Windows 7 a problém shazování do lišty Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
Windows 7 a problém shazování do lišty
Můj vzdálený známý má Windows 7 a údajný problém ten, že v tomto operačním systému shodí do lišty třebas několik aplikací a tu aplikaci kterou potřebuje právě aktivovat na ploše tak údajně spustí pouze za cenu toho, že ostatní pouzavírá, či tak nějak podobně mi to líčil. Mě to připadá jako nesmysl. Když budu mít dole v liště shozeno 20 aplikací tak kdykoliv musím jakoukoliv aktivovat na ploše. Jinak multitasking nemá význam. Uvedený OS nemám ani nějak neznám, ale napadá někoho čím by to mohlo být? Podotýkám že známý je antitalent který má s PC neustále nějaké problémy. Není tam nějaké nastavování vlastností lišty, nebo finta FŇ ?
-
- Tvůrce článků
-
Level 5
- Pohlaví:
Re: Windows 7 a problém shazování do lišty
Fintu FŇ můžeme poradit až po přesném popisu problému. Nejlépe bude, až ten problém uvidíš přímo na obrazovce a pak ho sem hodíš.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
-
- nováček
- Pohlaví:
Problém znám jenom z vyprávění příbuzného ktreý bydlí 100km jinde a když přijede tak mi tohle líčí a jak jsem napsal, i kdyby to byly Windows 128 tak snad aplikace - programy se shazují kamsi, odkud by se zase jakákoliv podle výběru měla vybrat k aktivaci ne? Nebo W7 se v tomto nějak liší od ostatních předcházejících OS?
Jeví se mi to tak, asi jako kdyby plynový pedál auta zůstal sešlápnutý tam kam byl nohou zmáčknut.
On prostě tvrdí, že co shodí do lišty to už nespustí a nebo jen za cenu toho, že ostatní aplikace tam taktéž shozené pouzavírá. Co je to za nesmysl?
Jeví se mi to tak, asi jako kdyby plynový pedál auta zůstal sešlápnutý tam kam byl nohou zmáčknut.
On prostě tvrdí, že co shodí do lišty to už nespustí a nebo jen za cenu toho, že ostatní aplikace tam taktéž shozené pouzavírá. Co je to za nesmysl?
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
..hlavní panel > pravý klik > vlastnosti > nikdy neseskupovat > použít > ok..tímto se bude zobrazovat na liště vedle sebe..je možno nastavit i nastavení třeba malých ikon
..super info: http://www.extrawindows.cz/
..super info: http://www.extrawindows.cz/
-
- nováček
- Pohlaví:
Děkuju za radu. Přepošlu a dotyčný vyzkouší.
-
- nováček
- Pohlaví:
Seskupovat podobná tlačítka hlavního panelu tam mám v XP také, ale myslím si že tohle onen problém asi nebude.
Je mi záhadou jak vůbec podobný problém může někomu vzniknout, aby měl problém aplikaci kterou předtím jako jednu z několika shodil dolů do lišty nemohl znovu vybrat a aktivně zase spustit na ploše. Zdá se mi to až neuvěřitelné ale dotyčný to tak jak jsem již výše už uvedl vidí. Nenapadá vás majitele Windows 7 co by to mohlo být za blbost. Známý tam měl údajně jakési "odborníky" kteří bohužel konstatovali že u Windows 7 to prý bohužel tak je. Nenapadá někoho něco co by to mohlo být za mystifikaci nebo jinost od ostatních OS Microsoftu ?
Je mi záhadou jak vůbec podobný problém může někomu vzniknout, aby měl problém aplikaci kterou předtím jako jednu z několika shodil dolů do lišty nemohl znovu vybrat a aktivně zase spustit na ploše. Zdá se mi to až neuvěřitelné ale dotyčný to tak jak jsem již výše už uvedl vidí. Nenapadá vás majitele Windows 7 co by to mohlo být za blbost. Známý tam měl údajně jakési "odborníky" kteří bohužel konstatovali že u Windows 7 to prý bohužel tak je. Nenapadá někoho něco co by to mohlo být za mystifikaci nebo jinost od ostatních OS Microsoftu ?
-
- nováček
- Pohlaví:
Luboš píše:Fintu FŇ můžeme poradit až po přesném popisu problému. Nejlépe bude, až ten problém uvidíš přímo na obrazovce a pak ho sem hodíš.
Mám dojem, že si tu příliš nerozumíte, tak zkusím dát dokupy přesný popis problému, ale myslím, že odpověď stejně nenalezneme. Já mám sice visty, ale mývám stejný problém.
V první řadě: rada od uživatele wasaw se seskupováním ikon s problémem absolutně nesouvisí.
Jde o toto:
Když spustím nějakou aplikaci ve fullscreenu (najčastěju nějakou hru) a následně ji "shodím" na lištu (pomocí ALT+TAB) tak už prakticky nelze nahodit. ANO, je vidět na liště jako normálně a NE není to danou aplikací, dělá to u všech ve fullscreenu. Když totiž kliknu na panel dané aplikace na liště, aplikace na pár vteřin naskočí, ale ihned zase spadne zpátky jakoybch opět stikl ALT+TAB (ne, tlačítka nejso uzaseklá a neopakují se sama). Problém je prostě v tom, že visty danou aplikaci nedokáží opět maximalizovat.
Není to problém stály, lajcky řečeno objeví se a za pár dní opět zmizí, rozhodně to není, že by se čase sám vyřešil, spíš na čas přestane. A tuším, že jsem zkoušel i restart a nepomohlo to (rozhodně alespoňm ne k tomu, aby se problém za čas nevrátil).
Mám ale teroii, že by to mohlo souviset s "vypínám" PC pouze do režimu spánku (nebo hybernace teď nevím), kde si PC pouze uloží současný stav OS na disk a následně je z něj načte, odpustíte si tak dlouhé minuty čekání, než se windowsy "probudí". Zdá se totiž, že tento způsob vypínání, kdy vlastně PC regulérně vůbec nevypínáte těžko snáší a u mého notebooku od assusu mi například časem zmizí ikonka na přepínání bluetooth a wi-fi apod. restart OS tento případ ovšem řeší. To už jsem ale zabrousil jinam.
-
- nováček
- Pohlaví:
Ten program je zkratka zasunut pod lištou. Když je program spuštěn, podržet SHIFT + pravý tlačítko. Měla by vyskočit volba změna lokace nebo tak něco. Pomoci šipkami program vysunete zpoza lišty a je to....
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Re: Windows 7 a problém shazování do lišty Vyřešeno
Myslis, ze to po 14 letech nekoho zajima? Tazatel tu byl naposledy v roce 2010.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 4138
-
od zeus
05 srp 2024 15:30
-