Zdravím,
rád bych se zeptal, jestli má muj problém nějaké řešení :)
Mám doma starý pc, který jsem dostal už pár let zpět, má štítek s XP Home edition klíčem. XP jsem před nějakou dobou přeinstaloval na sedmičky, avšak teď bych to rád přehodil zpět na legální XP - pokud to vubec jde.
Jelikož nemam originální CD, vytvořil jsem si vlastní bootovací disk s iso souborem přímo z Microsoft stránek, ale při instalaci to hlásí špatný kód.
Mohl by někdo poradit, jaký v tom vězí problém?
Díky.
Neplatný klíč při instalaci XP
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: Neplatný klíč při instalaci XP
Problém vězí v tom, že instaluješ nelegální systém.
Stáhl jsi jinou verzi Windows. Musí souhlasit nejen Home Edition, ale i typ instalace - OEM, "krabice", hromadná apod.
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Led 2015 17:59) ---
Pokud je klíč ke správné verzi (resp. správná verze ke klíči), tak to problém není.
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Led 2015 17:59) ---
Blue Spirit píše:Problém vězí v tom, že instaluješ nelegální systém.
Pokud je klíč ke správné verzi (resp. správná verze ke klíči), tak to problém není.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Blue Spirit: omlouvám se, ale nějak nechápu, kam tím míříš. Co je nelegálního na stáhnutí oficialního iso přímo ze stránek Microsoftu a použití vlastního klíče? No a pokud to byla narážka na sedmičky, tak ano, ty koupené nebyly... :)
Wattmetr: díky za odpověď. A dá se zjistit, jakou licenci mám přímo z toho štítku?
Wattmetr: díky za odpověď. A dá se zjistit, jakou licenci mám přímo z toho štítku?
Jestli je to ze štítku na bedně, pak je to na 99% (možná na 100%) OEM.
Co to znamená, je Ti doufám jasné.
U XPéček ještě obvykle kontrola pravosti projde, ale u vyšších verzí už je neaktivuješ!
Co to znamená, je Ti doufám jasné.
U XPéček ještě obvykle kontrola pravosti projde, ale u vyšších verzí už je neaktivuješ!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Blue Spirit: omlouvám se, ale nějak nechápu, kam tím míříš. Co je nelegálního na stáhnutí oficialního iso přímo ze stránek Microsoftu a použití vlastního klíče? No a pokud to byla narážka na sedmičky, tak ano, ty koupené nebyly... :)
Když půjdeš do sběrného dvora, najdeš tam deséíky počítačů se štítkem. Opravdu si myslíš, že když tu bednu doneseš domů, stáhneš XP, že budeš mít legální systém.
Pokud na tvém PC byl XP aktivován, pak ho deaktivuj a nainstaluj znovu.
Když půjdeš do sběrného dvora, najdeš tam deséíky počítačů se štítkem. Opravdu si myslíš, že když tu bednu doneseš domů, stáhneš XP, že budeš mít legální systém.
Koupený sice ne, ale pokud už jinde neběhá (byl zrušen s PC), pak legální patrně ano

"Co je nelegálního na stáhnutí oficialního iso přímo ze stránek Microsoftu a použití vlastního klíče?"
To, ze z pravniho hlediska na nic takoveho nemas narok ani Microsoft nic takoveho nenabizi.
To co stahujes jsou ISO soubory z DigitalRiver, ktere jsou urceny pouze pro severni Ameriku a pouze pro uzivatele elektronicke licence (ne OEM).
Ty potrebujes sehnat instalacni CD presne te same verze ke ktere as klic, coz bude nejspis ceska OEM verze.
To, ze z pravniho hlediska na nic takoveho nemas narok ani Microsoft nic takoveho nenabizi.
To co stahujes jsou ISO soubory z DigitalRiver, ktere jsou urceny pouze pro severni Ameriku a pouze pro uzivatele elektronicke licence (ne OEM).
Ty potrebujes sehnat instalacni CD presne te same verze ke ktere as klic, coz bude nejspis ceska OEM verze.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Dobře pánové, díky za info a pomoc. 

-
- Pohlaví:
Mně je celkem jedno zda má někdo legální, nebo nelegální systém. Mám na to svůj názor a tady jsem vázán pouze pravidly fóra, která jsou také diskutabilní, nicméně co je, nebo není legální je všem jasné a slovo "patrně" je úsměvné. To totiž neznamená ani ANO ani NE.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2583
-
od sim20
Zobrazit poslední příspěvek
05 pro 2024 20:07
-
-
Nejde klíč. Po Upgrade Hardware zmizela licence Windows.
od Minapark » 09 zář 2024 16:54 » v Windows 11, 10, 8... - 22
- 6741
-
od Minapark
16 zář 2024 10:47
-
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 4682
-
od MoA285
28 kvě 2025 00:59
-
-
- 8
- 7877
-
od kellne
02 kvě 2025 20:59
-
-
Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 4011
-
od MonikaVavrova
11 dub 2025 11:07
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”