Zdravím Vás,
Mám problém ze kterým jsem se nikdy nesetkal a nevím co mám dělat
Mám doma notebook toshiba satelite c660/c660d a spadl mi systém windows. Náhle jsem zjistil, že nemohu najít instalační cd od windows 7 home premium. Takže jsem si stáhl z netu windows 7 na 30 dní vše zformátoval a hurá do instalačky (nejde o nelegální SW, CD klíč od Win mám!) a když se mi vše nainstalovalo tak se notebook restartoval a najednou se mi ukázalo před naběhnutí plochy instalace aktualizace registrů (toto se mi stalo poprvé !!!!) hned se udělal restart a windowsi od té doby nenaběhly.. Už jsem nevěděl co mám dělat, tak známí mi přinesl originál instalačku bohužel také nejde. Tak jsem stáhl 4 x windows od warez jen abych to vyzkoušel a bohužel to také nejde... Od mého druhého PC jsem nainstaloval legal windows 8 a bohužel také nejde... Všechny windowsi vždy nainstaluji a po instalaci se to restartne a místo windowsu mi naběhne stan nouze a atd. Vše co vyberu mi nenaběhne.
Při instalaci vše dodržuji nedělám to poprve... formátuji disk- vytvořím oddíl a potom pokračuji... Někde musí být problém možná bios Prosím o radu
Po instalaci win 7 nt nenaběhne Vyřešeno
- PavelKilleR
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
-
- Pohlaví:
Re: Po instalaci win 7 nt nenaběhne
Pravděpodobně byl onen pád způsoben hardwarovou závadou. Zkus rozjet live linux (distribuce bez instalace). Otestuj HW počítače, např. pomocí nástrojů Hirens boot CD.
Podle me je pricina vsech problemu vadny disk, vcetne toho spadnuti puvodnich Windows.
Kolik hodin trvaly dohromady vsechny pokusy o instalaci Windows? Overeni stavu disku pomoci utility od vyrobce disku na Ultimate Boot CD je otazka minut: https://www.ultimatebootcd.com/
Osobne bych pricinu v hardware hledal hned kdyz to nejde napoprve, ty dalsi instalace byly jen ztratou casu.
Kolik hodin trvaly dohromady vsechny pokusy o instalaci Windows? Overeni stavu disku pomoci utility od vyrobce disku na Ultimate Boot CD je otazka minut: https://www.ultimatebootcd.com/
Osobne bych pricinu v hardware hledal hned kdyz to nejde napoprve, ty dalsi instalace byly jen ztratou casu.
- PavelKilleR
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
já žádný test nemůžu provést nedostanu se na plochu. Teď jsem vyzkoušel windows 7 ultimate a hlasí mi to po instalaci chybu
Soubor windows/system32/drivers/mup.sys
stav 0xc0000098
Soubor windows/system32/drivers/mup.sys
stav 0xc0000098
-
- Pohlaví:
Pro tvou informaci, jak HBCD, tak UBCD jsou bootovací nástroje. I live linux. Plocha není třeba. prostě si vypálíš CD, dáš do mechaniky a nabootuješ.
- PavelKilleR
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
aha takže můžeš mi jako pro idiota popsat co mám tedy udělat použiju flashku pač já nemám aktuálně u sebe prázdne dvd a co mám stáhnout nejlépe přesný odkaz pač toto jsem vážně nikdy nedělal mám tu ještě koupený 2 nové pevné disky do notebooku kdyby byl špatný disk
Jestli mas novy disk do notebooku tak ho rovnou pouzij.
- PavelKilleR
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ale stejně mi to nejde dohlavy, format jsem udělal poprvé ten notas jel od zakoupení bez problému takže prostě to je divné..dobrá vyzkouším tedy prohodit disky a snad to pujde... zajímavé také je že instalace se dokončí, kdyby byl vadný disk tak by se instalace přeci nedokončila ne?
-
- Pohlaví:
Ne. Pokud má disk vadu, pak je soubor na něm uložený nekorektně načten. A to se zjistí až po prvním načtení systému. Tedy až po restartu.
- PavelKilleR
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
všiml jsem se že po boku mi u bývalého disku svítila dioda červeně. Teď po výměně bliká zeleně takže asi nejspíš to bude dobré každopádně instaluji windows a uvidiíme. Dám pak vědět
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Led 2015 12:51) ---
tak to bylo vážně diskem toto téma zamykám a dík za pomoc
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Led 2015 12:51) ---
tak to bylo vážně diskem toto téma zamykám a dík za pomoc
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1644