Dobrý den,
máme notebook Asus X54H, přeinstalovali jsme Windows 7, ale po restartu po instalaci Driver Packu display ztmavl tak, že je téměř nečitelný (ale funguje, když si ho přisvicujeme baterkou, dá se tam nějak pracovat). Už jsme Win přeinstalovali předtím, se stejným problémem, a vyřešila to instalace Net Framework, tentokrát ale hlásí chybu a nelze nainstalovat. Manuálně jsme zkoušeli stáhnout drivery pro grafiku (Radeon HD 6470m), ale většina z nich je nefunkční (třeba přímo z Asus webu), nebo spustí po restartu právě ten ztmavený display. Bez těch ovladačů systém vůbec nerozpoznává grafickou kartu a dostupné je max. rozlišení 1024 x 768. Už s tím bojujeme několik dní a nenašla jsem nikde žádné podobné téma, tak bych prosila o rady. Děkuji.
Win7 - po instalaci ovladačů ztmavený display
-
- Pohlaví:
Re: Win7 - po instalaci ovladačů ztmavený display
Vítej na PC-HELP!
Na klávesy zesvětlení a ztmavení to reaguje?
Na klávesy zesvětlení a ztmavení to reaguje?
Mám NTB a nemôžem na ňom aktualizovať ovládač na grafiku, pretože mám podobný problém.Takže mám v zálohe tento ovládač, ktorý používam a nieje zo stránky Asus, je novšie vydanie ale mne funguje aj ten zo stránky Asus.Skús pripojiť k NTB externý monitor,ten možno pôjde normálne.Pozrel som si na stránku ten NTB a tam je na stiahnutie iba Intel grafika.
https://www.asus.com/Notebooks/X54H/HelpDesk_Download/
Ja osom inštaloval postupne ovládače, ktoré chýbali v Správcovi zariadení po čistej inštalácií a stále reštart po nainštalovaní ovládača.Tak som zistil , že naozaj to robí iba ovládač na grafiku.Problém môže byť aj chybná grafika.
https://www.asus.com/Notebooks/X54H/HelpDesk_Download/
Ja osom inštaloval postupne ovládače, ktoré chýbali v Správcovi zariadení po čistej inštalácií a stále reštart po nainštalovaní ovládača.Tak som zistil , že naozaj to robí iba ovládač na grafiku.Problém môže byť aj chybná grafika.
Děkuji za odpovědi. Manuální nastavení jasu je na max, v tom to není.
Nám právě ten z Asus stránky nefunguje, zkoušeli jsme taky po čisté instalaci postupně přidávat ty ovladače a mělo to stále stejný problém. Pak se nám nějakým způsobem podařilo to zprovoznit (ale nevím už, který ovladač zabral, stahovali jsme jich dost, plus bylo třeba přidat i ten Net Framework), jenomže pak jsme znovu přeinstalovali Windows a už se nám to nedaří. Chybnou grafiku taky nemůžeme vyloučit, jelikož už ten počítač byl hodně zasekaný, než jsme ho přeinstalovali, ale je mi divné že jednou už se nám to po přeinstalování povedlo napravit. Ale nechápu už jak.
Nám právě ten z Asus stránky nefunguje, zkoušeli jsme taky po čisté instalaci postupně přidávat ty ovladače a mělo to stále stejný problém. Pak se nám nějakým způsobem podařilo to zprovoznit (ale nevím už, který ovladač zabral, stahovali jsme jich dost, plus bylo třeba přidat i ten Net Framework), jenomže pak jsme znovu přeinstalovali Windows a už se nám to nedaří. Chybnou grafiku taky nemůžeme vyloučit, jelikož už ten počítač byl hodně zasekaný, než jsme ho přeinstalovali, ale je mi divné že jednou už se nám to po přeinstalování povedlo napravit. Ale nechápu už jak.
Tak skús odinštalovať ten ovládač na grafiku.Mne externý monitor fungoval.Môžeš skúsiť tento program.
https://www.drivereasy.com
Nainštaluj , spusti sken a pozri, čo za ovládač na grafiku ponúka.Potom môžeš ten ovládač nájsť na webe alebo stiahnúť cez ten program, niekde si ho uložiť a potom nainštalovať.Ak bude bez problémov, tak si ho nechaj v zálohe, aby ho nebolo potrebné hľadať znova.Ak nič nezaberie, tak by som skúsil win10, či problém zostane.
https://www.drivereasy.com
Nainštaluj , spusti sken a pozri, čo za ovládač na grafiku ponúka.Potom môžeš ten ovládač nájsť na webe alebo stiahnúť cez ten program, niekde si ho uložiť a potom nainštalovať.Ak bude bez problémov, tak si ho nechaj v zálohe, aby ho nebolo potrebné hľadať znova.Ak nič nezaberie, tak by som skúsil win10, či problém zostane.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Padání ovladačů od AMD a coil whine - recenze u alza
od walderan » 18 led 2025 12:07 » v Problémy s hardwarem - 2
- 2980
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
18 led 2025 15:21
-
-
- 8
- 7791
-
od kellne
02 kvě 2025 20:59
-
-
DELL LATIUDE E7440 Problem s instalací WIN 11
od Ketty02 » 05 črc 2024 17:24 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 2445
-
od petr22
05 črc 2024 18:52
-
-
-
Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3948
-
od MonikaVavrova
11 dub 2025 11:07
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”