Ahoj.
V náhodnou dobu, nezávisle na právě prováděnou práci, z ničeho nic dostane počítač takový chvilkový "zásek".
Ne úplně - Zvuk se dostane do loopu, kurzor se zadrhává, a v případě přehrávání videa začnou blbnout barvy (jako při poškozeném videosouboru).
Zní to asi jako před pádem do BSOD, ale po čas toho "zaseknutí" PC normálně funguje. Problém je že to celé trvá maximálně vteřinu a nedá se to nijak očekávat, tudíž nějaký komplexnější popis asi není možný. Poprvé jsem si toho všimnul po upgradu z W7 na W10. Pak jsem zkusil přeinstalovat systém, a to dokonce na jiný disk ale problém stále přetrvává. Driver Booster mi ukazuje všechny ovladače aktuální, přičemž jsem to přisuzoval zvukovce, jejíž ovladač jsem ale taky aktualizoval.
Mám Win 10 Pro 64 bit, plně aktualizovaný.
Za každou radu či nápad budu moc vděčný. Problém je že nedostanu žádný chybový kód nebo hlášku, tudíž je těžké něco googlit.
Sestava:
Asus GTX 960 2Gb
AMD Athlon II X4 641
ASUS F1A75-M LE
EVOLVEO Pulse 550W
KINGSTON 2x4Gb DDR3 CL9
WD My Passport 1tb/WD Green 1tb/Seagate Barracuda 3tb
C-TECH phoenix gaming
Chvilkové zaseknutí Windows
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Chvilkové zaseknutí Windows
SMART hodnoty disku jsou ok? Zkoušel jsi instalovat i na jiný disk, takže diskem to asi nebude. Malá pravděpodobnost, že by oba disky měly stejný technický problém. Chtělo by sestavu odzkoušet s jiným zdrojem.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Díky moc za odpověd
HD Tune neukázal nic neobvyklého, error scan tak úplně v pořádku. Tady je screen http://i.imgur.com/iNiy4dQ.png .
Jinak mám domluvený zdroj na pár dní od známého tak uvidím, jestli se něco změní.
Osobně bych ale neřekl že to bude HW chyba protože jsem si toho všiml jen pár dní po updatu na W10. Ale nevím...
Zkusím zdroj a za pár dní dám vědět :)
HD Tune neukázal nic neobvyklého, error scan tak úplně v pořádku. Tady je screen http://i.imgur.com/iNiy4dQ.png .
Jinak mám domluvený zdroj na pár dní od známého tak uvidím, jestli se něco změní.
Osobně bych ale neřekl že to bude HW chyba protože jsem si toho všiml jen pár dní po updatu na W10. Ale nevím...
Zkusím zdroj a za pár dní dám vědět :)
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Kouknul jsem na stránky výrobce
https://www.asus.com/Motherboards/F1A75 ... _Download/
a ovladače pro W10 tam nejsou, takže jsou použity obecné od Microsoftu a ty nejsou 100%.
Obecné pravidlo je, že když nejsou na stránkách ovladače pro daný operační systém, tak je funkčnost bez záruky.
Takže asi to fakt bude těmi W10.
https://www.asus.com/Motherboards/F1A75 ... _Download/
a ovladače pro W10 tam nejsou, takže jsou použity obecné od Microsoftu a ty nejsou 100%.
Obecné pravidlo je, že když nejsou na stránkách ovladače pro daný operační systém, tak je funkčnost bez záruky.
Takže asi to fakt bude těmi W10.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
No, alespoň že je HW (snad) v pořádku...
Myslíš že existuje reálná šance že se 4 roky staré desce dostane updatu pro W10? Nebo se mám začít ohlížet po novější?
Myslíš že existuje reálná šance že se 4 roky staré desce dostane updatu pro W10? Nebo se mám začít ohlížet po novější?
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Můžeš se zeptat přímo na podpoře Asusu, ale spíš si myslím, že to v plánu nemají.
Na PC nechej W7 a používej ho s tímto systémem. Aktualizace budou vycházet až do 2020.
Pro mojí starší desku Asus vydal ovladače i pro W10, ale nemám důvod přecházet na W10. Jsem spokojenej s W7. W10 pro mně nenabídl důvod abych na něj přecházel. Přejdu až s novým PC.
Na PC nechej W7 a používej ho s tímto systémem. Aktualizace budou vycházet až do 2020.
Pro mojí starší desku Asus vydal ovladače i pro W10, ale nemám důvod přecházet na W10. Jsem spokojenej s W7. W10 pro mně nenabídl důvod abych na něj přecházel. Přejdu až s novým PC.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
No, do další reinstalace se mi vůbec nechce, vzhledem k tomu že je to tak 14 dní co jsem upgradoval, a sotva jsem dořešil všechny programy
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
TAk se smiř s těmi chvilkovými záseky. Třeba to vyřeší některá příští vydaná aktualizace pro W10. Na jaře bude zase další větší opravný balík pro W10.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Hm, tak vyzkoušel jsem jiný zdroj a problém se projevil už po pár hodinách...
Aspoň že vím že to není zdrojem, no..
Aspoň že vím že to není zdrojem, no..

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 5699
-
od kamilmen