Kde získat DVD se systémem

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

KAWY
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Kde získat DVD se systémem

Příspěvekod KAWY » 01 říj 2010 14:30

Zdravím,

mám dotaz ohledně reinstalací Windows. Protože se (alespoň co jsem koupil) počítače a notebooky prodávají s už předinstalovaným softwarem, potřeboval bych vědět, kde seženu reinstalační CD/DVD.

Tady jde o to, že mi známý vysvětloval, že jsou takové typy Windowsů, kde se můžou legálně (po dobu 30 zkušebních dnů) nainstalovat Windows (pro mě bych jen pak zadal klíč, který mám), ale nevím, kde takové DVD sehnat. Normální originální DVDčka s operačními systémy nikde na internetu nejsou k nalezení, potřeboval bych poradit, kde je sehnat. Nebudu si kvůli reinstalaci kupovat nový OS. Mám asi troje XPčka originální, ale nové počítače mi je už nebere. Potřeboval bych právě ty Windows 7 DVD. Ony mají nějaký název, nevzpomenu si, ale je to jakoby legální na těch 30 dnů jakoby zkušební verze, inu - jak jsem už říkal výše. Měl jsem je i v ruce, byly to loňské 98, 2000, XP, Visty 32 a 64 a Sedmičky 32 a 64.

Byl bych rád, kdyby mi řekl nějaké rady. Díky moc.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Kde získat DVD se systémem

Příspěvekod memphisto » 01 říj 2010 16:27

Pouze média jsem viděl ke koupi na aukcích typu Aukro, apod. Pokud se jedná o předinstalovaný systém na PC, tak k němu dostáváš recovery DVD a pokud notebook, tak ty mají speciální oddíl, kde je záloha systému a jedním tlačítkem jej obnovíš do původních hodnot.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

KAWY
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod KAWY » 03 říj 2010 23:02

Aha, tak díky recovery má můj táta na svém notebokou bordel a zabírá to místo. Já chci klasicky reinstalovat Windows pomocí DVD, žádné recovery a podobné moderní blbosti, co jen zabíjrají místo na disku (recovery na notebooku již zabírá téměř 30GB a zpomaluje to systém). Jinak notebook, co mám.. na tom jsem kdysi vypalovat ty DVD, ale nějak jsem je asi zahodil, nemám tento styl rád, prostě chci klasicky CD/DVD.

Vypadá to, že se podívám po aukru. Co jiného zbývá.

jackm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jackm » 03 říj 2010 23:08

Jediné co jsem na Aukru našel je toto: http://aukro.cz/item1256503910_windows_7_usb_boot.html
Jsou tam všechny verze 7ček, a jak říkáš na těch 30 dní, pak bys zadal ten tvůj klíč.
edit:A ještě ten stejný uživatel tam má jen DVD, akorát tam není jistá cena: http://aukro.cz/item1256505943_windows_7.html

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 03 říj 2010 23:48

Nechci nikomu brát iluze, ale tuto verzi z Aukro určitě neaktivuje na svém notebooku. Instalace pomocí Recovery DVD je jedno řešení. Druhým je pořízení vlastního nového licenčního klíče a spolu s ním i instalační médium. :bigups:
Vysvětlení: OS dodávané s notebooky obsahují řadu software, driverů, shareware, atd. od výrobce a spolu s tím je tento předinstalovaný systém levnější než klasické OEM. Pouze na tento systém a jeho funkčnost na daném HW je poskytována záruka ... Proto i ta nutnost instalace z Recovery. Jiné typy instalací neprojdou ověřením :eh:
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 04 říj 2010 00:01

No nevím nevím, ale já jsem měl notebook a tam byl recovery oddíl a neměl jsem médium. Naneštěstí se mi podařilo omylem odstranit ten oddíl se zálohou a neměl jsem ani médium a ani recovery oddíl. Stáhl jsem z netu Windows 7 HP. Nainstaloval, zadal svůj key a v pohodě to všechno prošlo včetně aktivace. Musel jsem ale instalovat drivery jelikož tahle verze neobsahovala ty ovladače a serepetičky od výrobce a všechno funguje dodnes včetně aktualizací a black screen nikde. Ověřením pravosti projdou. Tak nevím ....
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 04 říj 2010 10:36

Tak ať to vyzkouší. Ale jsem si na 99%jistý, že mu nepůjde kód zadat. To že se Ti to podařilo, ano, ale porušuješ licenční podmínky k produktu. Zkus si zavolat na kterýkoliv helpdesk u HP, Acer, Asus... Já už to zkoušel, několikrát :bigups:
Nebavím se samozřejmě o možnosti, kdy byly kdysi k dispozici instalační média.

//má oblíbená věta "to že to lze ještě neznamená, že to je legální".

skunkicz
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod skunkicz » 04 říj 2010 11:53

windows 7 dvd můžeš stáhnout kdekoliv na internetu (ať už trial verzi na microsoft stránce nebo na P2P sítích) - toto není nelegální, ale produktový klíč je třeba mít legální
Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991

NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod Romaine » 04 říj 2010 12:42

Tak se dohodněte, jak to teda je :D Celkem by mě to zajímalo.
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 04 říj 2010 17:57

skunkicz píše:windows 7 dvd můžeš stáhnout kdekoliv na internetu

Píšeš hlouposti. A nejdřív si to ověř.
pokud si kupuji licenci s notebookem Acer, nekupuji MS Windows OEM CZ, ale MS Windows OEM CZ Acer incorporated (pro Lenovo zase Lenovo Singapore, atd.). Mrkni se dolů na štítek u svého laptopu. Bohužel tyto licence spadají pod příslušného výrobce a MS od nich dává ruce pryč.

Teď si nejsem úplně jistý, ale mám za to, že systémy z recovery ani nemají klasickou aktivaci se zadáním PK.

//samozřejmě že nějakým způsobem to půjde obejít, viz výše, ale... :eh:

Petison
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Petison » 04 říj 2010 18:23

Teď si nejsem úplně jistý, ale mám za to, že systémy z recovery ani nemají klasickou aktivaci se zadáním PK.

Je to tak.Alespoň u mého Aceru .

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”