Nelze bootavat z CD Win 7 Vyřešeno
Nelze bootavat z CD Win 7
Ahoj, chci kamarádovi přeinstalovat Visty na Win 7 ale při restartu ať mačkám jakékoliv F1 až F12 tak se nespustí boot CD. Prosím o radu.. viz. příloha malé info o ntb..
Re: Nelze bootavat z CD Win 7
zkus Fn+F2, setkal sem se s NTB kde byl tzv. FN mode tj. že funkční klávesy fungovaly jako funkční pouze s fn tlačítkem.
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscz.eu
https://github.com/rhsCZ
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Musíš v BIOSu nastavit jako First Boot Device CD/DVD
To mě taky napadlo, to First Boot Device CD/DVD dát na první kolonku, že ano?
Ahoj, jelikož mám podobný problém, tak jsem nechtěl zbytečně vytvářet nové téma.
Chtěl jsem přeinstalovat můj notebook, protože byl zavirovaný a už jsem si nevěděl a teď už vůbec nevím rady, s pc takhle nemám žadné znalosti. Na netu jsem našel že to jde přes BIOS tak jsem to zkusil, ale jak mi načítá noťas tak to píše že Windows nemohl dokončit instalaci a že mám resetovat instalaci...ale píše to vždy když zapnu ntb. Tak jsem tedy vyhrabal doma CD s Windows 7. Mechanika nereagovala když jsem zmáčknul tlačítko, tak jsem ji otevřel manualně přes pojistku...ale i tak to CD pořád nenačítalo. Tak jsem to tedy zkusil z flash disku, ale to taky nejde..na netu jsem našel že mám v biosu nastavit prioritu bootovani z USB, akorát já tam takovou možnost nemám..nebo taky že mam vypnout,zapnout nějaké funkce co tam taky vůbec nikde nemám. Teď jsem važně zoufalý a už nevím co dělat
budu vděčný za každou radu.
Chtěl jsem přeinstalovat můj notebook, protože byl zavirovaný a už jsem si nevěděl a teď už vůbec nevím rady, s pc takhle nemám žadné znalosti. Na netu jsem našel že to jde přes BIOS tak jsem to zkusil, ale jak mi načítá noťas tak to píše že Windows nemohl dokončit instalaci a že mám resetovat instalaci...ale píše to vždy když zapnu ntb. Tak jsem tedy vyhrabal doma CD s Windows 7. Mechanika nereagovala když jsem zmáčknul tlačítko, tak jsem ji otevřel manualně přes pojistku...ale i tak to CD pořád nenačítalo. Tak jsem to tedy zkusil z flash disku, ale to taky nejde..na netu jsem našel že mám v biosu nastavit prioritu bootovani z USB, akorát já tam takovou možnost nemám..nebo taky že mam vypnout,zapnout nějaké funkce co tam taky vůbec nikde nemám. Teď jsem važně zoufalý a už nevím co dělat

Re: Nelze bootavat z CD Win 7 Vyřešeno
Téma si máš založit svoje, protože problém se stejnými příznaky nemusí mít stejné řešení. Pokud se neotevře mechanika, může být zničený řemínek, nebo napájení špatně zapojeno. USB bootování dnešní desky umějí, často to bývá označeno jako USB HDD.
Děkuju za vaše názory a rady. 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3263
-
od sasshrek
Zobrazit poslední příspěvek