Restarty-vypínání-deska? (Vyřešeno) Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Restarty-vypínání-deska? (Vyřešeno)  Vyřešeno

Příspěvekod guest » 01 pro 2007 19:32

/ Pro mody - zákládám to znova, jelikož si to vyžadují nové skutečnosti! Zítra dohledám původní téma a uzavřu to./
Takže pánové, dámy nevyjímaje :D mám dlouhodobej problém s retstarty, vypínáním apod. Nebudu to rozepisovat-jsou tu ode mne o tom romány. Vyzkoušel a povyměňoval jsem vše mimo MB., Už jsem se smířil s vadnou deskou, ale včera jsem našel problém, ale vysvětlení mi nějak uniká.
K věci:
Na čelní straně jsou 2 tlačítka - POWER a RESET a ta jsou asi přes 30cm dlouhou lícnu /dva dráty/ píchlý na desku. Pokud je tam konektor od POWER zapíchnutý /na MB/ tak to někdy zapnou jde a někdy ne. 100 pokusů a pak se to chytne, ale za minutu, deset, za hodinu se to restartne a nebo úplně natvrdo vypne, jako kdyby to někdo vyrval ze zásuvky.
Řešení je celkem jednoduchý, ale nevysvětlitelný. Když to chci zapnout /tlačítkem POWER/ a nejde to, pak stačí ten konektor od POWER vytáhnout z desky, zapojit a po startu zase odpojit. Pak to funguje bez restartů apod.
Vůbec nechápu co se tam děje? Nějaká vazba mezi kabliky RESET a POWER, kapacita, nic mne nenapadá. Obě tlačítka jsem měřákem prozvonil asi 1000x, ale v pohodě. Má někdo nějaké vysvětlení? :idea:
Naposledy upravil(a) guest dne 03 pro 2007 19:13, celkem upraveno 1 x.

Reklama
Zeppelin
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Zeppelin » 01 pro 2007 19:43

Já bych to nemordoval a to tlačítko vyměnil, otázka je jestli nějaký seženeš-mě se to teda nikdy nepovedlo :-(
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W

Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky

qfwfq
nováček
Stav:

Příspěvekod qfwfq » 01 pro 2007 23:13

Riešil som podobný problém: PC sa samovoľne resetovalo. Čas medzi dvoma resetmi bol rôzny: 1min, 5 hod, 2dni ap. Tiež som vymenil úplne všetko. Po odpojení tlačidla reset to prestalo. Odpor tlačidla hneď po odpojení v nestlačenom stave bol cca 2kohmy, ale po chvíli bolo tlačidlo v poriadku. Po výmene tlačidla (zo starej bedne) je to OK. Vadné tlačidlo som rozšľapal!!!!
Keď to nerozchodíš, tak to rozšľap.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 01 pro 2007 23:27

Nemáš to provlečené feritovým kroužkem? Co vím tak to někomu dělalo problémy...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 02 pro 2007 01:15

Asi jediné racionální vysvětlení je vadné tlačítko, či obě a nebo prodřené kablíky, či zkrat kablíku na kostru (GND), který se projevuje při některých i jemných otřesech bedny. Měřením jsou tyto chyby obtížně zjistitelné, neb se projevují zpravidla náhodně, nebo jen za určitých podmínek.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

guest

Příspěvekod guest » 02 pro 2007 14:09

Díky všem za reakce - vysvětlení asi bude to tlačítko, ale měřák nic neukazuje. Zatím to pořád běží bez restartu. Provlečený to ničím nebylo, ale je fakt, že stačilo klepnout na bednu a už se to vyplo. Takže zkusím sehnat to tlačítko, ale asi vůbec nejlepší by bylo, to původní rošlpat a zapínat to třeba klávesnicí, pokud to umožní Bios. Poraďte. Díky všem! :D

guest

Příspěvekod guest » 03 pro 2007 19:12

Tak to bylo to tlačítko - POWER!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Náhodné restarty notebooku
    od Villentretenmerth » 07 led 2025 15:43 » v Problémy s hardwarem
    3
    2193
    od Villentretenmerth Zobrazit poslední příspěvek
    10 led 2025 19:53
  • Samovolné vypínání PC
    od TomAtom » 18 lis 2024 16:19 » v Problémy s hardwarem
    9
    4706
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    19 lis 2024 07:58
  • Vypínaní pc při hraní her
    od Sarka33 » 20 pro 2024 21:04 » v Problémy s hardwarem
    2
    4028
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    21 pro 2024 09:33
  • Náhodné vypínání PC Příloha(y)
    od VojtouNerCZ » 17 led 2025 15:34 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    1
    2690
    od VojtouNerCZ Zobrazit poslední příspěvek
    20 led 2025 15:31
  • Samovolné vypínání PC
    od Jirin » 06 kvě 2025 07:14 » v Problémy s hardwarem
    19
    17864
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    06 kvě 2025 22:44

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”