Mám nový PC s nainstalovanými Vistami. Disk C mi ukazuje, že je obsazeno 75GB, ale když si zobrazím všechny (i skryté soubory), tak jejich součet je pouze cca 36GB. Nevíte, kde je ten zbytek?
Disk má kapacitu celkem 320GB, z toho je cca 9GB na disku D, kde je záloha a 304GB na disku C.
Díky za rady
zobrazování nesprávné velikosti disku Vyřešeno
Re: zobrazování nesprávné velikosti disku
Jsem z toho mírně zmatený, takže reakpitulace.
Máš jeden fyzický harddisk, který je rozdělený na dvě oblasti, C: a D:.
Píšeš:
„Disk má kapacitu celkem 320GB, z toho je cca 9GB na disku D, kde je záloha a 304GB na disku C.“
To mi nevychází protože 9 + 304 se nerovná 320, nýbrž 313.
Když necháváš zobrazit skryté soubory, vidíš i chráněné osubory operačního systému?
(V ixpéčkách je obojí v Ovládacích panelech/Možnosti složky/Zobrazení. Ve Vistě by to mohlo být podobné).
Dále – co složka "C:\System Volume Information"? – v ní jsou, pokud se nepletu, indeexy souborů + body obnovy a ani administrátor nemá oprávnění se podívat dovnitř (v XP ale nad touto složkou mohu převzít vlastnictví).
Máš jeden fyzický harddisk, který je rozdělený na dvě oblasti, C: a D:.
Píšeš:
„Disk má kapacitu celkem 320GB, z toho je cca 9GB na disku D, kde je záloha a 304GB na disku C.“
To mi nevychází protože 9 + 304 se nerovná 320, nýbrž 313.
Když necháváš zobrazit skryté soubory, vidíš i chráněné osubory operačního systému?
(V ixpéčkách je obojí v Ovládacích panelech/Možnosti složky/Zobrazení. Ve Vistě by to mohlo být podobné).
Dále – co složka "C:\System Volume Information"? – v ní jsou, pokud se nepletu, indeexy souborů + body obnovy a ani administrátor nemá oprávnění se podívat dovnitř (v XP ale nad touto složkou mohu převzít vlastnictví).
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Díky za odpověď.
Disk je 320GB podle papírů, ale fyzicky na něm je těch 304GB na C a 9GB na D. Ale to je myslím celkem běžné.
Složku System Volume Information vidím, nejde mi otevřít, ale když na ni najedu myší, tak mi to napíše, že je prázdná. Zkoušela jsem to otevřít v Total Commanderu, tam to jde pouze jako správce, ale nic se nestalo...
Když si nechám zobrazit podle návodu ty skryté a chráněné soubory podle návodu (mm je to ve vistách úplně stejně jako v XP), tak vidím stejně přesně to, jako když si nechám zobrazit tyto soubory v Total Commanderu, ne? Jinak obě složky mi tu velikost zobrazují stejně.
Disk je 320GB podle papírů, ale fyzicky na něm je těch 304GB na C a 9GB na D. Ale to je myslím celkem běžné.
Složku System Volume Information vidím, nejde mi otevřít, ale když na ni najedu myší, tak mi to napíše, že je prázdná. Zkoušela jsem to otevřít v Total Commanderu, tam to jde pouze jako správce, ale nic se nestalo...
Když si nechám zobrazit podle návodu ty skryté a chráněné soubory podle návodu (mm je to ve vistách úplně stejně jako v XP), tak vidím stejně přesně to, jako když si nechám zobrazit tyto soubory v Total Commanderu, ne? Jinak obě složky mi tu velikost zobrazují stejně.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Domnívám se, že nepíše, že je prázdná, pouze odmítne ukázat její velikost a obsah, což navenek skutečně vypadá jako při kliknutí na prázdnou složku, pouze s jedním rozdílem, a to že do složky nelze vstoupit, což u prázdné složky lze.Složku System Volume Information vidím, nejde mi otevřít, ale když na ni najedu myší, tak mi to napíše, že je prázdná.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Do složky "Volume blabla tentononc" by vstoupit jít mělo.
Jak už jsem napsal, v XP se do ní dostanu, když převezmu její vlastnictví, resp. když nad ní převezmu úplné řízení.
Případně zkus datové objemy zkontrolovat pomocí programu Space Monger.
Jak už jsem napsal, v XP se do ní dostanu, když převezmu její vlastnictví, resp. když nad ní převezmu úplné řízení.
Případně zkus datové objemy zkontrolovat pomocí programu Space Monger.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Tak nevím, čím to bylo, ale po té, co jsem použila program na správu disků EASEUS Partition Master, který mi doporučil Myloš a disk C rozdělila na dva, tak se místo zobrazuje správně, tj. je obsazeno opravdu 36GB.
Každopádně díky za rady.
Každopádně díky za rady.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
automaticke nastaveni velikosti komentare v Excelu
od Mikik Block » 04 zář 2024 15:17 » v Kancelářské balíky - 0
- 3247
-
od Mikik Block
Zobrazit poslední příspěvek
04 zář 2024 15:17
-
-
-
Nelze vytvořit oddíl o velikosti volného místa na HDD Příloha(y)
od Ddwarf » 25 led 2025 07:31 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 2860
-
od atari
26 led 2025 09:16
-
-
- 8
- 3222
-
od sabrik
06 pro 2024 15:35
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3176
-
od šulda
06 říj 2024 20:58
-
-
- 3
- 1958
-
od Jirka88