Počítač se samovolně vypne
Počítač se samovolně vypne
Ahoj, když hraji hru tak se po 5-10 min notebook vypne. Začalo se tak dít po instalaci Win10, protože když hraji na Win7 tak vše v pořádku pracuje. Nejspíš je problém v nějakém nastavení, ale bohužel jsem nezjistil kde. Díky za odpověď a přeji hezký zbytek dne.
Re: Počítač se samovolně vypne
Stahni si a naistaluj hw monitor http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... hwmonitor/ a vlož jsem screen teplot
"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy."
Diogénes ze Sinopé
-------------------------------------
„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“
Jan Werich
--------------------------------------
Snažím se psát bez chyb
-------------------------
Diogénes ze Sinopé
„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“
Jan Werich
Snažím se psát bez chyb
a hoď jsem ještě teploty během hraní možná totiž mame totožny problem ale mě se to stává tak po 5 hodinách
"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy."
Diogénes ze Sinopé
Jan Werich
Snažím se psát bez chyb
Diogénes ze Sinopé
Jan Werich
Snažím se psát bez chyb
Extrémní přehřívání procesoru. Tenhle konkrétní procesor Intel Pentium B950 končí na 85°C a pak se ntb prostě vypne, aby nedošlo k jeho poškození.
Zkontroluj, jestli chlazení notebooku funguje tak, jak má. Z ntb musí během hraní vycházet hodně horký vzduch a musí opravdu foukat.
Zkontroluj, jestli chlazení notebooku funguje tak, jak má. Z ntb musí během hraní vycházet hodně horký vzduch a musí opravdu foukat.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Takže je problém s nastavením chlazení. Ale zas je zajímavý fakt že když hraji na win7 tak vše funguje jak má.
U některých ntb se o řízení otáček ventilátoru může starat ovladač (např. Lenovo Energy Management Driver).
Určitě zajdi na web podpory výrobce svého ntb, najdi si tam svůj model a podívej se, jestli nevyšel nějaký ovladač pro Win 10.
Mohl taky vyjít nějaký update BIOSu, ale než se do něj pustít. tak sem napiš, co máš vlastně za ntb.
Určitě zajdi na web podpory výrobce svého ntb, najdi si tam svůj model a podívej se, jestli nevyšel nějaký ovladač pro Win 10.
Mohl taky vyjít nějaký update BIOSu, ale než se do něj pustít. tak sem napiš, co máš vlastně za ntb.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
No problém mého ntb je takový že už se nevyrábí a pro to ovladače končí s verzí Win7. Mám: HP Probook 4530s
Tak tenhle ProBook znám a vím, že jeho chlazení je celkem hlučné i za normálního chodu. Jestli nejsou potřebné ovladače či update BIOSu k dispozici, tak zřejmě máš smůlu a na používání Win 10 zapomeň.
A jen tak ze zvědavosti se zeptám: opravdu se ten ntb při hraní takhle hodně zahřívá? Je tady možnost, že ve Win 10 je ta detekce teploty chybná.
A jen tak ze zvědavosti se zeptám: opravdu se ten ntb při hraní takhle hodně zahřívá? Je tady možnost, že ve Win 10 je ta detekce teploty chybná.
Myslím si, že detekce je chybná protože i při sledování tohoto webu mám teplotu kolem 59°C. Přemýšlel jsem o změně systému na Hackintosh, protože pro tento ntb je na internetů možné stáhnout ovladače pro OS X. Ale instalace se mi nezdařila.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 19
- 17832
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
06 kvě 2025 22:44