Zdravím, mám prazvláštní problém, kterému nerozumím. Upgradoval jsem z 2GB na 8GB RAM a chtěl jsem proto upgradovat z 32bit na 64bit, jenže už u instalace mi nové ramky nešly, tak jsem to nainstaloval se starýma. Koupil jsem horší RAMky, protože jsem myslel že nejsou kompatibilní, ale s novými mi win7 64bit nebootuje, sekne se to u načítání.
Tak jsem ze srandy zkusil pustit starý disk s win7 32bit a s ním jedou ty nové ramky v pohodě, což nechápu. Zajímavé je, že když chci instalovat na ten disk který funguje windowsy s 8GB ram, tak se win sekne hned při instalaci, pokud tam dám 2GB ramky, tak se windowsy vesele instalují. Neví někdo co s tím?
Sestava:
Gigabyte P55-UD3
Sapphire R9 270
staré ramky: 1x2GB Goodram DDR3 1333MHz CL9
nové ramky: 2x4GB Kingston DDR3 1866MHz CL10
Seasonic 500W
WB Blue 1TB
Možná řešení co vyzkouším: nainstalovat win 8.1
Hrál jsem se v biosu, mám ho upgradovaný, mám možnost zkoušet jiné hard disky, jiné ramky, jinou GK, většinu už sem zkusil poměnit...
Chápal bych nekompatibilitu, ale proč mi to sakra načitá při 8GB nových ramek při 32 bit a u 64bit ne, je záhada... Moc díky za případnou pomoc.
Win7 32bit funguje s novyma RAM, ale 64bit na nich nefunguje
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Win7 32bit funguje s novyma RAM, ale 64bit na nich nefun
Windows 32 bit nepodporuje více Ramky jak 4GB,takže je řadič nejspíše ignoruje a nevyužívá. Pokud nejedou 2x4GB ve Windows64, tak se mrkni na stránky výrobce základní desky, zda jsou mezi doporučenými k použití s tvojí ZD.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Pohlaví:
Zkus paměti memtestem. Je možné, že jedna z nich je vadná.
JJ to vím, ale kde je pak chyba? Nebo proč mi pak najede windows? Memtest mi přijde zbytečné zkoušet, zkoušel jsem totiž 3 různé kity a různé kombinace, nic nefungovalo s win 64bit a všechny fungují s 32bit, pokud chci instalovat windowsy tak to můžu jedině na staré 2GB ramky, jinak se instalace sekne po chvilce na "Starting windows"
-
- Pohlaví:
Už tu vše bylo řečeno.
1. Ověř si v kompatibility listu, zda deska tvé RAM podporuje.
2. Ověř si funkci memtestem.
1. Ověř si v kompatibility listu, zda deska tvé RAM podporuje.
2. Ověř si funkci memtestem.
No nejspíš musí podporovat a musí fungovat, protože teď tam mám vložené ty nové 2x4GB a píšu z toho pc sem na fórum, akorát jsem na 32bit...
Trochu by me znervoznovalo to, ze ta deska oficialne nepodporuje 1866 MHz moduly.
V kompatiblity listu sice jsou, ale mensi nez 4 GB.
V kompatiblity listu sice jsou, ale mensi nez 4 GB.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jestliže máš manuál k základní desce, tak tam najdeš možnosti osazování RAM do jednotlivých slotů i velikost jednotlivé RAMky ve slotu podle toho zda jsou paměťové čipy na jednotlivé RAMce jen na jedné její straně, nebo na obou. Také pro jaké napětí jsou RAMky určeny. To vše a nejen to může ovlivňovat jejich společnou činnost se základní deskou a procesorem. Nejprve, jak již bylo doporučeno je jednotlivě otestovat programem Memtest.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Pohlaví:
razx píše:No nejspíš musí podporovat a musí fungovat, protože teď tam mám vložené ty nové 2x4GB a píšu z toho pc sem na fórum, akorát jsem na 32bit...
Důrazně doporučuji, aby ses vzdal vlastních soudů, řídil se radami a nezatěžoval téma zbytečnými komentáři. Tedy pokud chceš problém opravdu vyřešit.
"No nejspíš musí podporovat a musí fungovat, protože teď tam mám vložené ty nové 2x4GB a píšu z toho pc sem na fórum, akorát jsem na 32bit"
Musi fungovat, musi podporovat .... a.... zaroven sis sam odpovedel ze to nefunguje korektne.
Nekompatibilita RAM neznamena, ze to nebude fungovat vubec - muze to delat presne to, co popisujes. Mas ty 4 GB moduly umistene v tech slotech, kde maji podle manualu byt?
Musi fungovat, musi podporovat .... a.... zaroven sis sam odpovedel ze to nefunguje korektne.
Nekompatibilita RAM neznamena, ze to nebude fungovat vubec - muze to delat presne to, co popisujes. Mas ty 4 GB moduly umistene v tech slotech, kde maji podle manualu byt?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud máš manuál k základní desce, tak str. 18 je osazování pamětí do jednotlivých soklů. Sokly jsou číslován od procesoru 2.1.4.3 a paměti 2 x 4GB osaď do soklu 1 a 3. Jestliže jsou OK a podporovány základní deskou měly by fungovat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8055
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30
-
- 7
- 3655
-
od martanius
17 led 2025 02:29
-
-
T490s nefunguje trackpoint UPDATE Příloha(y)
od Sadelník1234 » 17 led 2025 21:49 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3252
-
od kecalek
20 led 2025 16:00
-
-
-
Snímač otisku najednou nefunguje, laptop Příloha(y)
od frisby » 17 srp 2024 22:18 » v Problémy s hardwarem - 1
- 1695
-
od frisby
18 srp 2024 10:46
-
-
-
USB-C hub nefunguje na jednom ASUS notebooku s Thunderbolt 4, na jiném ano
od Atjov1 » 20 bře 2025 19:58 » v Problémy s hardwarem - 10
- 5821