Po poslední aktualizaci win a po ujištění se, že se nebudu vracet zpět, mi při odstraňování ve složce Windows.old zůstal soubor nvlddmkm.sys, který nejde odstranit. Při odstraňování to napíše:
Ne že by mi to zas nějak moc vadilo, ptám se spíš jenom ze zvědavosti: dá se soubor odstranit, aby se pak dala smazat celá prázdná složka windows.old?
.Odstranění Windows.old Vyřešeno
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Odstranění Windows.old
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Re: Odstranění Windows.old
Odstranovani - jakym zpusobem?
Windows.old nelze jen tak smazat, je treba pouzit cisteni disku, povolit zobrazeni systemovych souboru a zaskrtnout odstraneni souboru predchozi verze Windows. Kdyz se slozka jen tak smaze muze se stat cokoliv, krome toho ze cast nepujde smazat uz nemusi Windows nabootovat.
Windows.old nelze jen tak smazat, je treba pouzit cisteni disku, povolit zobrazeni systemovych souboru a zaskrtnout odstraneni souboru predchozi verze Windows. Kdyz se slozka jen tak smaze muze se stat cokoliv, krome toho ze cast nepujde smazat uz nemusi Windows nabootovat.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Přesně tuto cestu jsem použil. Kdybych se pokoušel složku smazat na hulváta, nezbyl by mi v ní výše zmíněný jediný soubor.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Pokud vím dobře, tak složka Windows.old se zhruba měsíc po aktualizaci smaže automaticky, takže kdyžtak asi počkat.
Zkusil bych nouzový režim ...
Pokud by nic nerpomohlo,tak nabootovat live CD Linux (asi jedno jakej) a smazat co je třeba.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Odstranění Windows.old Vyřešeno
Poslední dva příspěvky se rovným dílem dělí o BINGO! V nouzovém režimu se podařilo odstranit soubor, který (zřejmě) blokoval smazání složky a v Linuxu pak se podařilo sestřelit i teď už prázdnou složku, která i v nouzovém režimu vzdorovala. Děkuji oběma.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 7889
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30