Win 7 - přeinstalace PC Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Domino
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Win 7 - přeinstalace PC

Příspěvekod Domino » 06 bře 2015 15:29

Zdravím, dost nutně bych potřeboval přeinstlaovat PC, ale jelikož nemám kam uložit svá data tak mě tento problém brzdí. Chtěl bych se zeptat jestli by šlo přeinstalovat PC bez toho abych přišel o některá data. Nemám je kam uložit externí harddisk nemám..
Předem děkuji za odpověď.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Win 7 - přeinstalace PC

Příspěvekod guest » 06 bře 2015 15:41

Jde to, prostě NEBUDEŠ formátovat HDD a "plácneš" nový systém na ten starý. Pak tam data zůstanou, ale je to bez záruky, navíc je opravdu lepší čistá instalace.

Co tě k tomu přeinstalování vede?

Domino
nováček
Stav:

Příspěvekod Domino » 06 bře 2015 16:01

PC je již zasekaný a přehlcený. Ještě bych se chtěl zeptat, kdybych vytvořil nový oddíl
Kde by vedle Místní disk (C:) byl i třeba Disk H, data bych přesunul na H: a C: bych smazal a přeinstaloval a pak bych si data z H: přesunul na C: a H: smazal šlo by to taky ? :D
http://ctrlv.cz/ezEo

guest

Příspěvekod guest » 06 bře 2015 16:06

Doporučuji následující postup:

1) odstranit nepotřebné dokumenty - fotky, filmy ad.
2) odinstalovat nepotřebné programy
3) v sekci HijackThis požádat o kontrlolu logu
4) po vyčištění defragmentovat disk

Ale to jak píšeš také jde, vytvořit oddíl, přesunout data, nainstalovat a data vrátit.

Jenom se to vždy nepovede. Chyby bývají různé.

Domino
nováček
Stav:

Příspěvekod Domino » 06 bře 2015 16:13

Ještě jestli bych vás mohl poprosit, jsem tady ve správě disků. Chtěl bych se zeptat, jak bych mohl vytvořit tady nový oddíl.

K tomu postupu, jak dlouho trvá defragmentace? :D Jsem to jednou prováděl a asi 30minut to ukazovalo 0% tak jsem to vypl :D

Z5hE.png
Naposledy upravil(a) Clorky dne 06 bře 2015 16:45, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Obrázek příště do přílohy.

guest

Příspěvekod guest » 06 bře 2015 16:21

Nevím co je to za odkaz a klikat na to nebudu. Obrázky se dávají sem, jako příloha. Více v Jsem tu poprvé.

Jak se v W7 vytváří nový oddíl přesně nevím, ale jistě to ví Google. Defragmentace závisí na velikosti disku a počtu fragmentovaných souborů, může trvat 10 minut, ale také 2 hodiny a také záleží na tom, jaký nástroj pro defragmentaci použiješ.

Každopádně je třeba vyčkat do konce! To je jako bys nechtěl čekat hodinu než se polévka uvaří a dal si ji na talíř za 20 minut.

Domino
nováček
Stav:

Příspěvekod Domino » 06 bře 2015 16:45

Na tu defragmentaci jsem použil program s názvem - Defraggler
Na ty oddíly se podívám, potom napíši. Zatím děkuji :)

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: Win 7 - přeinstalace PC  Vyřešeno

Příspěvekod Clorky » 06 bře 2015 16:50

Defraggler je dobrý, taky jsem jej jednu dobu používal. Jenže u Win7 a výše je systémem zapnuta (pokud neurčíš jinak) automatická defragmentace. Klikni pravým na disk, dej Nástroje a Optimalizovat, tam se defragmentuje normálně.

PS.: u systémové defragmentace se načekáš asi méně, než u Defraggleru s tím, že na výkonu rozdíl nepoznáš.

edit: mělo by to vypadat takhle, pro normální pevné disky a jejich oddíly stačí jednou týdně, u SSD defragmentaci vypnout.
Bez názvu.png

Domino
nováček
Stav:

Příspěvekod Domino » 07 bře 2015 02:16

Ty oddíly byla snad největší blbost kterou jsem mohl udělat, když jsem chtěl něco z toho oddílu smazat (nějaký soubor) tak to načítalo hodinu a když jsem to chtěl smazat přes příkazový řádek, tak to psalo přístup odepřen - zkoušel jsem to přes "Spustit jako administrátor" a net user administrator /active:yes a nešlo ani jedno :D
Tak jsem si to pěkně přetáhl na C: a ten oddíl smazal :D Pročistim PC přes CCleaner a smažu nepotřebný složky/soubory a udělám tu defragmentaci. Zatím děkuji

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”