Dobrý den, mohu poprosit o pomoc prosím.
Snažil jsem se přeintalovat starý ntb. Prováděl jsem standardní reinstal z DVD, ale po naběhnutí intalátoru se zasekl na 0% asi na dvě hodiny. dal jsem přerušit instalaci, ale po restartu už ntb naběhne pouze do stavu viz screen.
Po stisknutí F2 napíše ¨entering setup ¨, ale zůstane tak na pořád a nic se neděje. Nenačítá se ani instlační DVD.
V biosu je nastavena priorita 1) cd/dvd 2) hdd. Nefunguje ani nic jiného (delete,F8,F10,F12)
Před tím v instalátoru jsem zrušil všechny oddíly a vytvořil nový a dal zformátovat.
Nevím jestli nejsem na špatném fóru, ale nevím kam se obrátit a ve středu mám odjet do německa na tři měsíce a ntb nutně potřebuji. Žádná důležitá data na disku nemám.
Kamarád mi říkal do telefou něco o bootloaderu, ale tomu moc nerozumím. Prý existují i nějaké opravné disky nebo co.
screen přiložen.
( asus A6000 )
předem díky moc
Přerušená instalace Win 7 - ntb nenabíhá
-
- Pohlaví:
Re: Přerušená instalace Win 7 - ntb nenabíhá
Vítej na PC-HELP!
1. sedmičky na takovou plečku?
2. pokud jsi nic nestiskl, tak tě to samo háže do BIOSu, tedy je nějaký problém v detekci hardwaru ( to by vysvětlovalo to zaseknutí instalace), nebo máš zaseklou DEL (F2) klávesu, ale to by asi řvalo.
3. Zkus nabootovat Live Linux, jestli se chytí, může být šance
4. Stáhni a vypal HirensBootCD, nabootuj z něj, otestuj paměti a disk.
1. sedmičky na takovou plečku?
2. pokud jsi nic nestiskl, tak tě to samo háže do BIOSu, tedy je nějaký problém v detekci hardwaru ( to by vysvětlovalo to zaseknutí instalace), nebo máš zaseklou DEL (F2) klávesu, ale to by asi řvalo.
3. Zkus nabootovat Live Linux, jestli se chytí, může být šance
4. Stáhni a vypal HirensBootCD, nabootuj z něj, otestuj paměti a disk.
Ahoj díky za tipy. Tu F2 dvojku jsem zmáčkl sám, ale napíše to pouze entering setup a zůstane v tomto stavu. Když ji nezmáčknu, tak totéž.
Problém je, že to prostě nechce nic nabutovat. Zkoušel jsem intalačky Win7, několik Linuxových dister a trinity rescue kit, ale vždycky to dopadne jako na screenu. Mechanika se točí a vypadá, že čte , ale nikam se to nehne.
( btw. ty sedmičky tam jsou tři roky a šlape to v pohodě na kancelářinu
))
Problém je, že to prostě nechce nic nabutovat. Zkoušel jsem intalačky Win7, několik Linuxových dister a trinity rescue kit, ale vždycky to dopadne jako na screenu. Mechanika se točí a vypadá, že čte , ale nikam se to nehne.
( btw. ty sedmičky tam jsou tři roky a šlape to v pohodě na kancelářinu

-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jeste muzes misto F2 zkusit Esc, ale obavam se, ze doslapal.
Zkus taky vyjmout HDD a dat start bez nej.
Zkus taky vyjmout HDD a dat start bez nej.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Ty jo, tak po vyjmuti disku se dostanu do biosu.
Nastavil jsem tam prioritu 1) DVD 2) hdd (disk je venku) a nabootoval live ten HirensBoot jak psal kolega nahore.
Tohle ovsem funguje je kdyz je disk venku. Jakmile ho tam vlozim zpet zasekne se to pri startu na ve stejne fazi jako poprve a konec.
VIm ze to neni hotplug, ale co kdyz nabootuju z dvd ten Hirens a pak tam zasunu disk ?
díky
Nastavil jsem tam prioritu 1) DVD 2) hdd (disk je venku) a nabootoval live ten HirensBoot jak psal kolega nahore.
Tohle ovsem funguje je kdyz je disk venku. Jakmile ho tam vlozim zpet zasekne se to pri startu na ve stejne fazi jako poprve a konec.
VIm ze to neni hotplug, ale co kdyz nabootuju z dvd ten Hirens a pak tam zasunu disk ?
díky
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ted zkus disk zapojit do PC a uvidime...
To me taky napadlo, ale neni to Sata ani klasicke IDe. V tomhle se moc nevyznam. Je to viz screeny.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Je to IDE, ale na zapojeni do PC potrebujes redukci 40-44 pin.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 2199
-
od Sirkosta
Zobrazit poslední příspěvek
23 čer 2025 19:21