Zdravím,
mám Lenovo G570 na který jsem čistou instalací nainstaloval Win 10(předtím Win7).Po zapojení ext.disku WD Elements 10B8 jsem zjistil,že jej Win10 nepřečtou.Ve správě disků jej našel,ale rozdělený na 4 oddíly bez indexu.Z toho 3 jako nepřiřazené a 1 jako primární oddíl-v pořádku.Disk jsem nerozděloval a byl na něm pouze 1 oddíl s fotkami.Na Win 7 jel bez problémů.Předpokládám,že chybí ovladače,našel jsem tedy na stránkách výrobce utilitu WDD Drive,nainstaloval,ale nic se neděje.Prosím o radu jak dále postupovat.Předem díky.
Win10 nepřečtou ext.disk
Re: Win10 nepřečtou ext.disk
V inom PC , NTB ten disk funguje ?
Ano,funguje na stolním PC.Tam mám Win 7.Jak jsem již psal výše,nefunguje po ,,čisté " instalaci Win 10.
Zdravím,
tak jsem to vyřešil sám .Pomocí programu Easeus Partition jsem zrušil neoznačené disky,znovu je naformátoval a přidělil jim index a pospojoval je,bohužel né na 100% ,protože jeden byl pro práci se správou disků neaktivní (při pokusu o odstranění vypsal,že by nebyl použitelný) ,proto jsem se raději smířil s tím,že disk bude mít dva oddíly.Nakopíroval jsem zpět data a disk normálně jede(oba oddíly).Win 10 ho vidí a je normálně funkční.Ten druhý oddíl má jakousi složku Local Disk H .Když ji ale otevřu (i při zobrazení skrytých souborů),tak tam nic není.Raději jsem ji zazálohoval jinam ,ale na původním oddíle jsem ji nechal.Jede to a že to má dva oddíly mi víceméně nevadí.
tak jsem to vyřešil sám .Pomocí programu Easeus Partition jsem zrušil neoznačené disky,znovu je naformátoval a přidělil jim index a pospojoval je,bohužel né na 100% ,protože jeden byl pro práci se správou disků neaktivní (při pokusu o odstranění vypsal,že by nebyl použitelný) ,proto jsem se raději smířil s tím,že disk bude mít dva oddíly.Nakopíroval jsem zpět data a disk normálně jede(oba oddíly).Win 10 ho vidí a je normálně funkční.Ten druhý oddíl má jakousi složku Local Disk H .Když ji ale otevřu (i při zobrazení skrytých souborů),tak tam nic není.Raději jsem ji zazálohoval jinam ,ale na původním oddíle jsem ji nechal.Jede to a že to má dva oddíly mi víceméně nevadí.
Win10/Pro; CPU-Ryzen 5/2600;AGP Asus Rog Strix B450 gaming;SSD-Kingston 240GB;RAM 8GB
GPU-GeForce GTX 1060 3G ;;zdroj Corsair 450W ;;
GPU-GeForce GTX 1060 3G ;;zdroj Corsair 450W ;;
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Win10 - problikávající neznámá okna, CPU na 100 %
od Kogaku » 10 kvě 2025 04:59 » v Problémy s hardwarem - 0
- 1351