Lagnut PC

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

wonderko
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Lagnut PC

Příspěvekod wonderko » 05 kvě 2015 12:53

čaute kluci, mám takový problém, dnes ráno jsem si něco dělal na pc prostě pouštěl písničky atd... když tu najednou se sekl, nešlo ani ctrl-alt-delete Windows nic, tak jsem zmáčkl tlčítko pro restart pc, začal se mi načítat Windows 7 modrá obazovka, ukáže se myš a nic, zase lagl pc,,, takže už asi po 20té.. nevim chtěl jsem zkusit reinstaloval windoesi jenže se mi ani to nenačte, mam skládaný pc rok a půl pc jsem profoukal vysál, a nic nepomohlo ,nechal vychladnout ale prostě nic, 2x se mi to seklo při načítání biosu, budu rád když mi poradíte 8gb ram mam tam windows7 ultimate, amd fx 6300 6jádro, grafika je asus 7700.

--- Doplnění předchozího příspěvku (05 Kvě 2015 12:56) ---

btw. tou modrou obrazovkou nemysli bluescreen, ale myslim tim postě že se vám začne načítat Windows a napíše Vítejte! ale mě se to v tu dobu sekne

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Lagnut PC

Příspěvekod Pic » 05 kvě 2015 13:05

Zkus spustit PC v minimální konfiguraci. To je v PC ponechat základní desku s procesorem jednu RAM a grafickou kartu. Ostatní odpojit (disk,mechaniku CD/DVD, případně disketovou mechaniku) a to datové i napájecí kabely. Postupně tak odzkoušet po jedné RAM. Pokud PC naběhne s chybou, protože není připojený disk s OS. V tom případě je nejspíše chyba v některé v odpojených komponentách, takže postupně připojovat po jednom disk a zkusit, atd. Jestliže PC nenaběhne v minimální konfiguraci s žádnou z pamětí, je pravděpodobně v GK - zkusit jinou, zdroji - zkusit jiný a to je tak všechno co můžeš odzkoušet. Vyměnit i jen na zkoušku základní desku s procesorem již je problém (kde stejnou ZD půjčit).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 05 kvě 2015 13:10

Podle popisu mi to pripada jako vadny systemovy disk.

wonderko
nováček
Stav:

Příspěvekod wonderko » 05 kvě 2015 13:13

https://youtu.be/XzaUMbiLYfc dovolil jsem si upnout video natočené mobilem aby sme si rozuměli přesně....prostě nakonci se to sekne a nic to nedělá díky, půjdu zkusit odpojit věci a pak je zpátky pojovat

--- Doplnění předchozího příspěvku (05 Kvě 2015 13:32) ---

řekl bych že po odpjení disku a cd/dvd mechaniky a zapnutí pc mi to hodilo toto http://ctrlv.cz/v8QE poprosím o další rady :)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 05 kvě 2015 13:33

Nez rozeberes pocitac skus test pevneho disku.

Treba na Ultimate Boot CD jsou testovaci utility vsech vyrobcu.

wonderko
nováček
Stav:

Příspěvekod wonderko » 05 kvě 2015 13:40

nemůžeš to lépe ´popsat neo poslat vieo podrobné, nevim co ted po mě chceš..

--- Doplnění předchozího příspěvku (05 Kvě 2015 13:51) ---

ah už vim co chceš, abych si vypálil ten pogram a pak tam koukal jestli je zapojený disk ?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 05 kvě 2015 14:15

Ne jestli je zapojeny, ale spustit test jestli disk neni vadny (popis problemu tomu odpovida).

Ultimate Boot CD staci vypalit na CD nebo nahrat na flashku, nabootovat a vybrat sekci kde jsou programy na kontrolu disku a tam zvolit program podle vyrobnnce disku - Western Digital, Seagate a podobne.

wonderko
nováček
Stav:

Příspěvekod wonderko » 05 kvě 2015 15:01

hle sorry vypálil jsem to na cd i nacpal na flashku ale ani jedno to nepřečetlo, nevim proč ... možná jsem to špatně vypálil i kdž nemyslim si.. jde to ještě nějak jinak ? nebo popřípadě co bys doporučil teD ? měl jsem tam Seagate 1tb barracuda

--- Doplnění předchozího příspěvku (05 Kvě 2015 15:11) ---

jelikož na to mam záruku 2 roky tak ji dam na opravu ... pokud sis aspoň jistej že je to disk..

--- Doplnění předchozího příspěvku (05 Kvě 2015 15:19) ---

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”