Win 8.1 - klávesa Windows Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Satik64
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Win 8.1 - klávesa Windows

Příspěvekod Satik64 » 26 úno 2015 16:26

Zdravím. Poslední týden jsem průběžně trávil tím, abych se do prostředí Metra dostával co nejmíň (na NB se snést dá, ale na desktopu mě prostě těžce obtěžuje), a zbyl mně ještě jeden problém, který nemůžu vyřešit.

Jde o klávesu Windowsu na klávesnici. Jsem zvyklý ji používat, když chci spustit nabídku start nebo zobrazit plochu v kombinaci s klávesou D. Na nabídku start používám Shell Classic Start Menu, kde mám nastaveno, aby klávesa Windows spouštěla jenom tuto nabídku a stejně tak ve Windowsovém nastavení Vlastnosti hlavního panelu a navigace nemá vliv žádný možnost Při stisknutí klávesy Windows zobrazit Úvodní obrazovku na obrazovce, kterou používám (zkoušel jsem obě možnosti).

Problém je, že když tuto klávesu použiju po delší době, vyhodí mně systém do Metrovského startu. Když ji použiju ale víckrát za sebou, funguje "klasický" start. Chtělo by to nastavit, aby Metro vůbec na tuto klávesu pokud možno nereagovalo. Budu rád za každou radu, která mě ušetří moje nervy a můj systém zbaví posledního zbytku svobodné vůle :)
CPU: Intel i3 3220, GPU: AMD Radeon 7790, Paměť: 4GB RAM DDR3

Reklama
adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Win 8.1 - klávesa Windows

Příspěvekod adavyp » 26 úno 2015 19:26

"Při stisknutí klávesy Windows zobrazit Úvodní obrazovku na obrazovce, kterou používám" je pro režim více monitorů, ale ani tam nefunguje správně.
Pokud si chceš OS podřídit své vůli, popřemýšlej o tvorbě svého vlastního.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.

"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca

Satik64
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Satik64 » 26 úno 2015 19:31

Tak nemyslel jsem to samozřejmě úplně doslova :) Nejde o zásadní věc, bez které bych nemohl systém používat, ale takhle blbout by to taky nemuselo.

adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod adavyp » 26 úno 2015 19:38

Samozřejmě já tvůj přístup chápu. Jeden člověk plnohodnotný OS neudělá a ve více lidech už začíná problém...
Osobně tlačítko Windows taky moc nechápu.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.

"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 26 úno 2015 19:49

adavyp píše:Pokud si chceš OS podřídit své vůli, popřemýšlej o tvorbě svého vlastního.

Kdysi jsem z Widlí byl tak zoufalý, že jsem na tohle skutečně pomýšlel. Ale narazil jsem na Linux... :-D

Tady bych ale spíš zkusil nějaké přemapování klávesnice, jestli je možné i tomuhle tlačítku změnit význam. Mimochodem, co ti dělá kombinace Ctrl+Esc? Kdysi měla právě funkci vyvolání nabídky Start, ještě než se klávesa Win na klávesnicích začala vyskytovat, ta potom právě tuhle kombinaci nahradila.

O.T. Ale je zábavné pozorovat jak pro Windowsáky je problém naučit se pár dvojhmatů, znám i takové kteří nezvládají Ctrl+C a Ctrl+V, zatímco já na Linuxu používám běžně řadu trojhmatů a pro případ nouze mám naučených i několik čtyřhmatů 8)
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Satik64
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Re: Win 8.1 - klávesa Windows  Vyřešeno

Příspěvekod Satik64 » 01 bře 2015 11:49

Tak díky, ctrl+esc funguje, takže aspoň na tohle jde použít. Bohužel mi ty osmičky nějak nepracují podle představ, takže i tak přejdu co nejdřív zpět na 7 :smile:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”