Problém s přihlášením do WIN7 náhodně na více PC v síti
Problém s přihlášením do WIN7 náhodně na více PC v síti
Dobrý den, potřeboval bych poradit s problémem, který umím sice vyřešit, ale neznám jeho příčinu a bohužel se opakuje. Děje se tak na malé firemní síti, kde je cca. 12 klientských PC a jednom DPCH serveru. Z ničeho nic se nedalo přihlásit z jednoho klientského PC do Windows po zapsání správného hesla (Chyba profil uživatele se nadalo načíst). Opravil jsem buď obnovou systému, nebo opravou profilu uživatele v registrech dle návodu Microsoftu. Problém je, že se takto začalo dít i na ostatních PC, úplně náhodně vždy na jiném PC, někdy po týdnu, někdy po 14 dnech, někdy už 2x na jednom PC. Už jsem zoufalý a nevím co to způsobuje. PC jsou pod aktivní antivirovou ochranou a všechna PC byly kontrolovány programy proti škodlivému SW (spyware, malware atp..). Velice mě to komplikuje život protože v každém takovém případě je nutný můj osobní zásah. V jednom z uvedených případů došlo i k zablokování administrátorského účtu, kdy jsem musel přes příkazový řádek provést povolení abych se vůbec dostal na možnost obnovit systém ze zálohy. Kdyby se to stalo jednou na jednom PC tak si řeknu nějaká chyba, ale takto náhodně pokaždé nějaké PC v síti je divné. Síť jede 8 let, nyní na komplet novém HW a toto se nikdy nedělo. Prosím o jakoukoliv podporu. Díky moc
Re: Problém s přihlášením do WIN7 náhodně na více PC v síti
Jak jsou pocitace instalovane?
Podobne problemy se deji, pokud "administrator" vytvori image jednoho pocitace, ktery nasledne rozkopiruje na ostatni a pouze zmeni nazvy pocitacu.
Podobne problemy se deji, pokud "administrator" vytvori image jednoho pocitace, ktery nasledne rozkopiruje na ostatni a pouze zmeni nazvy pocitacu.
Každé PC je nainstalované zvlášť bez použití image. Nikdy jsem s instalací neměl problém. Nakonfiguroval jsem Windows, přihlásil do sítě, nainstaloval potřebný SW.
-
- Pohlaví:
Na čem běží DHCP server?
PC jsou v doméně?
Přihlašování je jen pro PC, nebo do sítě (na server)? A na čem běží server?
PC jsou v doméně?
Přihlašování je jen pro PC, nebo do sítě (na server)? A na čem běží server?
Na Serveru je Windows Server 2003, klientské PC s WIN 7 (32bit/64bit) nejsou v doméně. Stejné heslo pro přihlášení do WIN je použito i pro přihlášení do sítě na server. Jeden z uživatelů má dvě PC v síti, používá však stejná hesla pro dva různé účty.
Naposledy upravil(a) sk78 dne 16 bře 2015 15:15, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
ITCrowd píše:Na čem běží DHCP server?
Windows Server 2003
-
- Pohlaví:
Profil uživatele je uložen na lokálním PC, nebo na serveru? Co přihlašovací skripty?
Ano, profil uživatele je na lokálním PC. Žádné přihlašovací skripty.
-
- Pohlaví:
Abych řekl pravdu, tak netuším. Je možné, že máš omezen počet licencí (CAL), ale to si myslím, že by se to chovalo jinak. Nicméně pokud jsi měl na síti dříve méně než 10 PC mohlo by to být ono. Pak by mohl být problém ve spolupráci W7 a XP (2003), ale s tím jsem se ještě nesetkal.
osobně mi to připadá na to, že PC se nepřihlásí do sítě (licence) a tak se nedostane k profilu uživatele, jenže to vyvracíš lokálním profilem.
osobně mi to připadá na to, že PC se nepřihlásí do sítě (licence) a tak se nedostane k profilu uživatele, jenže to vyvracíš lokálním profilem.
Licencí je zakoupených 15, a PC v síti je dlouhodobě 12, pouze jsem měnil kus (s WIN XP) za kus (WIN7), tak v tom bych také problém neviděl. Ještě k tomu upřesním jedno, když jsem konfiguroval jedno z pěti nových PC, požadovalo to po mě standardně heslo pro připojení k serveru (na každém lokálním PC mapuji tři disky na serveru). Heslo sem zadal, zaklikl pamatovat po přihlášení ale po restartu PC si to heslo nezapamatovalo. Toto mě nidky neudělalo, až na těch nových PC. Heslo jsem musel natvrdo zadat ručně do Správce pověření systému Windows v ovládacích panelech a pak už to po mě heslo nechtělo. S tímto jsem se také nesetkal ale asi to s tím nemá spojitost, alespoň doufám, protože problém se děje i na PC které v síti fungují bez problému déle než 4 roky (první PC s WIN 7 které jsem tam instaloval).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2744
-
od VojtouNerCZ
Zobrazit poslední příspěvek
20 led 2025 15:31
-
- 4
- 3595
-
od pcmaker
27 říj 2024 10:14
-
- 3
- 2213
-
od Villentretenmerth
10 led 2025 19:53
-
-
Crucial MX500 - náhodne hlášení o prehriati Příloha(y)
od michal84 » 21 pro 2024 10:17 » v Problémy s hardwarem - 29
- 6694
-
od michal84
28 pro 2024 08:21
-
-
- 2
- 2228
-
od mk2442