nejde spustit windows 7 i XP po instalaci xp

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

JelenJelcin
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

nejde spustit windows 7 i XP po instalaci xp

Příspěvekod JelenJelcin » 04 dub 2011 22:10

dobrý den mám hodně vleký problém .. zkoušel sem instalovat Win XP na muj notebook HP compaq mini 311-1100 s jiz nainstalovanyma Win 7. Po problémech tipu nevidění disku před instalací win XP sem podle návodů na jiných forech stáhl http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... ob-75094-4 a vytáhl SATA ovladače . Poté přes program Nlite sem si naprogramoval Bootovaci CD a pomoci programu win to flash sem si vytvoril bootovaci USB flesku win nainstaloval bez problemu a pak se mi LapTop restartoval a zacalo to psat : Systém Windows nelze spustit z důvodu potíží s hardwarovou konfigurací počítačového disku. Ze zadaného spouštěcího disku nelze číst. Zkontrolujte spouštěcí cestu a hardware disku . Požadavky na konfiguraci disku naleznete v dokumentaci k systému windouws. Další informace naleznete v příručkách k hardwaru. prosím o pomoc notebook nejde spustit jak na Win xp tak ani na Win 7 opravdu si nevím rady ....

Reklama
cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: nejde spustit windows 7 i XP po instalaci xp

Příspěvekod cicero » 04 dub 2011 23:34

Asi ti nezbyde nic jiného než formát disku a čistá instalace systému.Jestliže chceš mít v kompu tyto dva systémy(a jěště k tomu na jednom disku)musíš jako první nainstalovat XP a potom teprve W7.Opačně to nejde kvůli zavaděči.V dobách Beta verzí W7 jsem to měl také na jednom disku kvůli zkoušení.A chodilo to bez problémů.Při formátu musíš ale vytvořit dva oddíly.....každy pro jeden systém.
Ale nevím k čemu ti budou staré XP když máš už nainstalované nové W7.
Naposledy upravil(a) cicero dne 04 dub 2011 23:42, celkem upraveno 1 x.

JelenJelcin
nováček
Stav:

Příspěvekod JelenJelcin » 04 dub 2011 23:41

a jak si tedy nadormátuju disk aniž bych se dostal do windousu :( při instalaci xpček zrušim všechny oddíly a pak si naformátuju disk ?

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 04 dub 2011 23:44

Normálně v biosu.vložíš instalační CD...DVD ...a nebo u NB ho budeš mít někde na disku v chráněném sektoru kam se dostaneš pomocí nějaké kombinace klaves.NB nemám tak ti přesně neporadím.
Naposledy upravil(a) cicero dne 04 dub 2011 23:50, celkem upraveno 1 x.

JelenJelcin
nováček
Stav:

Příspěvekod JelenJelcin » 04 dub 2011 23:47

ja nemam mechaniku jak externí tak interní mam jenom USB bootovací fleshku a nevím jestli vymazáním všech dat z hardisku dosáhnu toho že mi to nebude psát že hardware nejde spustit ...

--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Dub 2011 23:49) ---

a disk sem měl rozdělen na dva oddíly jeden byl Win7 a na druhý sem instaloval XP poté co sem doinstaloval se mi to zhroutilo celé a už ti nešlo

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 05 dub 2011 01:39

Máš-li možnost, nejprve disk připoj k jinému PC a zazálohuj si data. Poté můžeš naformátovat na dva oddíly a instalovat na čisto.Otázkou je ale, jestli má ještě smysl instalovat XPesa, když 7čky maj XP mode :)

A ano pokud naformátuješ disk, tak se smaže i zavaděč a tím pádem už to nebude psát potíže s HW :)
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

JelenJelcin
nováček
Stav:

Příspěvekod JelenJelcin » 05 dub 2011 12:34

tak kdyz sem naformatoval disk uplne vsechny data zmizely stejne mi to po instalaci OS win xp pise to same :( tak co dal ? :D
a todle mi pise pote co nainstaluju win pak se to chce restartovat napise to ze po retartu bude v instalaci pokracovat a pak uzto nejde :(

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”