Zdravim.
Mam takyto problem:
Mal som v PC len 512 MB DDR RAM PQI 400MHz, ktore som vymenil za 2x1GB DDR2 Kingston 533MHz.
Pokial som nespustal vela programov, tak mi na 512MB slapalo vsetko OK, avsak som sa rozhodol vymenit RAMku, lebo obcas potrebujem mat spustenych viac programov a so swapovanim na disk to stale nejde robit
Po vymene RAMiek ide PC(spustanie programov, reakcie na kliknutia, vytvorenie zlozky v tot. commanderi o doost pomalsie.
Najprv som si myslel ze to bude "necinnymi procesmi" ktore mam na 99%, ale ako som cital na fore, je to ok a su to vlastne volne systemove prostriedky.
Skontroloval som si PC programom HousecallLauncher.exe od Trend Micro a nic mi nenaslo. Ratal som s pripadom ze by za necinnymi procesmi bola nejaka "haved"
Mam taku domnienku ze to bude v tych pamatiach... je mozne ze treba upgradovat cipset? alebo mi nieco poradte ked viete.
Zostava: MB: ASRock 775Twins-HDTV
Procesor: Intel P4 2.6Ghz
Ram: 2GB Kingston, vyssie uvedene
Chipset: ATi Radeon Xpress 200
Diky
Spomalenie Win XP, pricina RAM?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Spomalenie Win XP, pricina RAM?
Mrkni do manuálu k základní desce a do BIOSu, zda máš vše u paměti správně nastaveno.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
V manuali nic neni, akurat navod ako spravne zastrcit RAM do MB....
Btw, BIOS mi RAMky detekoval spravne...
Btw, BIOS mi RAMky detekoval spravne...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus použít program k vyčištění PC a to třeba Ccleaner. Zkontroluj i registry a při případné opravě povol jejich zálohu. Případně spusť kontrolu disku s opravou případných chyb a pak spusť defragmentaci systémového disku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Urobil som ale nepomohlo a osobne si myslim ze zo dna na den, na to defragmentacia nepomoze ...
Bud tam predsa len bude nieco s tymi necinnymi procesmi alebo neviem... Zdaju sa mi proste take divne, ale ako to moze suvisiet s RAMkou neviem ...
Bud tam predsa len bude nieco s tymi necinnymi procesmi alebo neviem... Zdaju sa mi proste take divne, ale ako to moze suvisiet s RAMkou neviem ...
já jsem měl šíleně spomalené Widle když jsem měl v PC HDD který byl jednou a 99% druhe nohy v hrobě, když odešel, vyhodil jsem ho z PC a bylo hned o hodně svižnější.
Procesor: Athlon II X3 450 3,2GHz Paměť: 3 GB Grafika: Sapphire HD 5770 Vapor-X
HDD: Spinpoint F3 + Barracuda 7200.14 Základní deska: Gigabyte GA-M68M-S2P
HDD: Spinpoint F3 + Barracuda 7200.14 Základní deska: Gigabyte GA-M68M-S2P
HDD by som mal mat OK.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jen pro informaci, když se něco pokazí, poškodí, bylo to zpravidla před poruchou bez problémů. Tedy co dosud bylo OK, za minutu může být poškozeno. Takže prohlášení "mělo by to být OK" je na nic. Je třeba všechny komponenty otestovat a zjistit skutečnou příčinu. Problém jde odstranit teprve tehdy, když víš co jej způsobuje a to zjistíš jen postupným otestováním. Věštci se zde jaksi nevyskytují.
ok, skusim este nejaky check na disk
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”