HP Scanjet 4370 na W7/64 prof

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

celeron
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

HP Scanjet 4370 na W7/64 prof

Příspěvekod celeron » 24 kvě 2016 01:17

Přešel jsem z W7/32 Home na W7/64 profi. Vypukly problémy s driverama, tiskáren a scaneru, který na W7/32 bez problémů makaly. Ty periférky jsou celkem starší, cca doba XP až Vista, takže na originál instalačkách se drivery nenašly. Ani na netu jsem nenašel W7 ani Vista 64bitů driver pro tiskárnu Minolta QMS Page Pro 1250E ale zjistil jsem, že mi chodí na driver Page Pro 1150.
Stejne tak 25 let starou tiskárnu LQ1070 ESC/P2 se mi podařilo rozhýbat s driverem od LQ1150 ESC/P2
Zasekl jsem se ale na scaneru HP Scanjet 4370. Na netu je doporučení instalovat místo něho podporu pro HP Scanjet G3010. Nainstaloval jsem HP solution centr s G3010. Po spuštění mi hlásil, že není driver a skutečně ve Správci zařízení scaner byl jako neznámé zařízení. Tak jsem zkusil aktualizaci jeho ovladače a kupodivu ovladač 4370 i G3010 byl na seznamu driverů ve W7/64. Nainstaloval jsem ho a scanování chodí tak jak má.
Ale bohužel jen do vypnutí PC. Po novým zapnutí mám dole vpravo hlášku že zařízení nebylo rozpoznáno a zase scaner nechodí, musí se znova ručně aktualizovat driver ze seznamu. Zkoušel jsem jak 4370 tak G3010, obojí stejný problém.
Netušíte prosím někdo, proč se ten driver po zapnutí ztrácí, případně co s tím dělat?
Díky
Jirka

Reklama

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”