Část instalace windows 8 neproběhne
Část instalace windows 8 neproběhne
Když mám zvolit oddíl pro OS a chci pokračovat, vyskočí okno : The partitions on the disk selected for installation are not in the recommended order. Do you want to proceed with installation? když kliknu na OK, instalace proběhne, ale zastaví se u bodu installing updates, napíše chybovou hlášku ve smyslu windows cannot be updatet and the installation cant proceed. a podobný nápis zůstane v okně setup. na nic se nedá kliknout a počítač se za chvíli restartuje a já mohu instalovat znova. Zkoušel jsem OS instalovat na několik oddílů, nebo je formátovat, nepomohlo.
-
- Pohlaví:
Re: Část instalace windows 8 neproběhne
Zkusil si oddíly odstranit a vytvořit 1 nový?
no, jsou tam nějaké oddlíy HP recovery, tak bych tím nerad pc nějak pokazil ale rád bych to zkusil
pokud tam má HP recovery tak neinstaluj z CD ale použij recovery (manuál) převede to celý NTB do stavu kdy byl koupený.
no právě recovery sem použil a psalo mi to, at tam dám CD ale ten to nějak neakceptoval a chtěl dál svůj disk. nakonec jsem teda ty oddíly smazal a zkusil nainstalovat znova a zase to nefunguje. píše to "Windows could not update the computer's boot configuration. Installation cannot proceed" když už se instalace blíží ke konci
fakt nevim co s tím
fakt nevim co s tím
Co instaluješ za windows ? Co máš za BIOS (uefi-normal) ? Máš vyplý secure boot ? V jakém typu je tvůj disk ? A co máš za NTB
Instaluju windows 8. Bios je uefi. Secure boot - jak se vypina? Disk je typu gpt nebo nevim jestli myslis tohle. Ntb je hp probook 4545s
V nastavení BIOSu by mělo být secure boot (nejspíš v nastavení kde je boot order) Pokud bude vyplý a nebude fungovat tak mě napadá jen přepnout bios do legacy disk předělat do MBR a nainstalovat to takhle.
Když to mám v mdr tak mi to zas napíše že to nejdo protože mdr musí to být gpt
Zkusím to teda ještě jednou se secure bootem vypnutým
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Říj 2014 18:22) ---
Tak jsem skusil vypnout secure boot a mám stále stejný výsledek. tet už opravdu netuším co s tím může být. na konci se objeví hláška "windows could not update the computers boot configuration. installation cannot proceed." nemohl by být problém třeba v připojení k internetu (kabel tam sice je zasunutej, ale tak chyba může být... )
Zkusím to teda ještě jednou se secure bootem vypnutým
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Říj 2014 18:22) ---
Tak jsem skusil vypnout secure boot a mám stále stejný výsledek. tet už opravdu netuším co s tím může být. na konci se objeví hláška "windows could not update the computers boot configuration. installation cannot proceed." nemohl by být problém třeba v připojení k internetu (kabel tam sice je zasunutej, ale tak chyba může být... )
nn to nemůže být tím aby si mohl instalovat na MBR musíš přepnout bios do Legacy a myslím že mušíš nějak upravit CD googl určitě pomůže.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 34
- 7788
-
od lucaso84
Zobrazit poslední příspěvek
05 úno 2025 14:15