Dobrý den,
před měsícem jsem posílal (na už placenou pozáruční opravu) do servisu notebook. Nebyl schopný nabootovat, při pokusech nainstalovat Windows 7 ze záložních DVD hlásil, že hard disk má jen 1 MB. V servisu zjistili jen SW závadu a řekli si 1300 za obnovu OS. Včera mi počítač přišel a dá se používat leda jako přenosné topení.
Počítač stále hučí, zahřívá se, větráky jedou naplno. To je samozřejmě bez jediného mnou spuštěného programu. Správce úloh - paměť 70%, procesor 30%. Před "opravou" bylo obvykle 25-30% RAM a 5-10% CPU. Sledování prostředků - drtivá většina svchost.exe (netsvcs) [40%], pak dwm.exe a jiné svchost.exe. Na počítač jsem nainstaloval jen Aviru, Chrome a Operu. Naopak jsem odinstaloval asi 10 zbytečných programů, se kterými to přišlo (hry, spořič, Skype...). Paměť teď tedy stále jede na skoro 75%, avira trvale zabírá 1-3%, počítač je na mou obvyklou činnost nepoužitelný, hrozí přehřátí a modrá smrt.
Proces svchost.exe (netsvcs) jsem googloval a různé zdroje zmiňovali obnovu Win (což bych rád, ale nemůžu- když to nepomůže, nebo to v horším případě zase nebude bootovat, neuznají mi reklamaci, že jsem si to rozbil sám) a Windows update. Večer jsem tedy spustil vyhledávání aktualizací, po 3 hodinách to stále jelo, notebook jsem musel nechat hučet přes noc. Ráno to ani po 11 hodinách nebylo hotové. Na hodinu jsem to vypnul a pak spustil znovu, teď to jede 8 hodin a asi je to zbytečné.
Další problémy po "opravě", které nevím, jestli souvisí:
Stále svítí a bliká kontrolka DVD mechaniky, ta je přitom prázdná. Stejné dokonce i po vysunutí mechaniky.
V Aceru se asi snažili odinstalovat McAfee, který byl původně na měsíc zdarma. Nainstalovaný ale stále byl, na disku zabíral asi 400MB, spustit nešel, vyhodil jen velký, bílý, neohraničený čtverec. Při pokusu o odinstalování to samé.
Po zapnutí Opery/Chromu se obojí ukazuje jako 5-7 procesů (chrome.exe/opera.exe) a celkové využití paměti je 350-600MB, to při jedné záložce - google/idnes. Myslím, že před "opravou" to bylo minimálně 2x méně RAM a tolik procesů na pouhou jednu záložku se mi nezdá.
Prosím o radu. Mám s tím ještě něco zkusit? Co přesně a jak? Nebo jim to mám takhle po***** vrátit? (čekání na DPD je pro mě problém, musel jsem si brát 2 dny volno v práci, proto bych to rád dal do kupy sám). Moc děkuji
Win 7, z Acer servisu přišel "opravený" počítač nepoužitelný
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Win 7, z Acer servisu přišel "opravený" počítač nepoužitelný
Ad aktualizace - navod zde. Pak se uvidi.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Vítej na PC-Help
jak píše zeus, svchost.exe ve většině případů souvisí s Aktualizacemi OS. Jinak asi nejlepší by byla čistá instalace Windows (instalační médium se dá stáhnout z internetu).
jak píše zeus, svchost.exe ve většině případů souvisí s Aktualizacemi OS. Jinak asi nejlepší by byla čistá instalace Windows (instalační médium se dá stáhnout z internetu).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Moc děkuju za rady, naistaloval jsem ty KB3atd podle návodu. Aktualizace jsou teď podle posledního kroku opět zapnuté a 30min. jede vyhledávání aktualizací. Jak dlouho by se to asi mělo vyhledávat? Trochu mě děsí, že svchost.exe (netsvcs) používá 150-250MB RAM a TrustedInstall.exe teď jen 20-25, ze začátku vyhledávání 60-120, nevšiml jsem si, že by to kdykoliv skočilo před svchost.exe. Kdyby vyhledávání neskončilo do 23:00, má to smysl nechávat zapnuté přes noc? Ještě jednou strašně moc děkuji za pomoc
Edit: Tak vyhledávání aktualizací jede 1,5 hodiny a TrustedInstall.exe z procesů uplně zmizel po 40-50min., je jich tam přitom kolem 100. Je to tak v pořádku a nebo mám být nervózní?
Edit: Tak vyhledávání aktualizací jede 1,5 hodiny a TrustedInstall.exe z procesů uplně zmizel po 40-50min., je jich tam přitom kolem 100. Je to tak v pořádku a nebo mám být nervózní?
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Windows je v tom trochu potvora, není výjimkou, že se aktualizace vyhledávají/instalují celou noc, obzvláště u starších instalaci... Ale existuje na to myslím nějaký patch, z hlavy nevím, ale google nebo někdo jiný snad poradí dřív než se já dostanu k PC.
Odesláno z mého Huawei P8 Lite pomocí Tapatalk
Odesláno z mého Huawei P8 Lite pomocí Tapatalk
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jeste hleda nebo uz stahuje?
Asi to slo urychlit pomoci 'skoro-SP2'.
Asi to slo urychlit pomoci 'skoro-SP2'.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Martab:
Kdyby ale alespoň člověk věděl, na čem je, myslim tím jestli to skutečně hledá, nebo to jen předstírá. Kdyby to tak ukazovalo procenta, nebo kolik aktualizací už to našlo, ale takhle jak tam ta zelená potvora lítá zleva doprava, několik hodin, to je k ničemu. Nemám tušení, jestli to funguje nebo ne.
zeus:
Ještě hledá :(
Co když to teda nikdy nedohledá? Jde třeba možné mít stále vypnuté aktualizace a ručně je stahovat ze stránek Microsoftu? Je to pro "neITky" zvládnutelné? Pozná totální laik jako já, co přesně stahovat a co ne?
Kdyby ale alespoň člověk věděl, na čem je, myslim tím jestli to skutečně hledá, nebo to jen předstírá. Kdyby to tak ukazovalo procenta, nebo kolik aktualizací už to našlo, ale takhle jak tam ta zelená potvora lítá zleva doprava, několik hodin, to je k ničemu. Nemám tušení, jestli to funguje nebo ne.
zeus:
Ještě hledá :(
Co když to teda nikdy nedohledá? Jde třeba možné mít stále vypnuté aktualizace a ručně je stahovat ze stránek Microsoftu? Je to pro "neITky" zvládnutelné? Pozná totální laik jako já, co přesně stahovat a co ne?
Pokud to hleda dele nez nekolik desitek sekund, maximalne minut tak je to spatne.
V takovem pripade je treba pouzit Autopatcher nebo Windows Offline Update.
Acer neudela nic jineho, nez obnovi z tovarniho image, nijak se v jeho obsahu nestoura, ani se nepokousi nic nainstalovat nebo odinstalovat. Ten image je pochopitelne nekolik let stara verze OS bez aktualizaci.
Co se tyce DPD, to prijede presne v den a hodinu, kdy si urcis - muzes to i pres web zmenit.
V takovem pripade je treba pouzit Autopatcher nebo Windows Offline Update.
Acer neudela nic jineho, nez obnovi z tovarniho image, nijak se v jeho obsahu nestoura, ani se nepokousi nic nainstalovat nebo odinstalovat. Ten image je pochopitelne nekolik let stara verze OS bez aktualizaci.
Co se tyce DPD, to prijede presne v den a hodinu, kdy si urcis - muzes to i pres web zmenit.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 22 zář 2016 21:45, celkem upraveno 1 x.
Chce to nainstalovat Windows 7 convenience rollup, řešil jsem no nedávno na slabém netbooku, jiná možnost nebyla.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
To je v háji, já doufal, že instalací těch KB3185911 a KB3138612 se to vyřeší, šel jsem přesně podle návodu, určitě jsem to nikde nepokazil. A to TrustedInstall.exe první hodinu taky jelo, nechápu. Nevydali třeba za těch 6 týdnů další tuhle KB... aktualizaci, s 13 nebo 14 na konci?
Jestli s tím teda nic jiného nejde, která z těch možností je pro běžného uživatele jednodušší a jak přesně na to, prosím?
Že se nestyděj, posílat to za 1300 v tomhle stavu zákazníkům, rodiče by to mohli akorát hodit z okna.
Edit: DPD- Ne. Možná u vás. Je to teda asi podle adresy. V tom jejich DPD kurýr se mi k zaškrtnutí ukazovalo jen 8-18, opravdu přesné. Volal jsem tam a absolutně si vybrat nemůžu, prostě dorazí až dorazí a nazdar.
Jestli s tím teda nic jiného nejde, která z těch možností je pro běžného uživatele jednodušší a jak přesně na to, prosím?
Že se nestyděj, posílat to za 1300 v tomhle stavu zákazníkům, rodiče by to mohli akorát hodit z okna.
Edit: DPD- Ne. Možná u vás. Je to teda asi podle adresy. V tom jejich DPD kurýr se mi k zaškrtnutí ukazovalo jen 8-18, opravdu přesné. Volal jsem tam a absolutně si vybrat nemůžu, prostě dorazí až dorazí a nazdar.
Naposledy upravil(a) David.S-264 dne 22 zář 2016 21:56, celkem upraveno 1 x.
Mas to presne v tom, stavu v jakem byl notebook koupen - Acer tam obnovil onstalaci Windows ktera tam byla predinstalovana, tzn nekolik let stara.
Za to ze nefunguje Windows Update ovsem nemuze Acer, ale MIcrosoft, takze s tim Acer nemuze nic delat.
Nejjednodussi reseni: Autopatcher nebo WIndows Offline Update. Ja doporucuji Windows Offline Update.
http://www.autopatcher.net/forum/
http://download.wsusoffline.net/
Za to ze nefunguje Windows Update ovsem nemuze Acer, ale MIcrosoft, takze s tim Acer nemuze nic delat.
Nejjednodussi reseni: Autopatcher nebo WIndows Offline Update. Ja doporucuji Windows Offline Update.
http://www.autopatcher.net/forum/
http://download.wsusoffline.net/
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
No jasně, to já chápu. Věc je ta, že oni o tom Win 7 vědí a je jim naprosto jasný, že většina lidí s tím pak bude mít hrozný problémy a nemůžou na to ani upozornit. Jsou lidi, kterým je takováhle oprava naprosto k ničemu, počítač nemohli používat před opravou a po ní taky ne, alespoň by teda nevyhodili zbytečně 1300. Kdyby s notebookem v krabici poslali stručný návod, co přesně udělat, krok po kroku, aby byl počítač funkční, tak by je to stálo maximálně 2 Kč navíc a já bych si za to klidně připlatil i 200, hlavně abych to měl bez starostí, rozčilování a nervů.
Zkusím teda Windows Offline Update, je to "blbuvzdorný"? Můžu to prostě spustit a proklikat se tím? Nebo je potřeba nejdřív někde nastudovat návod?
Zkusím teda Windows Offline Update, je to "blbuvzdorný"? Můžu to prostě spustit a proklikat se tím? Nebo je potřeba nejdřív někde nastudovat návod?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 1876
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
16 črc 2024 22:32