Dobrý den,
potřebuji nainstalovat WIN 10 32-bit z USB a bohužel při nabootovaní mi nefunguje USB klavesnice ani myš (u 64 bit verze mi to jde).
Mám vytvořené bootovací USB přes Tools od Microsoftu. Zkoušel jsem to i přes jiné programy ale výsledek je vždy stejný. Bohužel nefunguje ani klavesnice když ji připojím pře PS/2. Bylo mi porazeno, že mám nahrát ovladače na USB flash disk. Ale s tím celkem bojuju. Ovladače jsem nějaké nalezl (netuším jestli jsou správné). Většinou to je exe soubor který jsem rozbalil a zkoušel nahrat na USB. Bohužel zatím žáden úspěch.
Nemáte prosím někdo radu jak integrovat nějaké všeobecné ovladače pro klavesnici k té instalaci?
Děkuji.
Dodatečně přidáno po 1 hodině 59 minutách 51 vteřinách:
Konečně jsem narazil na nějaky srozumitelný návod pomocí SW NTLite- https://www.youtube.com/watch?v=jCeRxoHnhOg
Ovšem nevím, jestli takové vložení ovladačů je i pro instalaci WIN nebo ne jelikož to nefunguje. A taky je možné, že nemam dobré ovladače.
integrace ovladaču do instalace WIN10
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: integrace ovladaču do instalace WIN10
Ty ovladace musi byt pro USB radic zakladni desky, ne pro klavesnici.
Je mozne, ze pro 32bit verzi zadne ovladace k dispozici nejsou.
-
- Pohlaví:
"Bohužel nefunguje ani klavesnice když ji připojím pře PS/2." - tohle by ale fungovat mělo. Aspoň za předpokladu, že klávesnice je do PS/2, tedy není použita redukce PS/2<>USB.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
petr22 píše:Ty ovladace musi byt pro USB radic zakladni desky, ne pro klavesnici.
Aha, to zní logicky .. desku mám ASUS viz https://www.asus.com/cz/Motherboards-Components/Motherboards/PRIME/PRIME-B560-PLUS/techspec/ kde píšou u operačního systému "Windows 64 bit" .. což by teda mohl být problém.
PC jsem kupoval v obchodě CZC kde jsem obeznámil s tím, že tam budu chtít instalovat WIN 10 32 bit .. a na technické podpoře mi právě radili nahrát ty ovladače.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 19 vteřinách:
ITCrowd píše:"Bohužel nefunguje ani klavesnice když ji připojím pře PS/2." - tohle by ale fungovat mělo. Aspoň za předpokladu, že klávesnice je do PS/2, tedy není použita redukce PS/2<>USB.
Mám přímo klávesnici do PS/2 i redukci - nefunguje ani jedno. V BIOSu jsem ani nenašel nějaké nastavení, že by se to dalo vypnout nebo něco podobného. Klávesnice přes PS/2 v BIOSu normálně funguje, takže je v pořádku. Ovšem při spuštění te instalace už ne.
Proc tam chces instalovat Windows, kde pouzitelny soucet RAM a VRAM je limitovan na 4GB?
Na to staci nejaka stara sunka z bazaru, ne nejnovejsi pocitac, na nic nez nejake specialni stare aplikace
je to nepouzitelne. Maloco je zbytecnejsiho nez 32bit verze Windows.
Na to staci nejaka stara sunka z bazaru, ne nejnovejsi pocitac, na nic nez nejake specialni stare aplikace
je to nepouzitelne. Maloco je zbytecnejsiho nez 32bit verze Windows.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Padání ovladačů od AMD a coil whine - recenze u alza
od walderan » 18 led 2025 12:07 » v Problémy s hardwarem - 2
- 3016
-
od petr22