Čekám, čekám, čekám. Mám si koupit Windows 7 a zahodit rok starou Vistu proti které nemám vážnějších výhrad? Koupím si Chip, kde píšou novinky o Windows 7 a jsem rozhořčen. Mnoho z uvedených skvělých nových funkcích Vista už má. Například (prý) nové miniaplikace. Na screenu jsem viděl jen ty, které mám v základu Vist. A také (prý) mohu tyto miniaplikace dát i na plochu, což (velice se omlouvám) mohu i ve Vistě. A pokud mám ve wordu otevřeno např. 10 dokumentů tak v hlavní liště mám jen jednu ikonu na kterou když kliknu (nebo ukážu?) se mi rozbalí seznam. To Vista nemá? Aha? Tak to bych si měl zjistit co používám za OS. Prostě jsem pochopil, že tomu článku nemohu věřit ani "a".
Obrátím se na toto fórum, kde bylo (je?) spousta lidí zblázněných do windows 7 a říkám si "koupí si a napíšou co je dobré a špatné a pak se rozhodnu". A ono stále nic. Nidko si jej ještě nekoupil? Kolik z vás, kteří máte Visty utratíte peníze za OS, který je sice nový, ale asi ne velmi důležitý. Dávám si otázku proč bych měl koupit Windows 7 a chtěl bych na to odpověď. Nejsem proti Windows 7 ani proti Vistě, ale utratit cca 3000kč za to, abych později zjistil, že tak moc nového tam není. Co má nebo umí W7 a o čem Vista nemá ani potuchy?
Moc děkuji
PS: Zkušební verze jsem nikdy neinstaloval
Windows 7 - tak jaký je tento OS? Vyřešeno
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Windows 7 - tak jaký je tento OS? Vyřešeno
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Re: Windows 7 - tak jaký je tento OS?
Windows 7 je velmi podobný systém jako Windows Vista, akorát je takový odlehčený, na starších počítačích poběží rychleji než Windows Vista. Pokud jsi spokojen s Windows Vista, a to hlavně s rychlostí, podle mě se nevyplatí Windows 7 kupovat. Můj názor na Visty jsou, že pokud se dají na silnější stroj a nainstaluje se SP1, kvalitní operační systém. Sám Visty mám a za Sedmičky je určitě měnit nebudu.
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
S Win7 jsem oproti xp spokojenej.. Není tak náročný na počítač, ale visty jsem nikdy neměl - takže hodnotit nebudu.
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Docela stručná recenze a názor viewtopic.php?f=46&t=36544
Notebook ASUS N61VN-JX079X Microsoft Windows 7 Professional
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Stene: Chceš říct že sedmičky jsou méně náročné než XP? 

V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
fNxXx píše:Docela stručná recenze a názor viewtopic.php?f=46&t=36544
Ano, ale nejdená se o finální verzi a mě zajímá také to zda bude u Win 7 následovat problém, který byl jak u XP tak u Vist, že SP1 byl nutný a nebo už je tomu jinak.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
zbeky: Myslím, že ano
samotarrk píše:fNxXx píše:Docela stručná recenze a názor viewtopic.php?f=46&t=36544
Ano, ale nejdená se o finální verzi a mě zajímá také to zda bude u Win 7 následovat problém, který byl jak u XP tak u Vist, že SP1 byl nutný a nebo už je tomu jinak.
Recenzi o finální verzi prozatím připravuji, ale vzhledem k psaní BP není moc času. Zatím můžu ale zkráceně napsat, že Windows 7 byly skvělé už jako beta verze. Finální verze je super a to bez jakéhokoli SP. Mám ji na PC i na mininotebooku - nevidím žádné omezení. JInak pokud jsi s Vistou spokojen, tak bych neměnila, teda já, protože pokud jsi s OS spokojen, navíc, když jsou vzhledově stejné, tak mi to přijde zbytečné. Já přešla z XP a už bych se k nim nevrátila. JInak co se týče koupě, tak zatím používám neaktivovanou verzi - s prodloužením na 120 dní, protože nemám na to finance zatím.
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Stene: Jsou možná rychlejší než xp a méně náročné než vista ale xp je teda mnohem méně náročná. Už jen proto že u xp se ti do ram nahraje jen systém zatímco u 7 to jsou navíc nejpoužívanější věci -> zaručuje to rychlost. V klidu mi 7 berou dvojnásobek ram - neříkám že nejsem spokojen ale u slabších strojů (256 ram, Pentium III) to může být kritický problém.
Srovnání nároků:
Hardwarové nároky Windows XP :
* procesor Pentium s frekvencí 233 MHz nebo rychlejší (doporučuje se 300 MHz),
* alespoň 64 MB paměti RAM (doporučuje se 128 MB),
* alespoň 1,5 GB volného místa na pevném disku,
* grafický adaptér a monitor s rozlišením Super VGA (800 x 600) nebo vyšším.
Hardwarové nároky Windows 7:
* Procesor: 1 GHz 32-bit nebo 64-bit procesor
* Paměť: 1 GB systémové paměti
* Pevný disk: 16 GB volného místa
* Grafická karta: Podpora pro grafiku DirectX 9 – 128 MB paměti (za účelem umožnit Aero)
Srovnání nároků:
Hardwarové nároky Windows XP :
* procesor Pentium s frekvencí 233 MHz nebo rychlejší (doporučuje se 300 MHz),
* alespoň 64 MB paměti RAM (doporučuje se 128 MB),
* alespoň 1,5 GB volného místa na pevném disku,
* grafický adaptér a monitor s rozlišením Super VGA (800 x 600) nebo vyšším.
Hardwarové nároky Windows 7:
* Procesor: 1 GHz 32-bit nebo 64-bit procesor
* Paměť: 1 GB systémové paměti
* Pevný disk: 16 GB volného místa
* Grafická karta: Podpora pro grafiku DirectX 9 – 128 MB paměti (za účelem umožnit Aero)
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Používám W7 taky od začátku co byla vypuštěna první BETA verze.Teď používám W7 Ultimate a jsem velmi spokojen
Myslim že tu porovnáváte noprovnatelné.
Operační systémy jsou vždy vyvíjeny k možnostem vyráběného hardware.Proto také spousta uživatelů nadává na Win. Vista.
Kdo si ji nainstaloval na nějaký starý krám na kterém mu Xp jakž takž chodily tak ji nemohl přijít na jméno.Nové operační systémy
jsou stavěny na princippu co nejrychlejšího přenosu dat.A jelikož hardisk je v tomto směru brzda jsou data pokud možno směrována do paměti
z které je zápis a čtení xxxx..krát rychlejší nuž z HD který slouží spíše jako skladiště dat.A toho to je u W7 jak se zdá plně využito.
Mám nainstlovány jak XP tak W7 tak můžu porovnávat.Když pracuji s nějakým programem na XP tak procesor(mám dual core) je zatížen daleko více (otáčky ventilátoru chladiče běží třeba na 1900 otáček.....kdežto u W7 jen 1250 a PC neni ani slyšet že běží.Ve zprávci vykonu PC je to také evidentní...tam je vidět právě i daleko lepší využití paměti, které musíte mít samozřejmě dostatek...u W7 32 Bit 4G... u 64Bit verse mužete použít pametí daleko více.
Myslim že tu porovnáváte noprovnatelné.
Operační systémy jsou vždy vyvíjeny k možnostem vyráběného hardware.Proto také spousta uživatelů nadává na Win. Vista.
Kdo si ji nainstaloval na nějaký starý krám na kterém mu Xp jakž takž chodily tak ji nemohl přijít na jméno.Nové operační systémy
jsou stavěny na princippu co nejrychlejšího přenosu dat.A jelikož hardisk je v tomto směru brzda jsou data pokud možno směrována do paměti
z které je zápis a čtení xxxx..krát rychlejší nuž z HD který slouží spíše jako skladiště dat.A toho to je u W7 jak se zdá plně využito.
Mám nainstlovány jak XP tak W7 tak můžu porovnávat.Když pracuji s nějakým programem na XP tak procesor(mám dual core) je zatížen daleko více (otáčky ventilátoru chladiče běží třeba na 1900 otáček.....kdežto u W7 jen 1250 a PC neni ani slyšet že běží.Ve zprávci vykonu PC je to také evidentní...tam je vidět právě i daleko lepší využití paměti, které musíte mít samozřejmě dostatek...u W7 32 Bit 4G... u 64Bit verse mužete použít pametí daleko více.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nebýt tvého zcela zajímavého loginu asi bych nereagoval, ale nejen díky němu, ale i kvůli jinému reagovat musím.
Od skvělého řečníka Cicera bych očekával dalekosáhlejší odpověď, ale ve všem jiném se mu (promiň) podobáš. Ten měl rád ve zvyku hovořit strašně dlouho a pokud možno vůbec ne o tom o čem měl. Jen zdražoval jednání senátu, ale o to teď nejde. Proč porovnáváš XP a W7, když můj dotaz směřoval Vista vs. W7? A to prosím platí i pro ostatní. Děkuji za odpovědi, ale XP je úplně jiný systém než Vista (ať už je lepší ten či onen) a já bych rád porovnával (stručně) Vistu a W7 a to od uživatelů, kteří z originální Visty přešli na originální (ne zkušební) W7. Zajímalo by mě co se jim nejvíce na tomto systému líbí, neboli za co utratili přes 2000kč.
Netvrdím, že mám skvělou PC sestavu, ale s Vistama na něm problémy nevidím. Že by byly W7 rychlejší by bylo příjemné, ale o kolik? To bych ale asi musel zjistit sám v tom mi asi nikdo neporadí, neboť každý máme trochu jiný PC a používáme jej různě. Zkusím různé otázky:
1) jak je to ze schématy? V XP a Vistách nejsou žádné, chtěl bych tak deset nebo dvacet. Jsou pro W7 nějaké?
2) prý nemusím instalovat vůbec žádné ovladače všechno si vezme z internetu je to pravda?
3) Šetří zatížení procesoru tím, že určitou práci dělá grafická karta a co když je slabá? To pak pracuje pomalu?
4) Pamatuje si nastavení jednotlivých procesů, přepnutá jádra, jiné priority a nebo se to po vypnutí programu zase smaže?
5) Složka Obrázky, Hudba a Video jsou na systémovém oddíle? To mě štve u XP i Vist, protože tím jsou tyto složky na nic. Nebudu riskovat, že při zhroucení OS a formátování o tyto data příjdu.
Děkuji
Od skvělého řečníka Cicera bych očekával dalekosáhlejší odpověď, ale ve všem jiném se mu (promiň) podobáš. Ten měl rád ve zvyku hovořit strašně dlouho a pokud možno vůbec ne o tom o čem měl. Jen zdražoval jednání senátu, ale o to teď nejde. Proč porovnáváš XP a W7, když můj dotaz směřoval Vista vs. W7? A to prosím platí i pro ostatní. Děkuji za odpovědi, ale XP je úplně jiný systém než Vista (ať už je lepší ten či onen) a já bych rád porovnával (stručně) Vistu a W7 a to od uživatelů, kteří z originální Visty přešli na originální (ne zkušební) W7. Zajímalo by mě co se jim nejvíce na tomto systému líbí, neboli za co utratili přes 2000kč.
Netvrdím, že mám skvělou PC sestavu, ale s Vistama na něm problémy nevidím. Že by byly W7 rychlejší by bylo příjemné, ale o kolik? To bych ale asi musel zjistit sám v tom mi asi nikdo neporadí, neboť každý máme trochu jiný PC a používáme jej různě. Zkusím různé otázky:
1) jak je to ze schématy? V XP a Vistách nejsou žádné, chtěl bych tak deset nebo dvacet. Jsou pro W7 nějaké?
2) prý nemusím instalovat vůbec žádné ovladače všechno si vezme z internetu je to pravda?
3) Šetří zatížení procesoru tím, že určitou práci dělá grafická karta a co když je slabá? To pak pracuje pomalu?
4) Pamatuje si nastavení jednotlivých procesů, přepnutá jádra, jiné priority a nebo se to po vypnutí programu zase smaže?
5) Složka Obrázky, Hudba a Video jsou na systémovém oddíle? To mě štve u XP i Vist, protože tím jsou tyto složky na nic. Nebudu riskovat, že při zhroucení OS a formátování o tyto data příjdu.
Děkuji
1) nevím jaká schémata myslíš... jestli celkový styl vzhledu oken atd tak ano je tu několik schémat tipu: příroda, architektura....
2) na notebooku kde win7 mám jsem žádné ovladače k základní desce, grafice a ani ničemi jinému neinstaloval a vše funguje velice dobře, čili se musely stáhnout a aktualizovat samy
3) tak to netuším... ale tipuju, že bude brát výkon z obou komponent, aby bylo rozpoložení vyrovnané... čili silný procesor+slabá grafika => bude brát z procesoru a naopak...
4) přepnutí jádra? to jako použití programů pro taktování z oken ?...ještě jsem nezkoušel a ani na tom notebooku nezamýšlím..až na stolním
5) ne nejsou v systémovám oddíle... jsou dva oddíly, kdy jeden je System a druhý Data... jiank celkový adresář jsou Knihovny a až podtím se hledají dokumenty, počítač, disk C: atd atd... jako taková ikona Tento počitáč tam není... což mne ze začátku překvapilo (možná jde nastavit)
2) na notebooku kde win7 mám jsem žádné ovladače k základní desce, grafice a ani ničemi jinému neinstaloval a vše funguje velice dobře, čili se musely stáhnout a aktualizovat samy
3) tak to netuším... ale tipuju, že bude brát výkon z obou komponent, aby bylo rozpoložení vyrovnané... čili silný procesor+slabá grafika => bude brát z procesoru a naopak...
4) přepnutí jádra? to jako použití programů pro taktování z oken ?...ještě jsem nezkoušel a ani na tom notebooku nezamýšlím..až na stolním
5) ne nejsou v systémovám oddíle... jsou dva oddíly, kdy jeden je System a druhý Data... jiank celkový adresář jsou Knihovny a až podtím se hledají dokumenty, počítač, disk C: atd atd... jako taková ikona Tento počitáč tam není... což mne ze začátku překvapilo (možná jde nastavit)
Jsem Apple ovce
.
Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.

Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak stáhnout celý tento návod z webu?
od Peťa » 15 srp 2024 16:24 » v Internet a internetové prohlížeče - 6
- 5845
-
od Peťa
Zobrazit poslední příspěvek
16 srp 2024 08:52
-
-
-
Jak vrátit původní rozložení, sloupce v Tento počítač?
od Lister99 » 29 čer 2024 19:06 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 2238
-
od Lister99
Zobrazit poslední příspěvek
29 čer 2024 20:51
-
-
- 6
- 8032
-
od zeus