Windows 10 si svévolně mění nastavení pro otevírání souborů

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

heminstein
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Windows 10 si svévolně mění nastavení pro otevírání souborů

Příspěvekod heminstein » 31 pro 2015 19:36

Ahoj,

chtěl bych vědět, jestli je tohle pro Windows 10 (legální) normální, nebo je problém někde v mém PC.

Uvedu příklad.

Pro prohlížení obrázků řadu let používám program ACDSee. Přestože zaškrtnu položku, aby se obrázek daného typu (např. jpg.) vždy otevíral v této aplikaci, nejpozději do dvou dnů se znovu spouští ve výchozím programu Fotky, který je součástí Windows 10.

Tohle se naráz stává u všech typů audio, video a obrázkových souborů, aniž bych ve Windows něco měnil.

Windows 10 se mi zamlouvají, ale strašně mě štve neustále měnit nastavení pro otevírání souborů.

Díky za reakce.

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Windows 10 si svévolně mění nastavení pro otevírání souborů

Příspěvekod X » 31 pro 2015 20:14

Tak nezbývá nic jiného než si stěžovat na české pobočce MS. Jsi jejich zákazník, tak to řeš s jejich podporou. Je tu ještě možnost stěžovat si ČOIce. Čím víc bude mít MS problémů se svými zákazníky, tím víc se bude zamýšlet, jestli si může dovolit neférové jednání k zákazníkům a ke konkurenci - nelegální upřednostnování svých produktů a svévolných zásahů do nastavení uživatele. Upřímně lituji uživatele Win 10. Jsou to nyní pro MS jen pokusné krysy, co všechno si může dovolit ...

Po svátcích si například budu stěžovat ČOIce, že mi na tabletu s Win 8.1 vyskakoval SPAM (GWX) s nabídkami upgradu na Win 10 a tento spyware nešel jednoduše z Win odinstalovat.

heminstein
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod heminstein » 31 pro 2015 20:40

Zjistil jsem, že se to stane, když použiju WinZip. Tady bude asi zakopán pes. I když je to zvláštní. Ale jinak nemám důvod si stěžovat. Windows 10 jsou super. :-))

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 31 pro 2015 21:03

WinZip by to dělat neměl, nicméně projdi pro jistotu nastavení. V dnešní době není potřeba používat WinZip, mnohem lépe zastane stejnou práci (+ více funkcí než WinZip) WinRAR. Budou to dělat i aktualizace, které na Home nezastavíš. Ten plochý styl Win 10 a Win 8 / 8.1 je absolutně nechutný, je to snad návrat k Win 3.1 ...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”