Nejde smazat adresar

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

raadek
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Nejde smazat adresar

Příspěvekod raadek » 28 lis 2006 15:47

Nainstaloval jsem si demo soft "floorplan". Vse si instaluju pres Total Uninstall, takze kdyz jsem chtel program odebrat, tak jsem spustil TU, ale ten mi hned hlasil, ze adresar kde je program nainstalovany nejde smazat. Zkusil jsem to teda i rucne a vyskocila hlaska "Pristup je odepren. Zdrojovy soubor je asi pouzivan"
Nevite nekdo jak se toho adresare zbavit? Vyzkousel jsem spoustu veci - KillBox, Unlocker...smazat pomoci Comanderu pri vypnutem expolreru a vse bezvysledne....
Diky

Reklama
Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Luboš » 28 lis 2006 17:57

Tato problematika se tady už také řešila. Já na to používám jiné prostředky - Hiren's Boot, miniPE, augiPE apod.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 28 lis 2006 23:04

Pravděpodobně ti běží nějaký proces, který má původ v té složce. Zkus ji otevřít a mazat jednotlivé soubory v ní, až narazíš na ten nesestřelitelný. Ten pak zkus zastavit ve správci úloh, pokud se ti to povede, měl by pak jít příslušný soubor taky smazat.

raadek
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod raadek » 29 lis 2006 07:12

Ono to neni tak jednoduche, panove, jak by se na prvni pohled zdalo. V adresari je 10 podadresaru, z nichz nektere uz jsou prazdne, ale NEJDOU smazat. V nekterych soubory jsou, ale pochopitelne taky bez uspesneho pokusu o smazani. A perlicka na zaver - hlavni adresar, ktery si program pri instalaci vytvoril obsahuje i "readme" ve formatu RTF a ten pise taky to same! "Pristup je odepren. Zdrojovy soubor je asi pouzivan"
Co se tyka bezicich procesu - nejede nic co by tam nepatrilo. Zkousel jsem to samozrejme i v nouzovem rezimu. :cry:

Minor
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Minor » 30 lis 2006 21:19

měl jsem stejný problém, pomohl mi prográmek unlocker, adresa odkud si ho můžete bezplatně stáhnout: http://www.sosej.cz/software/utility-a- ... /unlocker/ snad vám také pomůže, myslím že je v češtině, je to freeware...

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 30 lis 2006 21:33

Projeď to scandiskem případně použij konzoli a příkaz chkdsk /r
BTW zkusils to smáznout v nouzovém režimu?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Minor
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Minor » 30 lis 2006 21:53

pokud nezabere ani ten scandisk tak vám doporučuji se ještě pokusit o odstranění unlockerem, i když se vám to s ním nedařilo, někdy se s ním taky chvíli hádám... zkoušim odemknout proces, vybírám akci smazat, ... je možný že by šlo adresář přejmenovat a poté ho zkusit smazat, možná by to unlocker dokázal... jestli ten adresář nesmaže žádná utilitka, můžete ještě zkusit přihlásit se jako administrator k pc, buď když vám naskoči seznam uživatelů stisknout ctrl+alt+delete+delete a jako jméno použijte slůvko Administrator, heslo ponechte prázdné jestli jste jej neměnil, jinak samozřejmě zadejte platné heslo, poté můžete zkusit pravé tlačítko, vlastnosti na tu složku a někde tam je karta zabezpečení, nastavte pro uživatele Everyone plná práva a poté složku zkuste smazat...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak permanentně smazat data z USB disku?
    od Patrik92 » 16 pro 2024 18:59 » v Vše ostatní (bezp)
    16
    4801
    od Minapark Zobrazit poslední příspěvek
    17 pro 2024 20:54

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”