Windows pro notebook?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Bucho
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Windows pro notebook?

Příspěvekod Bucho » 14 črc 2004 12:36

Chtěl jsem se zeptat jestli musí být pro notebook speciální windows nebo je to jedno. Koupil jsem notebook bez OS a nainstaloval jsem WIn XP Pro ale pořád to při zavádění systému padá. Pak jsem nekde četl že pro notebooky jsou upravené windows tak by mě zajímalo jestli to je opravdu tak a jestli by ni to pomohlo vyřešit moji situaci.

Reklama
miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod miras » 14 črc 2004 14:03

Asi tě nepotěším, ale pro notebooky opravdu žádná speciální Windows nejsou. Stejná instalačka je jak pro desktop, tak pro notebook -> v tom tvůj problém nebude...

Martin
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Martin » 14 črc 2004 20:47

Jo,jo,stejny jak na laptop tak pro stolni pocitac
-> Good Luck <-

Cybercom
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Windows 95

Příspěvekod Cybercom » 21 črc 2004 18:25

Nevím jak je to u novějších, ale u Windows 95 byly při instalaci tři varianty : standartní, uživatelská a pro notebook
Jiří Škorec

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod miras » 21 črc 2004 18:34

U Win95 možná, ale XP už se při instalaci nijak moc neptají, co mají nainstalovat a co ne. Sice jdou v průběhu instalace vybrat součásti, který nainstaluje ale něco v podobě profilů Standartní, Kompaktní, Přenosný počítač a Volitelná, ala Win95&98 se rozhodně nekoná... Prostě si nakopírujou na disk všechno. Na nějakejch pár set mega se moc nedbá :wink:
Vony stejně u Win95 byly ty profily na ... Když sem je rozcházel na notebooku 486SX a dal sem profil pro Přenosnej počítač, odmítly se nainstalovat, kdežto standartní instalace proběhla bez potíží.

Cybercom
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Cybercom » 21 črc 2004 18:38

Jestli je to starší stroj, třeba nemá na XP dostatečný výkon

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod miras » 22 črc 2004 06:40

Už sem viděl WinXP nainstalovaný na hodně velkejch šrotech, ale kvůli nedostatku výkonu rozhodně nepadaly. Pokud člověk nepovypíná při instalaci všechny možný i nemožny kontroly počítače, tak se na nižší jak minimální konfiguraci prostě nenainstalujou. A zas na druhou stranu pokud už sou nainstalovaný, tak běží... Aspoň se v nich uživatel nerejpe, nebo není problém někde v hardwaru

Rimmer
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Rimmer » 22 črc 2004 11:44

Možná by nebylo od věci, trochu rozvést pojem "při zavádění to padá" ...notebook se jen restartuje nebo zamrzne? zobrazí to nějakou chybovou hlášku?
Již jednou se mi stalo, že jsem nemohl na jednom přenosným počítači nainstalovat WinXP, chyba byla nakonec v tom, že při instalaci mi notebook (nepochopitelně) špatně četl z instalačního CD >> zkus nakopírovat instalaci WinXP na HDD a instalovat odtud.

Jinak ještě k té speciální verzi Windows pro notebooky - možná že to co jsi četl, byl článek o tom, že Windows, který jsou přiložený k notebooku nejdou nainstalovat na žádný jiný počítač - což je pravda (viděl bych to na nějakou kontrolu základní desky nebo celého HW)
Ale žádná speciální Windows pro notebooky nejsou - tedy zatím ne a buďme rádi..

To u ovladačů je situace jiná, tam již většinou potřebuješ speciální verze ovladačů od daných výrobců notebooku, protože v notebooku máš vlastně většinu zařízení integrovaných..
Rimms

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”