Konfigurace akt. Win. se nezdařila - hodiny nenačítá

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

DanielB
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Konfigurace akt. Win. se nezdařila - hodiny nenačítá

Příspěvekod DanielB » 06 říj 2015 17:08

Dobré odpoledne.

Prosím o radu. Při zapnutí notebooku mi hlásí nezdařilou aktualizaci / Vracení změn / Nevypínejte počítač.

Hlásilo mi to již v pátek, kdy jsem měl aktualizaci 170/177 a x hodin to stálo a pak po restartu jsem nebyl schopen dostat se přes "Vracení změn"

Druhý den se mi to rozběhlo do pár minut po "Vracení změn" samo.

Měl bych mít Windows 8.1 (vlevo dole v liště mám ikonku na vypnutí, tak usuzuji dle toho :-X )

Notebook je cca tři čtyři týdny přeinstalovaný (vracený do stavu po koupi), je pouze pracovní, tedy pouze pár text programů využívaných léta, atd. + internet).

Nicméně jsem párkrát ve Správci úloh natvrdo ukončil "WIndows něco něco.." což právě čas od času stahovalo ty aktualizace.. čímž si vysvětluji to nezdaření aktualizace.

Pomocí F8 při startu jsem nebyl schopný dostat se do nouzového režimu (pokud to nemačkám špatně.. jednou, vícekrát, stále mačkat.. více možností mne nenapadlo)

Měl jsem v úmyslu (kopíruji z jiného fora)
vymazat Windows – SoftwareDistribution – DataStore. Zde se nachází soubor DataStore.edb. Ten vymažte.
Nyní pokračujte do adresáře Windows – SoftwareDistribution – Download. Celý obsah této složky vymažte.
Dále pokračujte do složky Windows – SoftwareDistribution – EventCache. Opět vymažte celý obsah složky.

Děkuji za radu.

Hezký den.

Beran Daniel

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Konfigurace akt. Win. se nezdařila - hodiny nenačítá

Příspěvekod Pic » 06 říj 2015 18:26

Pokud platí pro tvůj ntb přístup k nabídce přes klávesu F8, tak tuto klávesu stiskej (stále klikej) ihned po spuštění ntb dokud nenaběhne nabídka. Ale ověř si nejprve zda to je správná klávesa v manuálu k ntb.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”