Zdravím,
dnes mi došel nový SSD
https://www.alza.cz/corsair-force-le-se ... 210310.htm
absolutně jsem už bezradný jak dostat WIndows na SSD, zkoušel jsem ho přenést pomocí Acronis True Image, ale když jsem poté v Biosu v Bootu, nemůžu tam SSD najít, pouze samý UEFI HDD atd. + ten na kterém je Winodws teď. (Dokonce jsem aj HDD vypojil ze SATA kabelu, jestli se to nějak nechytne a nic)
Chtěl jsem ho i čistě nainstalovat, bohužel nemám W10 instalačku, tak jsem si ji stáhl z DreamSparku, ale chce po mě aktivaci -,- když ji instaluju ve Winu, když ji instaluji v Biosu z Boot Flash, tak tam mohu přeskočit klíč, ale zase nastává problém, že na SSD prostě nejde nainstalovat " systém windows nelze na oddíl 3 disku 0 nainstalovat".....
jsem fakt už bezradný, nějaká rada ?
Přesunutí Windows 10 na SSD
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Přesunutí Windows 10 na SSD
v Biosu v Bootu, nemůžu tam SSD najít, pouze samý UEFI HDD atd.
jeden obrazek napovi vice
Chtěl jsem ho i čistě nainstalovat, bohužel nemám W10 instalačku, tak jsem si ji stáhl z DreamSparku, ale chce po mě aktivaci -,- když ji instaluju ve Winu, když ji instaluji v Biosu z Boot Flash, tak tam mohu přeskočit klíč
Nez instalacku z DreamSparku, stahni si ji primo od MS, ta pak nepotrebuje zadne cislo, jelikoz na PC jsi jiz W10 mel.
že na SSD prostě nejde nainstalovat " systém windows nelze na oddíl 3 disku 0 nainstalovat"...
a pise to i proc, vid?! Smazni vsechny stavajici oddily, instalacka si je vytvori znovu a lepe.
Pokud stale ne, je treba zajistit GPT pro EFI boot (nebo MBR pro Legacy).
Jo a pro tu cistou instalaci radeji odpoj HDD.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Ahoj,
zkus si do živých windows nainstalovat corsair ssd toolbox.
V levém svislém menu ja pak Disk clone, tak to zkus nějak ochočit. S tímto konkrétním nemám osobní zkušenost, ale když jsem koupil ssd od samsungu, stačilo nainstalovat přiložený software do windows, spustit, dát zklonovat a hotovo, vše bylo na ssd.
Držím pěsti.
zkus si do živých windows nainstalovat corsair ssd toolbox.
V levém svislém menu ja pak Disk clone, tak to zkus nějak ochočit. S tímto konkrétním nemám osobní zkušenost, ale když jsem koupil ssd od samsungu, stačilo nainstalovat přiložený software do windows, spustit, dát zklonovat a hotovo, vše bylo na ssd.
Držím pěsti.
Hlavně nevytvářet žádnýho křížence z klonování disků, ale jedině čistou instalaci Win.
Pokud se SSD nezobrazuje v biosu může i vadný disk. Máš možnost ho připojit jinak, např. na redukci USB a ověřit jeho funkčnost ve správci disků?
Co máš za MB, zkusil jsi resetovat nebo upgradovat Bios, vyměnit kabel,...?
Pokud se SSD nezobrazuje v biosu může i vadný disk. Máš možnost ho připojit jinak, např. na redukci USB a ověřit jeho funkčnost ve správci disků?
Co máš za MB, zkusil jsi resetovat nebo upgradovat Bios, vyměnit kabel,...?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 7952
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30