název tématu je vzhledem k okolnostem trochu zavádějící, ale nic lepšího mě nenapadlo. Někdy uprostřed srpna jsem hromadně aktualizoval desítky a řádově tři týdny pak trvalo, než jsem přišel na to, že nejdou automatické aktualizace, které jsem si tam nastavil. Zajímavé je také chování operačního systému. Při nákliku na sítě mi to ukáže připojení k dané síti, ale hned na to je tam dodatek "Bez internetu", což není pravda, jsem připojený, můžu stahovat co potřebuji a prohlížet cokoliv, ovšem OS si to nemyslí a na základě téhle informace nestahuje vůbec nic, takže nemůžu stáhnout žádné aktualizace přes HP support assistant nebo ručne aktualizovat desítky přes panel aktualizací OS. Zkoušel jsem i přes stránky microsoftu stáhnout nástroj na opravení systému, ale v posledních 99% mi to pak vyhodí úplně stejnou chybu jako při pokusu najít aktualizaci v nastavení - je to hláška (0x8007042c)
V konečném výsledku přemýšlím nad tím, že pokud se nepovede odstranit problém "skryté pravdy", pak budu muset systém přeinstalovat.

Budu moc rád za jakékoliv rady!
Mějte se
Enolia