Zdravím
obcas se mi stane pri bezne - treba i nic nedelam, nebo jen pisu text v ff apod. .. - praci (mam win xp a pokud je pro zjisteni nemoci treba hw, reknete) ze se sekne pocitac. A to tak, ze nelze vubec nic delat, nijak se neprojebvvuje jeho aktivita, i obrazovka je "ztuhla" a nekomunikuje s modemem ani HDD LEDka neblika ani nesviti - jen POWER LEDka ,,,.
Chci vedet, cim to muze byt prosím vás. Rikejte mi aspon moznosti.. prosel sem to na pritomnost nejakych sw skodlivin nekolikrat pres ad-aware, mwav, S S&D, i avg antispyware, ktery nasel zas plno jinych trackin cookie apod. co zas jine nenasly.... - a nic uz tu nemam a porad se to znicehonic objevuje,,, - a pomuze jen restart..a pak zas enjakou dobu v pohode.
Dobre, reknu HW uz ted: mam novou 2 mesice starou sestavu - MSI K9N SLI Platinum, Sapphire ATI Radeon 2600HD, AMD Athlon 64 X2 4800+ EE, 2x1GB A-Data 800MHz+.
(malinky OT - mam 3 roky kombinaci avast! + kerio firewall, oboji aktualizované. A obcas se mi stava, ze muj nejnovejsi FF mi zobrazi misto stranky jeji HTML kod, nebo i CSS, nebo rozhodi stranku bez CSS stylů nebo proste nenacte. V Keriu uz nemam zapnute kontrolovani www, uz je po 30 mesicich fungovani,,, - cim to prosimvas muze byt? Je fakt co se rika, ze tato kombinace dela neplechu a zpusobuje toto? Dekuji a preji hezky den :-)
Seknutí win xp
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Doporučuji uklidit disk - Tento počítač - klik pravým myšítkem na systémový disk - Vlastnosti - Obecné - Vyčištění disku a odstranit dočasné soubory atd. - pak záložka Nástroje - Zkontrolovat - zaškrtnout obě okénka a spustit. Dále zkontrolovat paměti programem Memtest - musí být bez chyb.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
mno memtest mi jel asi 7 hodin nebo jak dlouho pri nastavovani pocitace a voltaze pameti... - nevim jetli presne 7 hod.. ale nejak tak..kolem 5 - asi 13 testu to jelo..nejak sem si myslel, ze to ma presny pocet testu, a pak sem cetl, ze ty testy jedou do kola stejne porad... - i pres nejaky program othelo nebo tak nejak se jmenuje sem delal stress test CPU i RAM a bez chyb... -
docasne soubory to nenaslo zadne ccleaner to nedavno asi procistil :-) - a kontrolu disku bych musel restart,,,ale to kontroluje co? - stav HDD jako takoveho? - on je 2 mesice stary jako zbytek..tak je snad v poho? .. stejne sem mel v planu si z legrace preinstalovat o vikendu kompa.. - co myslite, bude mi to delat porad (je to spis hw chyba), nebo sw chyba a pokud nenainstaluju neco wrong, pojede to ok? - mam strach, ze po reinstallu win mi to bude delat zas.. :-/ .. :( ..
docasne soubory to nenaslo zadne ccleaner to nedavno asi procistil :-) - a kontrolu disku bych musel restart,,,ale to kontroluje co? - stav HDD jako takoveho? - on je 2 mesice stary jako zbytek..tak je snad v poho? .. stejne sem mel v planu si z legrace preinstalovat o vikendu kompa.. - co myslite, bude mi to delat porad (je to spis hw chyba), nebo sw chyba a pokud nenainstaluju neco wrong, pojede to ok? - mam strach, ze po reinstallu win mi to bude delat zas.. :-/ .. :( ..
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nejsem jasnovidec a tak bez prověření jednotlivých možností, nelze říci zda je chyba v programech či zařízení. Jestliže jsi test paměti dělal před dvěma měsíci, nemusí to již být pravda, že jsou OK. Stačí alespoň jednou celý test. Kontrola disku (u systémového disku po restartu) kontroluje stav disku a konzistenci a stav uložených souborů a případně opravuje některé chyby. Doporučuji oboje provést, stojí to jen čas. Co máš mimo již uvedené komponenty v PC a jaký zdroj (značka a W). Dále může neplechu způsobovat nějaká veteš z netu, či poškozené soubory některých programů.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jestliže kontrola disku dopadne bez chyb i kontrola paměti, pak doporučuji vložit do sekce HiJackThis log ke kontrole na viry a jinou havěť, nebo zkontrolovat PC programem Mwav.exe.
mwav je cisty.. - jakoze nic nenajde...
a vetracky sou nove.. priznavam, ze sem lenivy se divat, ale jeste mi nikdy se nezadrely, pouze jednou na grafice, a to po 3 letech,,,
čili pokud naformatuju C: a preinstaluju je velka pravdepodobnost, ze to prestane delat, pokud tam nenacpu nejakou vselijakou havet? :-/ ...
a vetracky sou nove.. priznavam, ze sem lenivy se divat, ale jeste mi nikdy se nezadrely, pouze jednou na grafice, a to po 3 letech,,,
čili pokud naformatuju C: a preinstaluju je velka pravdepodobnost, ze to prestane delat, pokud tam nenacpu nejakou vselijakou havet? :-/ ...
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”