Uživateslké účty Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

maloselo
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Uživateslké účty

Příspěvekod maloselo » 23 říj 2010 22:43

Dobrý den, měl jsem menší probrém s diakritikou (jméno PC) při ukládání softwaru (mám na PC dva účty jeden správcovký a druhý pro běžného uživatele). Použím windows 7. Přejmenoval jsem tedy PC + v ovládacích panelech/uživatelské účty jsem si přejmenoval i název účtu (vše bez diakritiky). Ale i přesto ve jménu účtu diakritika zůstala. Použil jsem tedy příkaz control userpasswords2=>přepsal jsem název a dal ok. Vše vypadalo v pořádku. Poté jsem pokračoval v práci na svém účtu a po chvíli PC vypnul. Druhý den jsem byl při zapnutí pc překvapen, protože můj účet správce byl "pryč". Na úvodní obrazovce se objevil jen běžný uživatelský správce. Nyní se na PC moho přihlásit jen jako běžný uživatel. Zkoušel jsem už několik způsobů, alespoň k získání některých uložených dat na mé ploše, ale marně např. když na c:\users\a zde kliknu na správcovského uživatele =>počítač napíše že nemám dostatečné oprávnění správce a zeptá se jestli chci pokračovat. Dám pokračovat a ono to napíše zadejte heslo správce a klikněte na ANO. Jenomže tam není žádná kolonka pro zapsání hesla a na tlačítko ANO nelze kliknout. Dále jsem to zkoušel pomocí příkazů net user, net share=ale neustále se mi vrací odpověď, že nemám dostatečná práva. Prosím o radu děkuji

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Uživateslké účty

Příspěvekod Žbeky » 23 říj 2010 23:00

Zkus najet do nouzového režimu - tam by měl být ještě administrator
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

maloselo
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod maloselo » 24 říj 2010 00:02

Moc vám děkuji za radu. Podařilo se mi dostat moje soubory do druhého oddílu na disku, takže už mám vše zálohované, což bylo pro mě nejdůležitější. Jenom bych se chtěl zeptat, když jsem byl v nouzovém režimu, tak na c:\ byl můj účet, ale ovládací panely\uživatelské účty =>zde byly vytvořeny jen účty ADMINISTRATOR , Guest a ten jeden s omezenými právy. Chci se tedy zeptat jestli je nějaká možnost, jak obnovit předešlý účet, nebo musím vytvořit nový účet?????

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Uživateslké účty  Vyřešeno

Příspěvekod Žbeky » 24 říj 2010 10:06

Podvíje se do c:\documents and settings\ jestli tam zůstala složka po účtu. Pokud ano, tak si to zazálohuj, vytvoř nový účet se stejným jménem jak ten předchozí a data nakopíruj zpět. Při určité dávce štěstí bude vše funkční
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

maloselo
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod maloselo » 24 říj 2010 11:24

Díky vše už je na svém místě. Mimochodem zkusil jsem ještě takovej pokus. Vytvořil jsem si ještě jeden testovací účet a využil opět příkaz control userpasswords2. Když se mně okno otevřelo, přejmenoval jsem jméno a dal OK. Jak jsem se ale podíval do uživatelských účtů, tak tam byli prázdný okna. Moje nastavení účtu tam nebylo a nic jsem nemohl měnit. Po restartovaní PC nebyl účet opět ani v nabídce. Přesně, jak se to stalo předtím. Je problém u mě, že zadávám něco špatně, nebo za to může ten control userpasswords2?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty Příloha(y)
    od tazatel » 12 kvě 2025 13:02 » v Komunikace na internetu
    17
    8663
    od rhsCZ Zobrazit poslední příspěvek
    14 kvě 2025 18:57

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”