Istalace windows ME

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

ODIN
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Istalace windows ME

Příspěvekod ODIN » 13 bře 2008 15:46

Čaute všici. Mam takový docela zajímavý problém. Chtěl jsem přeinstalovat systém Windows ME ve svém pentiu 3 766MHz. Pomocí spouštěcí diskety a fdisk jsem spojil 2 oddíly v jeden(mam 20GB HDD). Pustil jsem instalaci z Win ME cd, po první části instalace se počítač restartnul a když mělo dojít k pokračování tak se sám restartoval a hodil mi nabídku jestli chci spustit systém normálně nebo v nouzovém režimu, když jsem dal normálně, opět se sám restartoval, aniž by se dokončení instalace spustilo a když jsem dal nouzový režim, tak se pc sekne a monitor je celý černý, jenom vlevo je na modrém řádku "systém nelze pustit" a nějaký zmatený znaky. Takhle jsem to zkoušel několikrát a pokaždé mi to napsalo to samé. Rozhodl jsem se vzít HDD a dát ho do jiného pc a naistalovat win ME. Při prvním spuštění(nepoužil jsem disketu ani cd win ME) mi normálně naběhlo dokončení instalace. Tak jsem ji dokončil a systém se normálně rozběhl. Přendal jsem tedy HDD zpět a spustil pc. Pči bootování se na chvilku objevilo logo win ME a já si myslel že je vyhráno. Ale najednou zčernala obrazovka a nic se nedělo(asi 10 minut). Tak jsem dal reset a nouzový režim, přičemž se pc opět samo restartovalo, když jsem dal potvrzovat krok za krokem, tak se to vždy restartne při: načíst ovladače windows: A/N. Nevíte co s tim?Ještě bych chtěl dodat, že nefunguje příkaz "format c:" i když jsem ho předtim použil k sformátování disku. Absolutně to nechápu. Díky za každou radu, už fakt nevim co s tim...

Reklama
guest

Příspěvekod guest » 13 bře 2008 15:50

Zkus resetovat CMOS a zkontroluj RAM.

ODIN
nováček
Stav:

Příspěvekod ODIN » 13 bře 2008 15:58

Ramky jsou OK(ozkoušeno na jinym pc), jak se resetuje cmos? nikdy před tim jsem to nedělal. Dík za radu

guest

Příspěvekod guest » 13 bře 2008 16:06

Na desce někde vedle baterky je jumper někdy označen jako KEEP/CLEAR CMOS a ten dej na pár minut do pozice CLEAR.
Stačí na 2 minuty (nikdo to asi tak dlouho nenechává), ale někdo zase doporučuje minut 10. :lol:

Jestli máš manuál k desce, tak koukni. Pokud bys ten jumper nenašel, tak vyndej na tu minutku :lol: baterii.
Ale myslím, že toto řešení nebude - spíš jsem tipoval RAM :-(

ODIN
nováček
Stav:

Příspěvekod ODIN » 13 bře 2008 21:07

Super, vyndal jsem na 5 minut baterku a všechno šlape jako na drátkách, prostě paráda. Dík moc za radu

ODIN
nováček
Stav:

Příspěvekod ODIN » 15 bře 2008 14:14

To bych se na to vy***l! Ten poslední příspěvek jsem napsal poté, co jsem rozchodil win, nainstaloval zvuk, directx, grafiku atd. Několikrát (5x) jsem to restartoval a vypnul. Dnes jsem pc pustil a místo toho aby se pustil windows, tak byla černá obrazovka a zaseklo se to. Při puštění nouzáku si win nepustí a samo se pc restartuje. Zkoušel jsem zase vyndat baterku, ale bez učinku. Co s tim? Pls help

/ODIN - přestaň používat citaci předchozích příspěvků a dokonce i svých vlastních. Cituj, jen když není zcela jasné k čemu se tvůj příspěvek váže. Zbytečné citace jsem promazal.
/mikel

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”