Nevíte někdo, jak se dá zformátovat a rozdělit disk, ze kterého běží W Vista?
Díky za radu.
formátování ve vistách Vyřešeno
Re: formátování ve vistách Vyřešeno
Pokud jde o dělení disku zaživa (aby data nepřišla k úhoně), tak rozhodně ne Vistou z běžící Visty – běžící systém si pod sebou nepodřízne větev.
Buď použij nějakou live distribuci Linuxu s nástrojem GParted, nebo některý z níže uvedených nástrojů: Partition Magic, Paragon Partition Manager nebo Easeus Partition Manager (ten je zadarmo).
Těmito programy disk můžeš i naformátovat, respektive rozdělit a naformátovat pak nově vytvořenou oblast.
Buď použij nějakou live distribuci Linuxu s nástrojem GParted, nebo některý z níže uvedených nástrojů: Partition Magic, Paragon Partition Manager nebo Easeus Partition Manager (ten je zadarmo).
Těmito programy disk můžeš i naformátovat, respektive rozdělit a naformátovat pak nově vytvořenou oblast.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Re: formátování ve vistách
ovladaci panely - nasroje pro spravu - sprava pocitace - sprava disku ... na wistach sem to neskousel .... nechci ted kvuli jednomu prispevku riskovat pad OS ale na W2000 sem to kousel a slo to
ponik:
Ve správě disku ale nemůžeš zrušit oblast, ze které právě běží systém. Ani ve Win2000. Jak už jsem výše napsal, běžící systém si pod sebou nepodřízne větev.
Krom toho tento nástroj zruší veškerá data. Alespoň v XP a starších neuměl správce disků nedestruktivní manipulaci s diskovými oblastmi. A mám obavu, že ani ve Vistě to nebude umět.
Ve správě disku ale nemůžeš zrušit oblast, ze které právě běží systém. Ani ve Win2000. Jak už jsem výše napsal, běžící systém si pod sebou nepodřízne větev.
Krom toho tento nástroj zruší veškerá data. Alespoň v XP a starších neuměl správce disků nedestruktivní manipulaci s diskovými oblastmi. A mám obavu, že ani ve Vistě to nebude umět.
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Díky, už to mám rozdělený a zformátovaný :)
Prima, tak ještě označ dotaz za vyřešený (jak na to najdeš v mém podpise).
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3176
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
06 říj 2024 20:58
-
-
-
Flash disk-problém s načtením, žádá formátování Příloha(y)
od marekk » 10 lis 2024 10:10 » v Vše ostatní (hw) - 16
- 5368
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
10 lis 2024 23:38
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”