CD key z nb

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

matylol
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

CD key z nb

Příspěvekod matylol » 02 led 2015 18:44

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, když mám nový PC a nemám windows a nechce se mi kupovat nový, ale mám notebook s cd keyem ze spodní strany jde použít do nového počítače, že bych si stáhnul instalačku a pak tam dal ten klíč jde to ? Jinak normal 64bit verze nb i PC nového.

Reklama
honza002
Level 1
Level 1
Stav:

Re: CD key z nb

Příspěvekod honza002 » 02 led 2015 19:47

Použít samozřejmě jde ale otázkou je zda je to legální !
Pokuď je to ze spodu na notebooku jedná se o OEM verzi (vázáno na základní desku), a při použití na jiný PC je to nelegální.
Pokuď je to normální (krabicová verze) tak lze použít na jiném PC. (Ale současně může být používána pouze na 1 PC)
Takže nový win budeš muset koupit.
CPU: Intel Core i5-4460 + Gelid Solution Tranquillo
GPU: EVGA GeForce GTX 970 Superclocked 4GB
RAM: Kingston HyperX Fury Blue 8GB (2x4GB)
SSD: Kingston HyperX FURY - 120GB
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
MB: MSI B85-G43 - Intel B85
Zdroj: Fortron RAIDER S 550W
Case: Zalman Z11 Plus

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 02 led 2015 19:54

Krabicova verze nemuze mit COA stitek na notebooku, takze je to urcite OEM ktera je vazana na zakladni desku toho notebooku.

Takze sice muzes skusit klic pouzit, ale kdybys musel nekdy dokazovat legalnost licence, tak nemas jak. Navic lze dohledat i se kterym konkretnim pocitacem byla prodana.

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 02 led 2015 19:56

Pravděpodobnost nám říká, že ten notebook bude mít patrně nainstalovanou OEM verzi a vzhledem k tomu, že zde máme rok 2015,
budou to Windows Vista, 7, 8 nebo 8.1. Tedy i když stáhneš instalačku, nainstaluješ Windows do počítače a zadáš klíč z notebooku,
Windows aktivované nebudou, jelikož druhá část aktivační rovnice se nachází přímo v BIOSu, v jedné ACPI tabulce (SLIC 2.0, SLIC 2.1 nebo OA3).

--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Led 2015 19:58) ---

Ano, jak Petr správně uvedl, krabicovka nebude mít štítek na ntb.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 02 led 2015 20:05

K aktivaci staci jedna cast rovnice, podle toho ktere medium je pouzito pro instalaci.

Instalacni DVD od Microsoftu se instaluje s klicem z COA stitku a aktivuje se po netu (coz pujde, ac nelegalni).
Instalacni DVD od vyrobce notebooku se aktivuje pouze pomoci certifikatu a klice v BIOSu (to je tam ted, na novem pocitaci to bude pochopitelne nefunkcni)

matylol
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod matylol » 02 led 2015 20:53

No nevím co je to za verzi asi ta OEM takže jsem se moc nedopátral k odpovědi nejsem na tohle moc expert, takže se zeptám ještě takhle půjde to teda nebo ne, když ten windows s klíčem je vázán na tu základní desku já ten notebook už koupil s windowsem takže nemám krabicovou verzi, mám jenom 32 bitovou windows 7 ze starého pc, ale teď mám nový tak jsem skoušel najít metodu jak to udělat, aby jsem nemusel kupovat další 8.1 novou za 2 litry.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 02 led 2015 21:21

Samotná filosofie OEM licence spočívá v tom, že získáš zlevněnou verzi. Kdyby totiž byl každý ochotný zaplatit (u W7 např.) 1000-1500,- navíc, nemusel by nikdo kupovat OEM a produkt by každý vlastnil trvale.
Dnes je situace trochu jiná, protože rozdíl mezi nepřenositelnou OEM licencí a plnohodnotnou přenositelnou krabicí je v základní edici W8.1 cca 500,-. Takže pro uživatele s jedním PC je to celkem jasná volba.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”