Nelze se dostat do nouzoveho rezimu

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Strongman
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Nelze se dostat do nouzoveho rezimu

Příspěvekod Strongman » 14 lis 2007 16:53

Zdravim! Obracim se na Vas s prosbou o pomoc. Je tomu asi tyden, co jsem se rozhodl zacit testovat ESET Smart Security na pocitaci. Standartne jsem odinstaloval stary firewall (Kerio) i antivirus (Avast!), provedl cistku registru a dal se do instalace ESS konkretne verze 3.0.555. Bohuzel instalace se ani cela nezdarila - pri dokoncovani instalace se najednou objevila modra obrazovka a cekala me "modra smrt", vypis pameti a restart... Presto Windows normalne nabehly a po prihlaseni nabehl i ESS. Bohuzel ale pocitac nevydrzel pracovat dele, nez 1-2 minuty a cekala me dalsi modra smrt. Pri dalsim nabehnuti Windows jsem tedy rychle zakazal sluzby ESETu a antivirus odinstaloval. Nedalo mi to a pustil jsem se do reinstalu, ale bohuzel bezvysledne - situace se opakovala. Vratil jsem se tedy ke starym osvedcenym produktum Kerio a Avast. Bohuzel jsem zjistil, ze po teto udalosti s ESS se nemohu dostat do Nouzoveho rezimu pocitace. Pri bootovani a naslednem mackani klavesy F9 pocitac klasicky napise - Verifing pool data a hned potom se na kratickou dobu objevi dole napis "No HPA Enabled Drive" + jeste nejaky dodatek, ktery nestiham precist. Windows ale normalne nabehnou klasickym zpusobem a system slape bez problemu. Zatim dokud je vse v poradku nevadi mi to, ale muze se stat, ze budu potrebovat pouzit Nouzovy rezim napr. pro Obnoveni systemu po nejake chybe a NR nenabehne. Chtel bych tedy nabihani Nouzoveho rezimu znovu zprovoznit, pokud mozno bez reinstalu Windows.

Pokud budete chtit nejake informace ohledne systemu, tak me prosim omluvte predem, pokud nebudu vse shopen ihned napsat, nebo nebudu chapat, co po me presne chcete. Co se tyka HW jsem pouze jeho uzivatel a moc tomu nerozumim, vystacim si s vyberem Boot sektoru v BIOSu a nasledne instalaci Windows :lol: S pozdravem a dikem. Uzivatel Strong :wink:

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Nelze se dostat do nouzoveho rezimu

Příspěvekod X » 14 lis 2007 17:06

Strongman píše:Pri bootovani a naslednem mackani klavesy F9

Nouzový režim se ale spouští F8!

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 14 lis 2007 20:54

Podle mne máš chybně nastavený Bios. Jaké máš disky (ATA, SATA)? Jinak, jak již píše "X" je to klávesa F8!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Strongman
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Strongman » 14 lis 2007 21:06

Nevim, co mam za verzi BIOSu, je mozny, ze je to nejaka starsi, protoze PC uz mam 2 a pul roku, ale u me se teda Nouzovy rezim vzdycky spustel klavesou F9 a BIOS klavesou Del. Nevim jak je to to u tebe... Ale diky za odpoved! A co ten napis No HPA Enabled Driver, to prece neni jen tak, nikdy to tam predtim nebylo.

Anonym
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Anonym » 14 lis 2007 21:48

Strongman píše:Nevim, co mam za verzi BIOSu, je mozny, ze je to nejaka starsi, protoze PC uz mam 2 a pul roku, ale u me se teda Nouzovy rezim vzdycky spustel klavesou F9 a BIOS klavesou Del. Nevim jak je to to u tebe... Ale diky za odpoved! A co ten napis No HPA Enabled Driver, to prece neni jen tak, nikdy to tam predtim nebylo.

MĚ F5,F8,F9....
Jak to je možný???
ps.: Bios Del...
CPU typ: AMD Athlon 64 x2, 4000+
Základní deska: Gigabyte GA-MA69VM-S2
RAM : 2GB
Grafika: ATI Radeon 4800 Series - 2GB
Zdroj: Corsair VX450 450W
Operační systém: Windows Xp SP 3

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 14 lis 2007 22:03

Právě, že to píše, že nemáš povoleno Host Protected Area (HPA). Pravděpodobně špatně detekována velikost některého z disků, nebo byl disk špatně rozdělen ap. Tady máš další informace: http://www.hdat2.com/hdat2_faq_cz.html#q13
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

Strongman
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Strongman » 16 lis 2007 14:51

Kluci nevim jak vam podekovat, vse vyreseno, pomoci http://www.hdat2.com/hdat2_faq_cz.html#q13 Takze moc diky, patri Vam muj velky obdiv! S pozdravem Strong :lol: :bigups:

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 16 lis 2007 15:41

Rádo se stalo za všechny a hodně zdaru!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tmavý monitor po restartu či režimu spánku
    od StOrKcZ » 07 úno 2025 14:45 » v Problémy s hardwarem
    7
    7632
    od StOrKcZ Zobrazit poslední příspěvek
    26 úno 2025 18:52
  • "režimu spánku" - PC nejde probudit
    od 1mara1 » 05 bře 2025 20:06 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    3939
    od 1mara1 Zobrazit poslední příspěvek
    06 bře 2025 06:48
  • Nelze nainstalovat W10 Příloha(y)
    od sasshrek » 08 zář 2024 13:26 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    3233
    od sasshrek Zobrazit poslední příspěvek
    08 zář 2024 15:12
  • Nelze nainstalovat Windows 11
    od helpmeboys » 04 pro 2024 14:52 » v Vše ostatní (sw)
    2
    2889
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    04 pro 2024 14:59
  • Ethernet - nelze se připojit
    od Hooper » 05 říj 2024 16:01 » v Problémy s hardwarem
    7
    2487
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    06 říj 2024 08:55

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”