dve mouchy - W7 OEM bez hardware???

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

jiri007
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

dve mouchy - W7 OEM bez hardware???

Příspěvekod jiri007 » 18 pro 2014 22:39

Zdravím,
máte někdo zkušenost, znalost, vědomost o Microsoftí akci Dvě mouchy?

Na Novinkách i jinde se dá najít článek s tvrzením že Microsoft připravil: "do vyprodání zásob speciální nabídku, v rámci které lze pořídit OEM licenci tohoto systému (W7 Home Premium) i na starý počítač. Časově je nabídka dostupná od 1. prosince 2014 do 31. března 2015. V tomto období můžete zakoupit OEM licenci bez nutnosti nákupu nového počítače, což lze využít nejen k upgradu počítače s Windows XP, ale i k instalaci na počítač, kde není legální operační systém."
Na stránce na kterou článek odkazuje http://www.microsoft.cz/dvemouchy ale samozřejmě není ani slovo o možnosti koupě OEM bez hardware.
Sice jsem našel pár malých e-shopů které nabízí s odkazem na "dvě mouchy" tyto W7 ke koupi samotné ale na známých velkých e-shopech nic takového nevidím.
Tož jsem zapátral na stránkách Microsoftu, že tam naleznu rozhodující informace ale po půl hodině jsem nevyšťáral ani ň. :wtf:

Je to nějaký mediální blábol, nebo co??? Co může člověk čekat když do toho půjde, bude mít OEM bez dokladu že to koupil s hardwarem, čili nelegální OS... :shock:

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: dve mouchy - W7 OEM bez hardware???

Příspěvekod petr22 » 18 pro 2014 22:54

Mno...

http://www.microsoft.com/cze/digitalni- ... ouchy.aspx

Nicmene nema zadny smysl kupovat za 2400 Kc OEM licenci Windows 7 ktere za necely mesic konci aplikacni podpora od Microsoftu, kdyz za 2800 Kc mam krabicovou verzi Windows 8.1.

jiri007
nováček
Stav:

Příspěvekod jiri007 » 19 pro 2014 00:03

Mno... ??? Tvůj odkaz vede na tutéž stránku co můj... :lol:

Samozřejmě, krabicový novější OS by byl lepší, jen nevím jestli bych 8.1. na stávajícím PC rozchodil, základní deska s chipsetem AMD 690G, výrobce desky s 8.1. nepočítá. A modernizaci hardware jako potřebnou v dohledné době nevidím. No, taky váhám zda na tak starou desku cpát OEM systém, abych nezaplakal.

Poslal jsem dotaz Microsoftu, pokud se uráčí odpovědět, dám to sem.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 19 pro 2014 06:33

Nevim kam vedl tvuj odkaz puvodne, ale kdyz na nej kliknes tak vede sem:

http://www.microsoft.cz/dvemouchy

Your current User-Agent string appears to be from an automated process, if this is incorrect, please click this link:United States English Microsoft Homepage

jiri007
nováček
Stav:

Příspěvekod jiri007 » 19 pro 2014 09:33

Eee... co??? Klikám, klikám a všechny tři odkazy mě hodí na žlutě a zeleně podbarvenou stránku s textem:
"Používáte stále Windows XP nebo dokonce nelegální systém?
Modernizujte nebo legalizujte svůj počítač nyní!
Využijte jedinečné, časově omezené nabídky nákupu Windows 7 Home Premium v OEM licenci. *"

Zajímavá je ta hvězdička na konci, jakoby tam měla být ještě nějaká vysvětlivka, ale není. Takže si začínám myslet že to mediální tvrzení o možnosti koupě bez hardware je jen nepochopení toho co Microsoft říká, že prostě a jednoduše jen máte poslední příležitost pořídit Windows 7 Home Premium v OEM licenci. :lol:

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 19 pro 2014 09:43

Me ten tvuj odkaz nefunguje, dela to co jsem psal - prazdna stranka s odkazem na homepage Microsoftu.

"Sice jsem našel pár malých e-shopů které nabízí s odkazem na "dvě mouchy" tyto W7 ke koupi samotné ale na známých velkých e-shopech nic takového nevidím."

SWS jakozto jednoho z hlavnich distributoru Microsoft software bych neoznacil za maly obchod ani bych ho nepodezrival ze si akci vymyslel:

http://www.sws.cz/default.asp?mtc=0&cls ... iid=266000

To, ze to neni nic jineho nez vyprodej Windows 7 je jasne - a prodej bez hardware je jediny zpusob, jak je vubec prodat (nicmene je to za uplne stejnou cenu jako obvykle) :-)

jiri007
nováček
Stav:

Příspěvekod jiri007 » 19 pro 2014 20:12

Mě fungují oba odkazy, v Opeře 21. Ale to je vedlejší.
Já teda z velkých koukal jen na Alzu, Mironet a CZC - OEM jen na účtence s hardware, není určeno k legalizaci.

Ale žádný blábol to skutečně není, odpověď přímo z Microsoftu:
"Dobrý den, můžete skutečně koupit OEM licenci Windows 7 Home Premium bez nutnosti nákupu nového počítače. Jako doklad o legálním nabytí licence Vám bude postačovat prodejní doklad (účtenka/faktura). Dvě mouchy znamenají, že nákupem této licence můžete vyřešit přechod ze systému Windows XP a/nebo také legalizaci systému. Mějte se hezky!"

Ale stejně to nějak drhne, někteří prodejci vypadají že o ničem neví. Na stránkách Microsoftu - k legalizaci použijte GGK, firmy GGWA, nebo FPP. OEM pouze s hardwarem.
Když už se Microsoft rozhodl že odpustí nutnost mít OEM W7 Home Premium na jedné účtence s pěti komponenty, proč to tutlá a není to někde černé na bílém? No nic, děkuji za trpělivost.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Chyba hardware. Příloha(y)
    od Steage7717 » 10 lis 2024 16:29 » v Problémy s hardwarem
    4
    3266
    od Steage7717 Zobrazit poslední příspěvek
    12 lis 2024 18:49
  • Nejde klíč. Po Upgrade Hardware zmizela licence Windows.
    od Minapark » 09 zář 2024 16:54 » v Windows 11, 10, 8...
    22
    6551
    od Minapark Zobrazit poslední příspěvek
    16 zář 2024 10:47

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”