neplynulé psaní, "koktání" - zadrhávání klávesnice Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

stilleto
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

neplynulé psaní, "koktání" - zadrhávání klávesnice

Příspěvekod stilleto » 25 led 2011 14:06

Dobrý den,
zoufale se zde na vás obracím o pomoc, předem bych jen sdělil, že používám operační systém Windows 7 64bit verze, jenž je součástí zakoupeného mého nového notebooku Toshiba Sattelite C660-10V, zakoupeného začátkem ledna 2011.

Asi tak 2 týdny zpět začal problém, kdy mi začala "koktat" klávesnice, v náhodných intervalech se při psaní zadrhává. Shrnutě, když držím jakýkoliv znak, který se vypisuje v jakémkoli textovém editoru či místě pro psaní, tak se cca po 30 vypsaných znacích zadrhne a ihned zas pokračuje v psaní dále. To se samozřejmě opakuje neustále při stisknuté klávese. (Psaní není plynulé) A tak musím psát velice obezřetně, abych i při psaní zde, ve chvíli zadrhnutí - což způsobí, že znak nenapíše nebo napíše dokonce 2x, chybu v psaní mohl opravit.

Provedl jsem různé testy, především test na operační paměť, navracel systém (HDD) do továrního nastavení, procesor také není zcela vytížen, teploty se pohybuje lehce nad 30°C, instaloval nejnovější ovladače ze stránek výrobce, prováděl antivirové skenování, ve správci zařízení nevidím také žádný problém.

Samozřejmě jsem hledal už na Google, zda nenajdu stejný problém, našel jsem zřejmě podobné a tak jsem i podle nich lecos zkoušel, nic nepomohlo.

Dnes jsem vyzkoušel Ubuntu 9.10, bez instalace, pouze nabootovánim z CD, tam ten problém není, psaní funguje krásně plynule, při držení stisknuté klávesy se neprojevuje žádné zadrhávání. A tak si nemyslím, že to bude problém hardware. Jen bych ještě doplnil, že bych raději ve svém novém notebooku nadále užíval Windows 7.

Mnohokrát děkuji za jakoukoli dobrou radu, která by mi pomohla k vyřešení tohoto problému.
Naposledy upravil(a) stilleto dne 25 led 2011 17:20, celkem upraveno 2 x.

Reklama
shen477
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: neplynulé psaní, "koktání" - zadrhávání klávesnice

Příspěvekod shen477 » 25 led 2011 14:12

Problém bude zřejmě v OS. Jakou má notebook konfiguraci? Stejnou jako tenhle: http://www.alza.cz/toshiba-satellite-c6 ... 3wodCki4IA ? Problém by mohl být v tom, že 64 bit nestíhá.
Než se zeptáte :::::: Než založíte téma

stilleto
nováček
Stav:

Příspěvekod stilleto » 25 led 2011 21:10

Děkuji za rychlou odpvěď a ochotu pomoci.

Ano, měla by to být přesně tato konfigurace. Zakoupen byl jinak zde tento: http://www.exasoft.cz/default.asp?cls=s ... tiid=49227 - zřejmě tentýž.

Tak jsem zkusil nainstalovat 32bit verzi, ale problém to bohužel nevyřešilo a teď se trápím tím jak to dát do původního,továrního nastavení. Mám sice záchranné DVD které jsem si předtím vyvořil. Ale při bootování se objevuje chybová hláška Cannot boot from CD - Error code 5. Záchranné DVD byly vytvořeny programem TOSHIBA Recovery Disc Creator a to bez problému.
(Při instalaci 32bit verze jsem neformátoval HDD ani neměnil oddíly. Stále tu je nezměněn oddíl D: ve kterém je složka s názvem HDDRecovery o objemu 6,37GB)

Navíc se vytvoříla při instalaci toho nového systému (Windows 7 32bit) složka s názvem "Windows.old" Nevíte prosím zda se dá něco z ní použít k nastartování té obnovy systému z oddílu D:?

22:35 Pokusím se přes příkazový řádek z bootovacího DVD pro Windows 7 32bit nahradit aktuální adresáře tím co je ve Windows.old. Snad se potom dostanu k té možnosti nabídky navráceni do továrního nastvení.
Naposledy upravil(a) stilleto dne 25 led 2011 22:38, celkem upraveno 1 x.

shen477
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod shen477 » 25 led 2011 21:19

Pokud se z dostanete do systému, tak si vše zálohujte. A znovu nainstalujte verzi 64 bitovou. Jen se chci zeptat, čím jste nainstaloval tu 32 bitovou verzi? To jste k tomu notebooku dostal i nějaké DVD s instalací? Žádné Recovery DVD nepotřebujete pokud máte instalační DVD.

stilleto
nováček
Stav:

Příspěvekod stilleto » 25 led 2011 21:41

Takto, já jsem teď normálně v tom novém systému (Windows 7 32bit) odkud vám teď píši (stále se s tejným problémem). Instalační disk s Windows 7 32bit jsem si zapůjčil. Jelikož to ale problém nevyřešilo, rád bych to navrátil do původního stavu s mým originálem Windows 7 64bit, k němuž mám i ten licenční štítek na notebooku. K notebooku jsem žádné DVD nedostal, ty jsem si vytvořil právě až sám. Jde o jakési Záchranné DVD (1) a (2). Snažím se tedy nějak aktivovat instalaci továrního nastavení z oddilu D: se slozkou HDDRecoery, kde by měla být součástí ten Windows 7 64bit a včetně těch všech ovladačů od Toshiby.

22:40 Kdyby byl další nápad, co by mohlo způsobovat "neplynulé psaní, "koktání" - zadrhávání klávesnice" vzhledem k informacím, jenž již jsou uvedeny, byl bych vděčný. Děkuji :-(

shen477
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: neplynulé psaní, "koktání" - zadrhávání klávesnice  Vyřešeno

Příspěvekod shen477 » 26 led 2011 14:26

Jestli chceš opět tu 64bitovou verzi, musíš mít instalační disk. Recovery diskem to asi nepůjde.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • RGB klávesnice
    od Xox.87 » 07 pro 2024 15:25 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    1965
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    09 pro 2024 14:17
  • tichá klávesnice
    od Johny1988 » 11 čer 2025 22:19 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    2861
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    12 čer 2025 08:55
  • Start bez klávesnice
    od zik9 » 06 čer 2025 14:12 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    1690
    od zik9 Zobrazit poslední příspěvek
    07 čer 2025 12:38
  • Výběr klávesnice
    od HelFix » 03 pro 2024 10:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    2284
    od HelFix Zobrazit poslední příspěvek
    06 pro 2024 10:23
  • tichá klávesnice
    od salex36980 » 09 črc 2024 17:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC