NTVDM.exe - VYŘEŠENO Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Merlin66
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

NTVDM.exe - VYŘEŠENO  Vyřešeno

Příspěvekod Merlin66 » 12 říj 2007 22:03

Po instalaci a spuštění (několika - ne najednou, nejsem zase taková tykev... :P ) různých programů, resp. her - Caesar III apod.- ( POZOR - už jsem je měl úspěšně instalovány !) se nic nestane ----- :lol: :lol: Respektive se děje toto: je spuštěn NTVDM.exe, ale činnost CPU je nulová (dle Procexp ).
Co s tím? co mám čím diagnostikovat nebo monitorovat? Grafiku jsem přeinstalnul, registry vyčistil,prach utřel, Nod32 , Ad-Aware a SpyBot. - nicht....
Pokud nedostanu od chytré hlavy rady, nezbývá než format c ......... :evil: :x :evil:
Naposledy upravil(a) Merlin66 dne 12 pro 2007 13:58, celkem upraveno 2 x.

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 13 říj 2007 01:12

Tak třeba přeinstalace grafiky je nanejvýš pochybná věc. Řikám to pořád, nejdřív odinstalovat v nouzovém režimu a restartovat ...

Merlin66
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Merlin66 » 11 pro 2007 22:07

Po nové instalaci WinXP,SP2 a všeho toho balastu (po formatu disku) se výše uvedený problém vyskytoval i nadále.
Navíc se to rozšířilo i na některé instalátory typu setup.exe. Zkoušel jsem toho spoustu, od hledání všemožného virového svinstva přes čištění registrů až po kropení PC svěcenou vodou a zaříkávání duchů.

Pak jsem zkusil primitivní věc, doporučovanou kdesi na wéwéwé : vypnul jsem Sunbelt Kerio Personal Firewall ( a i raději modem - jsem trochu bojínek... :oops: ) - VÝSLEDEK - vše se podařilo nainstalovat !!!!

Byly to samé postarší věci (Caesar3, Heroes III, Half life - věci které jsem již měl v minulosti v pohodě nainstalované a ke kterým se občas nostalgicky vracím).

Jen si matně uvědomuji, že v oněch dobách, kdy mi ty hry šly nainstalovat bez problémů jsem měl též Kerio, též trial verzi, pouze to nebylo SUNBELT Kerio ale pouze Kerio.(jaká verze to už nevím).
Instalaci jsem měl tehdy i nyní pouze dle toho jejich instalačního návodu pro lamy. Nic dodatečného jsem nenastavoval.

Takže nyní už jen vážím a rozvažuji jestli mám jít do Comodo 2.x nebo Online Armor Personal Firewall

Třeba moje zkušenost někomu pomůže...... :?
Můj první stroj: Atari 800XL

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”