Zdravím mám dotaz ohledně operačnního systému windowsXP
Muj tatík má winXP legal, ale přeinstaloval si ho na Win7. A XP má pořád ze zdola notebook- winXP koupil k ntbk. Můj dotaz spočívá v tom jestli ten winXP může použít jenom jeho ntb, nebo i ostatní. Přece proč vyhazovat xpéčko?:D
Operační systém
Re: Operační systém
Myslím že jen jeden, a taky záleží jaká je to licence..
Základní Deska : MSI Z87-G45 Gaming, CPU : Intel Core i7-4770K 3,5 GHz @ OC 4,2 GHz, 1,214V FAN : Noctua NH-U12P SE2, RAM : 16GB Kingston Black Series (2x8 GB, 1600 MHz, CL10) GPU : nVidia MSI GTX 760 2GB, Zdroj : Seasonic M12II-620W, SSD : Samsung EVO 840, basic 120GB, HDD : Seagate Barracuda 7200.14 - 2TB, Seagate SV355 7200.14 - 3TB
Jak zjistím jaká to je licence? ;/ Jej to fakt budu muset XPéčko tak do koše jen tak?:/
-
- Pohlaví:
Pokud je to OME pak je vázaná k hardware, pokud nějaká krabicová verze pak by to mělo být v pohodě. Moc se tím netrap a nainstaluj to. Pokud neprojde ověřením budeš mít smůlu. Víc bych to něčešil.
Pokud je to licence OEM tak jen na tom Ntb. OEM se dává k počítači, Ntb nebo příslušenému stroji a tam je natvrdo a nikde jinde legální už nebude.. Pokud má druhoý typ licence, která teď si nevzmomenu jak se jmenuje tam s tou by to jí mělo...
Myslím že z achvíli ti poadí ještě někdo zkušenější..
Myslím že z achvíli ti poadí ještě někdo zkušenější..
Základní Deska : MSI Z87-G45 Gaming, CPU : Intel Core i7-4770K 3,5 GHz @ OC 4,2 GHz, 1,214V FAN : Noctua NH-U12P SE2, RAM : 16GB Kingston Black Series (2x8 GB, 1600 MHz, CL10) GPU : nVidia MSI GTX 760 2GB, Zdroj : Seasonic M12II-620W, SSD : Samsung EVO 840, basic 120GB, HDD : Seagate Barracuda 7200.14 - 2TB, Seagate SV355 7200.14 - 3TB
Jak zjistím, jestli je to OEM nebo ne?
-
- Pohlaví:
Mělo by to tam být napsaný, ale nemusí. Prostě to nainstaluj a uvidíš. Ta hodina času tě snad nezabije.
Pychybuju že by na notebooku byla předinstalovaná Retail verze.
Just Fucking Google It!
No víš ja budu muset začit s nelegalním windowsem a pak tam nějak vložit tu licencu což bude taky kouzlo
.. Proto se ptám.. At neskončím z nelegálem..

-
- Pohlaví:
Pohybuješ se na hranici pravidel fóra, ale i to se může povést.
Prostě to zkus a uvidíš, já OEM XP nainstaloval na 3 desky, z toho 2 zároveň a aktivace prošla. (Že by mi omylem prodali multilicenci?
)

Just Fucking Google It!
Nálepka na ntb = OEM a je vázána pouze k tomuto HW. Nemůžeš použít pro jiný HW. Navíc u těch ntb to bývá OEM od výrobců a licenční číslo bývá vázáno na jejich instalační média a jejich instalační médium nepoužiješ jinde než na jejich ntb.
Prostě podle mě ti to nepůjde narvat do jiného PC a pokud jo, tak to nebudeš mít legálně, i když ti widle nebudou nic řvát. Druhá věc je, že jestli je to domácí PC (ntb) kam to chceš narvat, tak pochybuji, že ti to někdy někdo přijde zkontrolovat.
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Črc 2011 12:25) ---
ne, na OEM můžeš aktivovat 3x do roka, je to z důvodu výměny HW (deska, ram, hdd,.. - když vyměníš musíš znovu aktivovat)
Prostě podle mě ti to nepůjde narvat do jiného PC a pokud jo, tak to nebudeš mít legálně, i když ti widle nebudou nic řvát. Druhá věc je, že jestli je to domácí PC (ntb) kam to chceš narvat, tak pochybuji, že ti to někdy někdo přijde zkontrolovat.
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Črc 2011 12:25) ---
petaq píše:Prostě to zkus a uvidíš, já OEM XP nainstaloval na 3 desky, z toho 2 zároveň a aktivace prošla. (Že by mi omylem prodali multilicenci?)
ne, na OEM můžeš aktivovat 3x do roka, je to z důvodu výměny HW (deska, ram, hdd,.. - když vyměníš musíš znovu aktivovat)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3170
-
od Daniel_Jackson
Zobrazit poslední příspěvek
27 zář 2024 22:17
-
-
- 0
- 1956
-
od peta501
19 dub 2025 01:11
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 4043
-
od MoA285
28 kvě 2025 00:59
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”