Zdravim, od minulého týdne mám neustále využití CPU průzkumníkem windows cca 40% hned po restartu PC - viz příloha.
Nevím, jaký proces to způsobuje, a jestli je možné to nějak zjistit.
Pokud je třeba něco doplnit, není problém.
Díky za pomoc.
Využítí CPU 40% při nečinnosti Vyřešeno
Využítí CPU 40% při nečinnosti
MB: MSI Z87-G45 Gaming CPU:Intel Core i7-4770K (OC @ 4GHz) [b]Fan: Noctua NH-U12P SE2 RAM:[/b]Kingston HyperX Fury Black 1600 MHz 2x8GB GPU: nVidia Asus GTX 960 Strix (4GB) SSD: Samsung 850 EVO 240GB + 840 EVO Basic 120GB HDD: 2TB WD Red + 1TB Samsung HD103SJ Zdroj: Seasonic M12II-620W Case: FRACTAL Define R4 Black Pearl OS: Win 10 Pro (64-bit)
Re: Využítí CPU 40% při nečinnosti
Zkus nastavit prioritu na nejnižší u průzkumníku.
CPU:Pentium G3258 @4.6Ghz 1.25V GPU:Gigabyte Geforce GT440,MB:Asrock Z87m OC Formula,RAM:Patriot Extreme RAM DDR3 1600Mhz
Změna priority nemá vliv na využití.
MB: MSI Z87-G45 Gaming CPU:Intel Core i7-4770K (OC @ 4GHz) [b]Fan: Noctua NH-U12P SE2 RAM:[/b]Kingston HyperX Fury Black 1600 MHz 2x8GB GPU: nVidia Asus GTX 960 Strix (4GB) SSD: Samsung 850 EVO 240GB + 840 EVO Basic 120GB HDD: 2TB WD Red + 1TB Samsung HD103SJ Zdroj: Seasonic M12II-620W Case: FRACTAL Define R4 Black Pearl OS: Win 10 Pro (64-bit)
Může za to být zodpovědná nějaká služba Windows, ale taky rozšíření Exploreru. Chtělo by to v programu Autoruns for Windows na kartě Explorer zkontrolovat, jaká rozšíření tam jsou a třeba je zkusit povypínat.
Jinak zbývá malware.
Jinak zbývá malware.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Stáhni si utilitku "Process Explorer".
Automaticky okamžitě zavírá blbosti které se spouští spolu s programy. Vidíš úplně vše, co se spouští v PC.
Velmi přehledné a na 100% uvidíš, co přesně ti to způsobuje včetně podrobností a cesty k souborům. Jde to i zastavit.
Nemusíš vůbec nic nastavovat, jen spustíš a o nic se nestaráš. (Samozřejmě můžeš doladit).
Bez něj už ani ránu! Používám víc jak 3 roky a PC se udržuje velice rychlé a svěží.
tady je originál link: https://technet.microsoft.com/cs-cz/sys ... s/bb896653
Dá se najít i v češtině v nižší verzi. (tuším v 15.13)
PS: Už ho nebudeš chtít nikdy vypnout!
Automaticky okamžitě zavírá blbosti které se spouští spolu s programy. Vidíš úplně vše, co se spouští v PC.
Velmi přehledné a na 100% uvidíš, co přesně ti to způsobuje včetně podrobností a cesty k souborům. Jde to i zastavit.
Nemusíš vůbec nic nastavovat, jen spustíš a o nic se nestaráš. (Samozřejmě můžeš doladit).
Bez něj už ani ránu! Používám víc jak 3 roky a PC se udržuje velice rychlé a svěží.
tady je originál link: https://technet.microsoft.com/cs-cz/sys ... s/bb896653
Žij, jako bys měl zítra zemřít. A uč se, jako bys měl žít věčně.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Dej log do téhle sekce.Můžeš tam mít škodnou.
http://www.pc-help.cz/viewforum.php?f=70
a k tomuhle-
Tak i kvalitnější obsahuje i můj antivirus s firewallem.
http://www.pc-help.cz/viewforum.php?f=70
a k tomuhle-
Tak i kvalitnější obsahuje i můj antivirus s firewallem.
Nechci spamovat, ale tohle je trochu jiné. A na podrobnosti mám jiný. Ten mi ukáže, že mi běží v PC asi 600 procesů. Total všechno. Ale to sem nepatří.
Mnou doporučený program během sekundy okamžitě vypíná další a další (zbytečné) služby. Spustíš něco a on třeba 4 ptákoviny hned zruší.
Prostě super. To je co ten chlap potřebuje. A procesor zatěžuje jen 0-2%.
Né že to jenom kontroluje.
Mnou doporučený program během sekundy okamžitě vypíná další a další (zbytečné) služby. Spustíš něco a on třeba 4 ptákoviny hned zruší.
Prostě super. To je co ten chlap potřebuje. A procesor zatěžuje jen 0-2%.
Né že to jenom kontroluje.
Naposledy upravil(a) Minapark dne 09 srp 2016 17:38, celkem upraveno 1 x.
Žij, jako bys měl zítra zemřít. A uč se, jako bys měl žít věčně.
Re: Využítí CPU 40% při nečinnosti Vyřešeno
Díky všem za pomoc při řešení.
Problém byl řešen současně v sekci: "Prosím o konrolu HJT logu" - souvisel s touto problematikou.
Asi po týdenních testech jsem mohl konstatovat, že problém zapřičiňovala všelijaká SW havěť.
Teď procesor šlape mezi 1-3% v klidovém stavu.
BSY
Problém byl řešen současně v sekci: "Prosím o konrolu HJT logu" - souvisel s touto problematikou.
Asi po týdenních testech jsem mohl konstatovat, že problém zapřičiňovala všelijaká SW havěť.
Teď procesor šlape mezi 1-3% v klidovém stavu.
BSY
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3602
-
od DenyKr
Zobrazit poslední příspěvek
29 zář 2024 13:25