Instalace WinXP na Netbook ?
Instalace WinXP na Netbook ?
Zdravim, chtel bych preinstalovat Netbook z Win7 na XP ale kdyz v biosu zmenim aby se mi jako prvni bootovala USB DvD rom tak se nic nestane a Windows bezi normalne dal bez upozorneni ze muzu spustit DvD jeste pred bootovanim HDD..Tak snad tady nekdo bude mit zkusenosti aby mi poradil predem diky
Re: Instalace WinXP na Netbook ?
Většina BIOS má klávesu pro výběr Bootu ručně, obvykle F8, zkus to během startu PC (před naběhnutím Win) stisknout několikrát a pokud se ti objeví Boot Menu, vyber mechaniku.
Jo, ale mám obavu, jestli ti to bude z ExtDVD bootovat, nekteré BIOSy sice tvrdí, že ano, ale pak nakonec nebootují. Je to kus od kusu.
PS: Pokud tam máš Win7, pak bude hlásit, že je tam systém, ketrý nejde upgradovat, budeš muset zrušit partition disku a založit je znova, někdy to zvládne během instalace, někdy vyžaduje externí program.
Jo, ale mám obavu, jestli ti to bude z ExtDVD bootovat, nekteré BIOSy sice tvrdí, že ano, ale pak nakonec nebootují. Je to kus od kusu.
PS: Pokud tam máš Win7, pak bude hlásit, že je tam systém, ketrý nejde upgradovat, budeš muset zrušit partition disku a založit je znova, někdy to zvládne během instalace, někdy vyžaduje externí program.
tak jsem to zkousel a po mackani F8 najela funkce Rozšířené možnosti spuštění..coz mi nijak nepomuze btw jak si psal ze nektere BIOSy podporuji tu externi mechaniku a nektere ne tak to vlastne znamena ze se to proste neda preinstalovat ?
-
- Pohlaví:
F8 je spíš nouzák apod, zkus F2 anebo F12. Když PC startuje tak bys tam měl vidět co máš vybrat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1660
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
23 zář 2024 08:28