odstraneni windows 10 Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

pcheecko
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

odstraneni windows 10

Příspěvekod pcheecko » 09 úno 2016 19:14

Dobry den,
zakoupil jsem All in One Lenovo, kde byly predinstalovane windows 10, samozrejme upozornuji ze je nechci a chci si do nej nainstalovat windows 7 profesional,

nikde na internetu jsem nenasel jak to provest,

uz jsem vytvoril bootovaci flash disk i dvd spousteci s win 7 instalaci, ale bootovaci program jej nevidi, pritom jaem to zkousel i na jinem zarizeni a instalace se nacetla, v bootovani mam nastavene vsechno mozne a HDD na poslednim miste, ale porad mi to najizdi do tech 10tek a ani s F12 coz je bootovaci nabidka u Lenova nejde videt ani dvd mechanika ani flash disk.

poradi mi nekdo co mam udelat?

dekuji moc predem za jakoukoliv radu, nechci vyjimat hdd z pristroje ktery je v zaruce abych ho formatoval a nahral tam system, musi existovat preci i jiny postup.

Dodatečně přidáno po 9 minutách 7 vteřinách:
Lenovo C40-30

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: odstraneni windows 10

Příspěvekod petr22 » 09 úno 2016 19:31

Pro instalaci starsi verze Windows nez Windows 8 je nutne deaktivovat v BIOSu SecureBoot, protoze starsi verze Windows ho nepodporuji.

Po instalaci Windows je treba rucne doinstalovat vsechny ovladace:
http://support.lenovo.com/cz/cs/product ... beta=false
Samozrejmne perstava platit zaruka vyrobce na predinstalovany system.

Take je potreba pouzit nejnovejsi instalacni medium Windows 7, idealne to vydane MIcrosoftem na konci roku 2014.

pcheecko
nováček
Stav:

Příspěvekod pcheecko » 09 úno 2016 19:36

dekuji za brilantni a rychlou reakci,

je tedy potreba prenastavit secureboot v biosu, ale pred tim jeste tedy doinstalovat vsechny ovladace vcetne noveho biosu? a to pujde v tech win 10kach?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 09 úno 2016 19:39

Bez vypnuti SecureBoot nepujde nainstalovat Windows 7.

Ty ovladace je dobre stahnout jeste dopredu a ulozit nekde, kde se nesmazou behem instalace - napr. na flashdisk (doporucuji stahnout vsechny, lepsi stahnout nejaky navic nez aby pak chybel). Pokud je tam vice verzi stejneho ovladace tak staci ta nejnovejsi.

Po instalaci Windows 7 je bude potreba doinstalovat - pro kazde zarizeni, u ktereho bude ve spravci zarizeni zluty vykricnik a tech bude asi hodne.

pcheecko
nováček
Stav:

Příspěvekod pcheecko » 09 úno 2016 19:44

myslim ze to je vystihujici, dekuji za velive chytrou a cennou radu, zitra to tedy zkusim, dnes jsem to uz vzdal :-)

preji Vam hezky vecer

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 09 úno 2016 19:46

V pripade potreby bude mozne vzdy nainstalovat zpet ty Windows 10.

Instalace se da stahnout primo od Microsoftu a nahraje se na flashdisk, instalacni klic je ulozen v BIOSu pocitace. Tedy neni treba ze stavajici instalace opisovat zadne klice ani nic podobneho aby se o ne neprislo.

pcheecko
nováček
Stav:

Příspěvekod pcheecko » 09 úno 2016 19:51

dekuji za doplnujici info

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: odstraneni windows 10  Vyřešeno

Příspěvekod petr22 » 09 úno 2016 20:30

To nove vlakno by se ale zalozit melo - tady to nikdo hledat nebude kdyz bude mit stejny problem (viz pravidla fora).

Chces obnovit bitovou kopii na disk, ze ktereho bezi Windows ve kterych chces tu obnovu spustit? To skutecne nejde a nikdy neslo - nelze premazat disk, ze ktereho jsou prave spusteny Windows.

Je potreba nabootovat instalacni medium Windows a tam tu obnovu provest, tu bitovou kopii na externim disku si to samo najde. Z disku, ktery se ma premazat nemuze byt spusten operacni system.

pcheecko
nováček
Stav:

Příspěvekod pcheecko » 14 úno 2016 14:25

zdravim,
tak jsem uspesne nainstaloval win 7 ultimate x64 dec 2015 a doinstaloval jsem vsechny chybejici ovladace z te stranky a pres program SysTweak Advanced Driver Updater jeste par aktualizaci doinstaloval,

ovsem the BIG PROBLEM nastal s instalaci grafiky nvidia, ta intel integrovana slape nejspise, ale kdyz jsem chtel instalovat nvidia tak mi to psalo nejdrive nainstalujte intel drivers, jakmile jsem zkousel instalovat tyto, tak mi to napsalo, ze pocitac nesplnuje minimalni pozadavky aplikace a nevim co s tim, vsechno fici, ale bez te 2gb grafiky je to jen nepouzitelny srot , prosim o jakykoliv napad, pripojim jakykoliv screen vypis cokoliv, uz fakt nevim, diky

Dodatečně přidáno po 1 hodině 44 minutách :
Nekde jsem cetl ze to dela switchable graphics, ze to chce nejaky ovladac ve kterem jsou obsazeny obe grafiky

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”