Byl jsem požádán o radu, jak zabránit u vybraných souborů nechtěnému smazání.
Pokud je to jen trochu možné, tak bez přelogování se na jiného uživatele (není vytvořen a dotyčný by tento krok radši vynechal).
Atribut ReadOnly je samozřejmě k ničemu – smazat takový soubor není nic těžkého.
Zkusil jsem nastavení přístupových práv – odebrat plné řízení; soubor nelze otevřít ani změnit, ale to je tak všechno. Smazat jde jako nic.
Existuje nějaké řešení?
Mohu nějak v XP zablokovat soubor proti nechtěnému smazání?
Mohu nějak v XP zablokovat soubor proti nechtěnému smazání?
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Re: Mohu nějak v XP zablokovat soubor proti nechtěnému smazá
dát do archivu a zaheslovat...třeba RAR
Pokud se povede v souboru přesáhnout délku povolenou pro název - ale už se mi to dlouho nepovedlo, takže to nejspíš opravili - ale pozor, všechny následující soubory z této složky zmiznou, dokud se takový soubor nesmaže
Nejde ale ani přejmenovat a smazat jde pouze z DOSu!
P.S.: RAR jde v pohodě smazat!

P.S.: RAR jde v pohodě smazat!
já už sem myslel zase na něco jinýho...beru zpět.jistě že jde smazat. radši jdu do postele...
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Díky, to by mohlo být ono. Teď už běžím do práce a vracím se kdoví kdy, ale co nejdřív vyzkouším a dám vědět.
Ještěže jsem si tam přečetl recenze – prý to nefunguje u souborů, které mají v názvu diakritiku; ta nabodeníčka nám byl čert dlužen – jestli za něco po právu Husa upálili, tak za to. Sám je sice v názvech nepoužívám, ale když to potkám, úpím.
Ještěže jsem si tam přečetl recenze – prý to nefunguje u souborů, které mají v názvu diakritiku; ta nabodeníčka nám byl čert dlužen – jestli za něco po právu Husa upálili, tak za to. Sám je sice v názvech nepoužívám, ale když to potkám, úpím.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Ochrana proti nadměrnému nabíjení u mobilu
od walderan » 19 led 2025 21:41 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 1
- 2586
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
20 led 2025 16:06
-
-
- 9
- 2966
-
od atari
28 kvě 2025 18:09
-
-
Žádám o uzavření účtu a smazání příspěvků
od Uziv00 » 16 črc 2024 09:30 » v PC-HELP - připomínky k fóru - 1
- 4431
-
od Ltb
16 črc 2024 10:10
-
-
-
CPU pasta 2 roky stará, neotevřená... Mohu použít...?
od TomiDomi » 28 říj 2024 22:59 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 3
- 1726
-
od atari
29 říj 2024 20:08
-
-
- 1
- 4745
-
od atari