Máte vyzkoušenou nějakou funkční a ověřenou variantu emulace Windows XP na Windows 10? Například přes virtual box nebo uvolnění část HDD na přímou instalaci jiného systému? Jde to vůbec?
Jde mi hlavně o kompatibilitu starších programů a her, které byly vytvářeny na DirectX 8 apod.
Moc děkuji, přes VMware jsem si nainstalovat Windows XP.
Měl bych ale dva dotazy. Jdou nějak přesunout soubory z notebooku přímo na tu virtuální jednotku, abych je pak našel tam na WIN XP?
A popřípadě jestli jde nějak nahrát ovladač na síťovou kartu, aby šlo připojení internetu přes Wi-Fi? Vůbec nemám v síťovém nastavení možnost wireless připojení.
Nasdílej nějaký adresář v hostitelském systému. Soubory, co chceš, do něj nahraj. V hostovaných Xp ho připoj. A máš přístup k souborům. Hostovaný systém používá síťové připojení hostitelského systému. Pro žádný moderní HW nebudou existovat ovladače pro WinXP. proto tam nikdy wifi nebude. A už vůbec nedoporučuji s XP chodit na internet.
Jojo to funguje už jsem zkoušel. Jen mám teď menší problém. Nainstalovat jsem hru Vietcong a vše funguje výborně, ale ve hře je hrozně citlivá myš. Při malém posunutí myší se pohled obrátí úplně na druhou stranu. V menu je citlivost v pořádku a i když nastavím v ovládání citlivost na minimum tak se ve hře nic nezmění.
:thumbup: Oficiální úprava Windows 11 do podoby Windows 7
(příspěvek vytvořen s pomocí webu Microsoft AI)
Postup přizpůsobení Windows 11
do podoby klasických Windows:
:thumbup: Doporučuji Windows 7 ve verzi 2025 - klik link: :thumbup: :thumbup: :thumbup: (na webu: :thumbup: :thumbup: :thumbup: )
NENABÁDÁM k používání nelegálních Windows jen za účelem info. a k edukaci *** chci jen altruisticky pomoc a NE...
Poslední příspěvek
Zaslaná a nepřečtená SZ:
Ani text "NENABÁDÁM k používání nelegálních Windows jen za účelem info. a k edukaci " nemění nic na tom, že došlo k porušení Pravidel.
Pokud admin usoudí, že k porušení Pravidel nedošlo, bude příspěvek uvolněn.
:idea: De-Facto u používání oficiálně de-jure nepodporovaných Windows nebyl zaznamenán vyšší výskyt malware (tzv. virů apod. útoků) než u tzv. podporovaných Windows (zdroj: ESET, NORTON). Pokud si u Windows 7 - Windows XP zajistíš bezpečnostní...
Poslední příspěvek
:thumbup: Doporučuji Windows 7 ve verzi 2025 - klik link: :thumbup: :thumbup: :thumbup: (na webu: :thumbup: :thumbup: :thumbup: )
NENABÁDÁM k používání nelegálních Windows jen za účelem info. a k edukaci Chci jen altruisticky pomoc a NE porušovat...
Potrebujem 100% overeny Windows Key na svoj PC.
Windows 11 Klasika na gaming. Netreba mi Office.
Poslední příspěvek
Já jsem nejprve dal prodejci dotaz, zda mohu zaktivovat tímto klíčem pro Win11 starší Win10 Pro. Odpověděl mi, že ano, a jestli chci, pošle mi hned klíč na vyzkoušení s tím, že mu pak zaplatím později. Odepsal jsem, že souhlasím. Během pár minut...
Dobrý den, píšu kvůli problému s bráchovým počítačem.Normálně zapnul pc, přihlásil se a šel hrát hru, ale během zapínání hry se počítač zasekl na černé obrazovce a po následném restartování se objevuje tato hláška: reboot and select proper boot...
Poslední příspěvek
Pokud je na disku MBR místo GPT, tak musíš mít povolené CSM v BIOSu. Ve výchozím nastavení BIOSu bývá aktivní většinou jen UEFI. Ale také se přikláním spíš k možnosti, že je disk vadný.