Patálie s Win 10

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Patálie s Win 10

Příspěvekod Pic » 04 črc 2016 18:14

Když nabízela Fa Windows přednostní stažení Win 10, tak jsem do toho šel a od té doby se mi zobrazovala známá to ikonka, jenže se mi zatím do instalace nechtělo. Téměř po roce jsem se rozhodl, že 10 nainstaluji, ale hned po kliknutí na ikonu mne přešel úsměv. Po testu kompatibility se zobrazilo upozornění, že 10 nelze nainstalovat, protože výrobce Gk NVIDIA GeForce 7600 GS nezajistil kompatibilitu s Win 10 a odmítl instalaci. Moje chyba zapomenul jsem tam uvedenou GK, kterou jsem jen ověřoval, že je funkční a po její výměně za původní Gk NVIDIA 9800GTX+ 10 dále trvaly, že GK 7600GS je nevhodná a novou GK neberou na vědomí. Zkusil jsem tedy stáhnout upgrade ze stránek Windous, což nebyl problém. Spustil jsem instalačku, proběhla kontrola kompatibility a spustila se instalace. Vše běželo bez problémů, ale těsně před koncem se bez jakékoliv hlášky instalace ukončila a naběhlo upozornění, že obnovováno původní nastavení Win 7. Nevím tedy, zda je problém v původní ikoně aktualizace Win 10, (která hlásí nekompatibilitu) protože ta nejde nijak odstranit, či zda tomu brání něco jiného. Nechce se mi znovu instalovat Win 7, ale asi se tomu nevyhnu, pokud někdo neporadí něco jednoduššího. Mám obavy. že nepomůže stažení Win 10 iso a vypálení na DVD. Děkuji za přečtení tohoto románu a také za případné kvalifikované rady. Pokud nemáte skutečně dobrou radu, zdržte se laskavě všech komentářů. Děkuji!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Reklama
Petison
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Patálie s Win 10

Příspěvekod Petison » 04 črc 2016 18:22

Shodou okolností mám na jednom ze svých PC stejnou grafickou kartu.Již si to přesně nepamatuju ,ale instalaci jsem prováděl,způsobem že jsem si stáhnul iso rozbalil a spustil instalaci.I přes to varování jsem nainstaloval.Jedna ze starších verzí ovladače pro GK nakonec funguje.Můžu se ti pak podívat co je to za verzi.Mě instalace proběhla komplet.Jedno je jisté , mě ta GK normálně na Win 10 funguje.Zkusil bych čistou instalaci.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 04 črc 2016 18:30

GK kartu jsem vyměnil, ale problém přetrvává.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

RIKI22
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod RIKI22 » 04 črc 2016 18:44

Mám starý NTB na skúšanie s grafikou NVIDIA GeForce Go 7300.Spravil som čistú inštaláciu na Win10.Ovládač pre grafiku som tam aktualizoval ten, čo som mal na Win7 a beží to.Takže skús, čistú inštaláciu hoci aj na druhý disk.
NTB :
https://www.czc.cz/asus-a6jc-q003_2/36385/produkt

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 04 črc 2016 19:19

Tu ikonu (GWX) bys odstranil lehko: klikni v mém podpisu na Software - ale nemusí to podle mě pomoci a problém (s instalací) může být jinde ...

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”