Ovladače pro scanner ve Win 7 Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

hukuj
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Ovladače pro scanner ve Win 7

Příspěvekod hukuj » 18 říj 2010 16:22

Dobrý den,
koupil jsem si novou sestavu PC s Win 7 (64 bit). Sestavoval a instaloval mi to prodejce (jsem pololama), takže všechny komponenty jedou O.K. Ale mám problém s perifériemi. Tiskárnu jsem zvládl (asi že byla taky nová), ale starý scanner (AGFA Snapscan e26) po připojení nejede. Správce systému hlásí vykřičník, že ovladač není nainstalován správně nebo vůbec. Mám staré instalační CD s původními ovladači, ale na něm je ten správce vůbec nenajde. Zkusil jsem si stáhnout jakési ovladače ze stránek výrobce (pokud jsem tu angličtinu správně pochopil), ale u žádných nebyla psaná kompatibilita s Win 7 a ty ten správce taky nebere (nenajde je).
Při hledání podobných problémů zde jsem pochopil, že mám možná smůlu, pokud k tomuto scanneru ovladač pro Win 7 prostě nejsou. Ale ještě jsem se dočetl, že snad může být problém s požadavkem podepsaných ovladačů (takhle mi to ale nehlásí), což se snad dá někde v BIOSu potlačit (to bych možná zvládl). Můžete mě někdo nasměrovat ještě k nějakému jinému řešení? Děkuju.

Reklama
Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Ovladače pro scanner ve Win 7

Příspěvekod Luboš » 18 říj 2010 16:46

Na netu jsem našel několik stránek s odkazem pro stáhnutí, ale všude se začne stahovat Driver Detective či tak nějak, a až ten ti zeskenuje systém a nabídne stáhnutí (možná). Toto zařízení nevlastním, takže nemůžu otestovat. Asi nejlépe by ti vyhovoval driver5683.zip určený pro Windows XP, Windows Vista a Windows 7.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

hukuj
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod hukuj » 18 říj 2010 16:57

Zatím dík,
teď musím pryč, ale večer zkusím pochopit a provést.

hukuj
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod hukuj » 19 říj 2010 21:37

Tak jsem včera strávil půl noci procházením všech odkazů, jak mi doporučil Luboš a nic. Přímo ovladač (driver, treiber) na Agfa Snapscan e26 pro Win 7 asi není, ten driver5683.zip na žádných stránkách, co jsem prohledal, už nebyl a jakýsi Driver Detectiv jsem si stáhl, ale spustit nelze. Ale přesto jsem řešení vygúglil - ač tomu nerozumím, popíšu ho tady pro případné zájemce. Na jakýmsi fóru někdo radil, že se má při potížích se scannerem zkusit univerzální scanovací software Vuescan, že ten podporuje různé scannery bez ohledu na ovladače. Tomu teda nerozumím, ale stáhl jsem ten program a světe div se - jede to! Při prvním spuštění se scanner probral (v zobrazení síťových složek se najednou objevil bez vykřičníku a správce systému hlásil, že ovladač není potřeba), ale pak se program sekl. Po restartu PC ale scanování s tím Vuescanem už bez problému jede (a přitom scanner zmizel ze seznamu síťových složek i ze správce zařízení, jako bych ho neměl zapojenej). Takže nakonec to mám takto náhradním způsobem vyřešeno! Má to jen tu nevýhodu, že Vuescan se musí zaplatit - 40 USD. Zkušební verze zdarma totiž tvoří obrázky znehodnocené vodoznakem.

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod Romaine » 19 říj 2010 22:26

Nechci strašit, ale u mamky na W7 64bit jsme taky starej skener nerozjeli :-( Ovladače ani pod režimem kompatibility (zkoušel jsi?) prostě nevzali.
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!

hukuj
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod hukuj » 21 říj 2010 23:33

Zkoušel jsem i ten režim kompatibility a nebylo to k ničemu. Ten Lubošem doporučený driver5683.zip jsem nikde nenašel, jen prázdné okazy, na kterých už nebyl. Kromě toho už zmíněného Driver Detectiva http://www.howtodrivers.com/Download_Dr ... .3.1.5.exe, který nešel spustit, jsem našel ještě jakési driver updatery, které (jestli jsem tu angličtinu pochopil správně) by měly existující ovladače nějak "updatovat" pro vyšší operační systém. Ale taky se mi je nepodařilo spustit. Jestli má někdo zájem to zkoušet, tak
http://www.carambis.com/download.php?na ... f=nodevice
http://www.smarttweak.com/downloads/umd ... rivers.exe
Ale jak už jsem psal, já obětoval 670 Kč a vyřešil jsem to tím Vuescanem. Nechápu sice, jak je to možný, ale scanner s ním jede!

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod Romaine » 22 říj 2010 01:16

Jo, to jsem ještě si vzpomněla, že tento program to rozjede, ale je třeba ho koupit.. Tak můžeš označit jako vyřešené :wink:
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!

hukuj
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Re: Ovladače pro scanner ve Win 7  Vyřešeno

Příspěvekod hukuj » 22 říj 2010 17:45

Ještě než to označím za vyřešené, tak musím korigovat ty své předchozí "rady". Já jsem až teď zjistil, že jeden z těch "driver updaterů" se mi podařilo nainstalovat a mám ho v počítači (ten z http://www.carambis.cz), takže možná to, že scanner s tím Vuescanem jede, je způsobeno i tím, že se ty původní ovladače nějak upravily. Nevím, já to neumím zjistit. V přehledu zařízení ten scanner už není a jinde hledat neumím.
Každopádně já to vyřešený mám. Díky.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”