Z ničeho nic se mi začaly přerovnávat ikony na ploše, jako bych měl zapnuté „Rovnat automaticky“.
Přerovnávají se tak jednak občas bez zjevných příčin, jednak po každém restartu (i s mezivypnutím), jednak po každém návratu z nějaké fulscreenové aplikace.
Víceméně bezprostředně tomu předcházelo zatuhnutí myši při nastavování komprese TXT souborů v RARu. Počítač jsem korektně restartoval z klávesnice. Nevím, jestli to rovnání následovalo hned po tom, ale dlouho to rozhodně netrvalo.
Čím to může být? Jak se toho zbavit?
Doplňuji – právě se zase přerovnaly v okamžiku spuštění Winampu. Podruhé už to ale Winamp neudělal.
Neustále se přerovnávají ikony na ploše (Windows XP)
Neustále se přerovnávají ikony na ploše (Windows XP)
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Neustále se přerovnávají ikony na ploše (Windows XP)
Nevím proč, jak, ale určitě tě napadla obnova systému... Vidím to jako jediné východisko.
Re: Neustále se přerovnávají ikony na ploše (Windows XP)
Obnovu systému nepoužívám, mám ji deaktivovanou, protože jsem s ní nikdy neměl dobré zkušenosti – vždycky, když jsem ji použil (starám se průběžně několika známým a kamarádům o počítače, když je něco v nepořádku), byla na prd. Místo toho zálohuji celý systém (sobě a teď už i jim) – image systémové partition a je to.
Říkal jsem si, že než sáhnu k této obnově, pokusím se situaci vyčešit mírnějšími prostředky.
Zkusil jsem ccleaner, ale ten odstranil jen pár mega na disku a v registrech našel všehovšudy jednu (slovy jednu) „chybu“, a to nějakou nepoužívanou příponu.
Zkusil jsem MWAV a nic.
Nakonec jsem sáhnul po TuneUp Utilities 2009, které mám nainstalované a které se mi starají o chod stroje – našly jeden problém v nějakém programu (podrobnostmi neoplýávají), dal jsem problém odstranit a ikony přestaly migrovat.
Takže problém je vyřešen, ale nechávám ještě otevřeno, kdyby náhodou někoho napadlo, čím to mohlo být – respektive jestli se někdy někomu něco podobného stalo a jak to vyřešil.
Říkal jsem si, že než sáhnu k této obnově, pokusím se situaci vyčešit mírnějšími prostředky.
Zkusil jsem ccleaner, ale ten odstranil jen pár mega na disku a v registrech našel všehovšudy jednu (slovy jednu) „chybu“, a to nějakou nepoužívanou příponu.
Zkusil jsem MWAV a nic.
Nakonec jsem sáhnul po TuneUp Utilities 2009, které mám nainstalované a které se mi starají o chod stroje – našly jeden problém v nějakém programu (podrobnostmi neoplýávají), dal jsem problém odstranit a ikony přestaly migrovat.
Takže problém je vyřešen, ale nechávám ještě otevřeno, kdyby náhodou někoho napadlo, čím to mohlo být – respektive jestli se někdy někomu něco podobného stalo a jak to vyřešil.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3046
-
od Uziv00
Zobrazit poslední příspěvek