Ahoj neví někdo jak zastavit aktualizaci z 8 na 8.1 furt mě tu tu skáče že k dokončení aktualizace na win 8.1 je potřeba restartování měl jsem tam na výběr připomenout jindy a teď už tam skáče jen max za 4h.
Win 8.1 nechcu naposled když sem ho stáhnul tak se mě podělaly drivery.
Win 8.1 zastavení aktualizace Vyřešeno
Re: Win 8.1 zastavení aktualizace
A nebylo by lepší ty Win 8.1 nainstalovat? Existuji i postupy (sice nejsou úplně košér), jak lze provést čistou instalaci Win8.1 staženého z MS stránek s Win8 licenčním klíčem. A.
- G0dzila
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Proč ? Říkám když jsem se nainstaloval naposledy přestal mě fungovat úplně displej na noťasu a ani nainstalování ovladačů nepomohlo.
Podle me to koser je.
1. sehnat instalacni DVD Windows 8.1 (zpusob zavisi na svedomi uzivatele)
2. Najit na netu Technet klic pro Windows 8.1
3. Nainstalovat Windows 8.1 s klicem z Technetu
4. Zadat produktovy klic Windows 8.0 a aktivovat Windows.
To, aby prestal fungovat displej kvuli Windows je nesmysl - i kdyz Windows nemaji ovladac na grafickou kartu, ta musi fungovat ve standardnim VGA rezimu.
1. sehnat instalacni DVD Windows 8.1 (zpusob zavisi na svedomi uzivatele)
2. Najit na netu Technet klic pro Windows 8.1
3. Nainstalovat Windows 8.1 s klicem z Technetu
4. Zadat produktovy klic Windows 8.0 a aktivovat Windows.
To, aby prestal fungovat displej kvuli Windows je nesmysl - i kdyz Windows nemaji ovladac na grafickou kartu, ta musi fungovat ve standardnim VGA rezimu.
Kdyby jsi nainstaloval čistou instalaci Win8.1, tak by k takovému problému stěží došlo. Ale jak už jsem se zmínil, není to příliš košér - MS přistupuje k Win8 a Win8.1 jako k rozdílným systémům, takže nelze instalovat Win8.1 s Win8 klíčem, pokud si nepomůžeš menší úpravou jednoho souboru. A.
Pozn. těch postupů je samozřejmě vice, jak už se například zmínil Petr o příspěvek výše.
Pozn. těch postupů je samozřejmě vice, jak už se například zmínil Petr o příspěvek výše.
- G0dzila
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Akorát mě už si počítač sám stáhl win 8.1 teď po mě chce doinstalování. Takž to budu muset stejnak doinstalovat ?!
Re: Win 8.1 zastavení aktualizace Vyřešeno
Možná se příliš nechápeme - raději to tedy vysvětlím podrobněji. Existuje instalační médium jak k Win8, tak k Win8.1. V závislosti na tom, kdy sis koupil pc/systém, jsi obdržel buď Win8 (tvůj případ) nebo v pozdější době Win8.1. Ti, co si koupili již Win8.1, to mají jednoduché - nainstalují systém, aktualizace, plus pár restartů a mají hotovo. Ti, co si koupili Win8, mají sice přechod z Win8 na 8.1 zdarma, ale je to poněkud složitější - nainstalují systém, aktualizace, mezitím samozřejmě pár restartů, pak přichází na řadu upgrade na Win8.1, další řada aktualizací a restartů. V důsledku toho upgrade na Win8.1 se ne vždy všechno povede (jako v Tvém případě), a proto Ti radíme, aby sis nějakým způsobem obstaral instalační médium nebo ISO k Win8.1 a podle některého postupu provedl novou instalaci Windows, tj. instalaci na "čistý disk" (tím zárověň odpovídám na Tvou předchozí otázku - není třeba žadné doinstalace, když bys v tomto případě přeinstaloval Windows). V takovém případě bys také neměl zapomenout na zálohu dat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3275
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
28 srp 2024 19:35
-
- 2
- 2809
-
od kecalek
27 črc 2024 13:30
-
-
Nejde nainstalovat aktualizace Win 10 64 (KB5046613)
od Minapark » 16 lis 2024 09:04 » v Windows 11, 10, 8... - 8
- 4001
-
od Minapark
20 lis 2024 12:00
-
-
-
help, aktualizace BIOSu z FC - FE nebo FFc, B550 Gaming X (V2 rev. 1.3) Příloha(y)
od blatantq » 05 led 2025 14:33 » v Vše ostatní (sw) - 4
- 2519
-
od kecalek
05 led 2025 16:38
-
-
-
Aktualizace pro Windows Security platform – KB5007651
od mmmartin » 06 úno 2025 15:29 » v Windows 11, 10, 8... - 14
- 10211